Plat dak systemen

Zonnepanelen plat dak

Bent u van plan om zonnepanelen op een plat dak te plaatsen? Dan zijn er veel dingen waar u rekening mee moet houden. Hoeveel zonnepanelen kunt u plaatsen op een plat dak? Welke hellingshoek krijgen de zonnepanelen en hoe groot moet de afstand tussen de rijen zijn? De specialisten van Energiecontrol NL helpen u daar graag bij!

Interesse in zonnepanelen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24-48 uur

Waar u op moet letten bij het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak

Allereerst is de hellingshoek een bepalende factor voor uw rendement. De meest optimale hellingshoek is 36 graden. Bij deze hellingshoek ontstaat er namelijk geen verlies van energie. Echter, hoe groter de hellingshoek, hoe meer schaduw er zal ontstaan. Dit resulteert er in dat u minder rijen zonnepanelen kwijt kunt. Het is dus verstandig om een goede afweging te maken tussen het aantal rijen en de gewenste hellingshoek. De minimale afstand tussen de rijen zonnepanelen op een plat dak wordt bepaald door de hoogte van de zonnepanelen en de breedtegraad. Daarnaast is de richting van de zonnepanelen op een plat dak belangrijk. Zonnepanelen die naar het zuiden gericht zijn, zorgen voor het meeste rendement. Met een plat dak kunt u vaak gemakkelijk uw zonnepanelen naar het zuiden richten.

Ook zal u rekening moeten houden met de afstand tot de dakrand. Tijdens een storm komen de sterkste wervelwinden namelijk direct bij de dakrand. Het is dus verstandig om een veiligheidsmarge aan te houden. De vuistregel is dat de afstand tot de dakrand gelijk is aan de hoogte van de geplaatste zonnepanelen. Ten slotte moet u goed letten op de benodigde ballast van zonnepanelen op een plat dak. Deze is afhankelijk van een aantal factoren. U moet bijvoorbeeld letten op de constructie van het bevestigingsmateriaal, hoogte van het dak en de windzone waarin het pand zich begeeft.

Interesse in zonnepanelen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24-48 uur

Waarom zonnepanelen aanschaffen?

  • Binnen 6 tot 8 jaar heeft u uw investering terugverdiend
  • Waardevermeerdering van uw woning
  • Rendement van meer dan 8% op uw spaargeld
  • Lagere energierekening
  • Lange levensduur

Zonnepanelen laten plaatsen door Energie Control

Zoals u inmiddels heeft gelezen, zijn er erg veel factoren waarop u moet letten bij het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak. Als u zeker wilt weten dat uw zonnepanelen optimaal geplaatst worden, kunt u het beste een installatiebedrijf van zonnepanelen inschakelen. Energie Control staat graag voor u klaar! Wij zijn al jarenlang gespecialiseerd in het monteren van zonnepanelen, ongeacht het type dak waarop de zonnepanelen moeten komen. Naast zonnepanelen op een plat dak, monteren wij ook zonnepanelen op een schuin dak of in een veldopstelling.