Optimaal rendement

Zonnepanelen plat dak

Wil jij zonnepanelen op een plat dak laten plaatsen? Dan ben je bij Energiecontrol NL aan het juiste adres! Wij kunnen vrijwel ieder type dak of situatie voorzien van zonnepanelen. Ben je van plan om zonnepanelen op een plat dak te plaatsen? Dan zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Hoeveel zonnepanelen kun je plaatsen op een plat dak? Welke hellingshoek krijgen de zonnepanelen en hoe groot moet de afstand tussen de rijen zijn? De specialisten van Energiecontrol Duurzaam Advies helpen je daar graag bij!
Montage zonnepanelen op plat dak

Waar op letten bij zonnepanelen op plat dak?

Allereerst is de hellingshoek een bepalende factor voor het rendement. De meest optimale hellingshoek is 36 graden. Bij deze hellingshoek ontstaat er namelijk geen verlies van energie. Echter, hoe groter de hellingshoek, hoe meer schaduw er zal ontstaan. Dit heeft als gevolg dat je minder rijen zonnepanelen kwijt kunt. Het is dus verstandig om een goede afweging te maken tussen het aantal rijen en de gewenste hellingshoek. De minimale afstand tussen de rijen zonnepanelen op een plat dak wordt bepaald door de hoogte van de zonnepanelen en de breedtegraad. Daarnaast is de richting van de zonnepanelen op een plat dak belangrijk. Zonnepanelen die naar het zuiden gericht zijn, zorgen voor het meeste rendement. 

Ook zal je rekening moeten houden met de afstand tot de dakrand. Tijdens een storm komen de sterkste wervelwinden namelijk direct bij de dakrand. Het is dus verstandig om een veiligheidsmarge aan te houden. De vuistregel is dat de afstand tot de dakrand gelijk is aan de hoogte van de geplaatste zonnepanelen. Ten slotte moet je goed letten op de benodigde ballast van zonnepanelen op een plat dak. Deze is afhankelijk van een aantal factoren. Je moet bijvoorbeeld letten op de constructie van het bevestigingsmateriaal, hoogte van het dak en de windzone waarin het pand zich begeeft.

Interesse in een zonnepanelen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen één dag in je mailbox!

Monteursbus Energie Control

Zonnepanelen laten plaatsen door Energiecontrol

Zeker weten dat jouw zonnepanelen zo optimaal mogelijk worden geplaatst? Schakel dan een installatiebedrijf. Energiecontrol NL staat graag voor je klaar! Wij zijn al jarenlang gespecialiseerd in het monteren van zonnepanelen, ongeacht het type dak waarop de zonnepanelen moeten komen. Naast zonnepanelen op een plat dak, monteren wij ook zonnepanelen op een schuin dak of in een veldopstelling.

Reviews

Wat onze tevreden klanten over ons zeggen

Top ervaring !

‘’Vanaf het eerste moment werd ik bij hand genomen en werd er een dakplan gemaakt. Op aanraden van energiecontrol gekozen voor 14 panelen met Enphase miro omvormers. Montage is netjes verlopen. Ik zal energiecontrol zeker aanraden !’’  Tim – Haaksbergen

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien