Zonnepanelen

Zonnepanelen Overijssel

Wil jij ook gaan besparen op jouw energiekosten? Kies voor zonnepanelen in Overijssel van Energiecontrol NL. Wij plaatsen zonnepanelen in heel Nederland. Zonnepanelen bieden vele voordelen. Naast dat je energiekosten duidelijk lager worden, wordt je woning ook meer waard en is de terugverdientijd vrij kort namelijk 7 a 8 jaar. 

Bij Energiecontrol NL bieden we zonnepanelen aan voor iedere situatie. Onze adviseurs kijken graag samen met jou naar de beste oplossing voor het hoogste rendement!

Energie Control - Leverancier voor zonnepanelen

Diverse soorten zonnepanelen

Zonnepanelen in Overijssel voor iedere situatie

Voordat je besluit om zonnepanelen in Overijssel te laten installeren, is het belangrijk om te onderzoeken of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Hoewel de oriëntatie van het dak tegenwoordig minder belangrijk is geworden, heeft de plaatsing van de zonnepanelen in Overijssel nog wel invloed op het rendement. Het is daarom aan te raden om zoveel mogelijk van je energieverbruik te dekken met de opgewekte energie van de zonnepanelen. Onze expertise op het gebied van zonnepanelen maakt het mogelijk om de panelen op een effectieve en professionele manier te monteren en installeren, zodat je altijd het hoogste rendement kunt behalen. Zonnepaneleninstallatie kan worden gezien als een investering die zichzelf terugverdient binnen ongeveer 6 tot 8 jaar.

Interesse in zonnepanelen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24 tot 48 uur in je mailbox!

Duurzaam energie in Overijssel

Vaak zijn zonnepanelen het meest rendabel op schuine daken, toch kunnen zonnepanelen in Overijssel ook prima op een plat dak worden geplaatst. De zonnepanelen kunnen op verschillende manieren worden geplaatst, zo hebben wij diverse mogelijkheden. Zo kunnen wij ook zonnepanelen plaatsen in Overijssel op daken die gericht zijn op het oosten of het westen, die nog steeds rendement op zullen leveren. Het beste is om zonnepanelen op het zuiden te zetten, hierdoor kun je het meeste zonlicht opvangen.

De zonnepanelen die wij bij jou plaatsen in Overijssel hebben een lange levensduur. Wil je graag zonnepanelen laten plaatsen, vraag dan eenvoudig online een vrijblijvende offerte aan via onze website. En voor meer informatie kunt je contact met ons opnemen.

Waarom zonnepanelen?

Goede en duurzame investering
Lagere energierekening
Belastingvrije aankoop
Veelgestelde vragen

Zonnepanelen in Overijssel zetten zonlicht om in gelijkstroom (DC) elektriciteit d.m.v. fotovoltaïsche (PV) cellen. Deze cellen bestaan uit meerdere siliciumlagen die elektrisch geladen worden, wanneer ze licht/zon opvangen. De gelijkstroom wordt omgezet in wisselstroom (AC) elektriciteit d.m.v. een omvormer, zodat je de opgewekte stroom kunt gebruiken of opslaan.

De kosten van zonnepanelen in Overijssel kunnen variëren. Dit is afhankelijk van het aantal panelen, maar ook de complexiteit van de installatie. Een compleet systeem kost gemiddeld €4.000,- tot €10.000,-. Er zijn diverse mogelijkheden om jouw zonnepanelen installatie te financieren. Enkele voorbeelden zijn: een lening afsluiten, zonnepanelen leasen of financieren via je werkgever.

De hoeveelheid energie die opgewekt kan worden hangt af van het aantal panelen, de locatie en de hoeveelheid zonlicht dat jouw zonnepanelen in Overijssel opvangt. Gemiddeld kan een standaard zonnepaneleninstallatie van 10 panelen tussen de 2.500 en 3.000 kWh per jaar opwekken.

Zonnepanelen in Overijssel verlagen de energierekening, verminderen de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, maar verhoogt de waarde van het huis. Zonnepanelen zijn erg duurzaam en hebben weinig onderhoud nodig. Over het algemeen gaan zonnepanelen meestal 25 tot 30 jaar mee.

Nee, subsidie aanvragen is niet meer mogelijk.

Echter geldt er in Nederland sinds 1 januari 2023 dat personen die zonnepanelen aan willen schaffen daar geen btw meer over hoeven te betalen. Je kunt nu eenvoudig en belastingvrij zonnepanelen aanschaffen. Subsidieaanvragen kostte veel tijd, maar is nu verleden tijd. Koop jouw zonnepanelen in Twente vanaf nu belastingvrij.

In Nederland zijn er veel dagen dat de zon minder lang schijnt. Wanneer dit het geval is, zullen de zonnepanelen minder elektriciteit opwekken dan wanneer de zon volop schijnt. Er zijn verschillende installaties die zijn uitgerust met een back-up batterij die overtollig energie kan opslaan en ’s nachts vrij kan geven, waardoor je huis minder afhankelijk wordt van het elektriciteitsnet.

Reviews

Wat onze tevreden klanten over ons zeggen

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

4/5

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden

Correct bedrijf! Erg behulpzaam en netjes werk

4.5/5

‘’We hebben een warmtepomp laten plaatsen icm zonnepanelen. Beide klussen zijn gecombineerd en we hebben hulp gehad met alles wat erbij komt kijken om een woning gasloos te maken! Kortom een aanrader!’’

Henk – Enschede

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien