Optimaal rendement

Zonnepanelen plat dak

Wil jij zonnepanelen op een plat dak laten plaatsen? Dan ben je bij Energiecontrol NL aan het juiste adres! Wij kunnen vrijwel ieder type dak of situatie voorzien van zonnepanelen. Ben je van plan om zonnepanelen op een plat dak te plaatsen? Dan zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Hoeveel zonnepanelen kun je plaatsen op een plat dak? Welke hellingshoek krijgen de zonnepanelen en hoe groot moet de gemiddelde afstand tussen de rijen zijn? Onze specialisten helpen je daar graag bij!

Montage zonnepanelen op plat dak

Zonnepanelen op plat dak, waar moet ik op letten?

Allereerst is de hellingshoek een bepalende factor voor het rendement van de zonnepanelen. De meest optimale hellingshoek om zonnepanelen te plaatsen is 36 graden. Bij deze hellingshoek ontstaat er namelijk geen verlies van energie. Echter, hoe groter de hellingshoek, hoe meer schaduw er zal ontstaan. Dit heeft als gevolg dat je minder rijen zonnepanelen kwijt kunt. Het is daarom verstandig om een goede afweging te maken tussen het aantal rijen en de gewenste hellingshoek, zodat je maximaal rendement kunt behalen. De minimale afstand tussen de rijen zonnepanelen op een plat dak wordt bepaald door de hoogte van de zonnepanelen en de breedtegraad. Daarnaast is de richting van de zonnepanelen op een plat dak belangrijk. Uit onderzoek is gebleken dat  zonnepanelen gericht naar het zuiden, het meeste rendement opleveren.

Daarnaast zal je rekening moeten houden met de afstand tot de dakrand. Tijdens een storm komen de sterke wervelwinden namelijk direct bij de dakrand. Het is dus verstandig om altijd een veiligheidsmarge aan te houden. De vuistregel is dat de afstand tot de dakrand gelijk is aan de hoogte van de geplaatste zonnepanelen. Ten slotte moet je goed letten op de benodigde ballast van zonnepanelen op een plat dak. Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Je moet bijvoorbeeld letten op de constructie van het bevestigingsmateriaal, de hoogte van het dak en de windzone waarin het pand zich begeeft.

Interesse in een zonnepanelen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen één dag in je mailbox!

Monteursbus Energie Control

Zonnepanelen laten plaatsen door Energiecontrol

Zeker weten dat jouw zonnepanelen zo optimaal mogelijk worden geplaatst? Schakel dan een installatiebedrijf. Energiecontrol NL staat graag voor je klaar! Wij hebben jarenlange kennis en ervaring in het monteren van zonnepanelen op een plat dak, een schuin dak of in een veldopstelling. Ben je al voorzien van zonnepanelen, maar ben je op zoek naar andere isolatiemogelijkheden? Onze specialisten kunnen je ook helpen bij andere isolatieoplossingen zoals dakisolatie en vloerisolatie!

Reviews

Wat onze tevreden klanten over ons zeggen

Top ervaring !

4 sterren review
‘’Vanaf het eerste moment werd ik bij hand genomen en werd er een dakplan gemaakt. Op aanraden van energiecontrol gekozen voor 14 panelen met Enphase miro omvormers. Montage is netjes verlopen. Ik zal energiecontrol zeker aanraden !’’  Tim – Haaksbergen

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

4 sterren review

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien

Pijl naar rechts