Zonnepanelen

Zonnepanelen Nijverdal

Jouw woning verduurzamen kan op verschillende manieren. Eén van die manieren is het laten plaatsen van zonnepanelen. Zonnepanelen zijn een zeer duurzame en milieuvriendelijke energie oplossing waarmee je ook nog eens enorm kunt besparen op de energiekosten.  Wil je zonnepanelen in Nijverdal laten plaatsen? Kies dan voor de service van Energiecontrol NL. Wij bieden scherp geprijsde zonepanelen die bij jou in Nijverdal worden geplaatst door onze vakkundige installateurs. Vraag jouw offerte voor zonnepanelen in Nijverdal eenvoudig aan via onze website!

Zonnepanelen Twente

Diverse soorten zonnepanelen

Zonnepanelen in Nijverdal voor iedere situatie

Interesse in zonnepanelen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24 tot 48 uur in je mailbox!

Kostenbesparing en waardestijging met zonnepanelen in Nijverdal

Kies je voor zonnepanelen van Energiecontrol NL, dan ben je verzekerd van een duurzame en kostenbesparende investering voor jouw woning in Nijverdal. Zonnepanelen zijn namelijk een investering die je een hoop geld kunnen besparen. 10 zonnepanelen kunnen voor een tweepersoonshuishouden al een besparing van 60% op het energieverbruik opleveren. Je hebt de investering van de zonnepanelen er in 7 tot 8 jaar uit.

De kwalitatieve zonnepanelen van Energiecontrol NL leveren tenminste gedurende 25 jaar opbrengst, waardoor je nog heel wat jaren zult besparen op jouw kosten. Je bespaart kosten doordat jouw woning energiezuiniger is. Een bijkomend voordeel is dat een energiezuinige woning ook erg geliefd is. Jouw woning in Nijverdal met geplaatste zonnepanelen zal dus ook in waarde stijgen. Bij ons kun je een vrijblijvende offerte voor zonnepanelen aanvragen.

Veelgestelde vragen

Ja dit is mogelijk. Echter is per 1 januari 2023 in gegaan dat er in Nederland geen btw meer wordt gerekend op zonnepanelen. Het btw-tarief is dus 0%. Omdat u de btw teruggave niet meer hoeft aan te vragen, bespaart u daar veel tijd mee.

Het aantal zonuren is het aantal uur dat de zon schijnt. Hoe meer zonuren, hoe meer energie de zonnepanelen-installatie opwekt. Naast zonnige dagen zijn er ook bewolkte dagen. Ook op bewolkte dagen levert je zonnepanelen-installatie energie op. Echter wel minder dan in vergelijking met een zonnige dag.

Met zonnepanelen wekt u zelf duurzame energie op. Een deel van deze energie verbruikt u zelf. Het deel wat u niet verbruikt wordt terug geleverd aan het openbare net. Wanneer u meer energie verbruikt dan u opwekt, zal deze energie geleverd worden door uw energieleverancier.

Op je maandelijkse energierekening staat hoeveel energie je geleverd hebt gekregen van het energiebedrijf. Dit wordt aangegeven in kWh. De energie die je terug hebt geleverd aan de energieleverancier wordt in mindering gebracht. De complete som hiervan wordt saldering genoemd.

Let op: niet alle energie die je terug levert aan de energieleverancier valt onder de saldering. Er is een salderingsgrens. De voorwaarde hiervan is dat je de energie op dezelfde manier als dat je geleverd krijgt, moet terug leveren aan jouw energieleverancier. Enkel dan is saldering mogelijk. Ook kom je enkel in aanmerking voor saldering als je een kleinverbruikersaansluiting hebt.

Een omvormen zet de opgewekte energie van de zonnepanelen om in stroom dat je kunt gebruiken in je huis. Het is belangrijk om jouw omvormer te installeren in een ruimte waar goede ventilatie is. Omvormers hebben koeling nodig en hoe beter de omvormer gekoeld wordt, hoe hoger het rendement is. Ook heeft de omvormer daardoor een langere levensduur. De kabel van zonnepanelen wordt via de omvormer naar de meterkast getrokken.

Zonnepanelen zijn erg duurzaam, waardoor je installatie langzaam veroudert. Jammer genoeg is de verminderen op de opbrengst onvermijdelijk. Na een aantal jaren zal de opbrengstvermindering gemiddeld zo’n 0,5% per jaar zijn. De opbrengstvermindering is afhankelijk van het soort zonnepaneel dat op je dak ligt.

Er zijn natuurlijk een aantal factoren die belangrijk zijn om rekening mee te houden bij de aanschaf van zonnepanelen. Vanzelfsprekend is natuurlijk dat zonlicht de energie opwekt en dat wanneer een boom of ander obstakel het zonlicht tegenhoudt, de opbrengst flink zal dalen.

Een dak op het zuiden genereerd de meeste energie, gevolgd door daken richting het oosten en westen. Uit onderzoek is gebleken dat een dak richting het noorden het minst rendabel is. Op een plat dak is het altijd mogelijk om zonnepanelen te plaatsen. Bij het plaatsen wordt er rekening gehouden met de tussenruimte van de zonnepanelen om schaduwen te voorkomen. Allerlei verschillende factoren bepalen samen voor een groot deel de opbrengst van alle zonnepanelen.

Hoe beter uw dak voldoet voor zonnepanelen, hoe meer energie er opgewekt wordt en hoe meer geld u natuurlijk bespaard.

Reviews

Wat onze tevreden klanten over ons zeggen

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

4 sterren review

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

4 sterren review

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien

Pijl naar rechts