Zonnepanelen

Zonnepanelen Almelo

Ben je de laatste tijd ook overspoeld met informatie over zonnepanelen in Almelo? Het lijkt wel alsof steeds meer mensen overwegen om te investeren in zonnepanelen. De groeiende populariteit is grotendeels te danken aan de aanzienlijke energiebesparing die zonnepanelen met zich meebrengen. De specialisten van Energiecontrol NL voorzien je graag van advies op maat, daarnaast kunnen ze ook al jouw vragen beantwoorden. Investeer in met zonnepanelen in Almelo en verhoog direct de waarde van jouw woning! Profiteer direct van de talloze voordelen die zonnepanelen in Almelo met zich mee brengen en draag ook direct bij aan een duurzame toekomst in Almelo

Zonnepanelen Almelo

Diverse soorten zonnepanelen

Energiebesparing met zonnepanelen Almelo

Voordat je besluit om zonnepanelen in Almelo aan te schaffen, is het belangrijk om te controleren of jouw dak een gunstige ligging heeft voor zonnepanelen in Almelo. Tegenwoordig maakt de ligging van het dak minder uit dan voorgaande jaren, maar er bestaat nog steeds een verschil in rendement tussen het plaatsen van zonnepanelen in Almelo op het zuiden of het oosten. Hoewel het niet altijd mogelijk is om al jouw energiebehoeften volledig met zonnepanelen te dekken, is het wel verstandig om zoveel mogelijk van jouw energieverbruik te dekken met opgewekte energie. Dankzij onze uitgebreide ervaring kunnen wij jouw zonnepanelen in Almelo op een optimale manier installeren, zodat je het hoogst mogelijke rendement behaalt. Het investeren in zonnepanelen kan worden beschouwd als een investering, waarmee je naar schatting kosten binnen een periode van ongeveer 6 tot 8 jaar kunt terugverdienen. Bovendien draag je zo bij aan een duurzame toekomst in Almelo en profiteer je van de voordelen van groene energie. Vraag direct jouw vrijblijvende offerte eenvoudig online aan via onze website!

Interesse in zonnepanelen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24 tot 48 uur in je mailbox!

Hoogwaardige plaatsing van zonnepanelen Almelo

Bij Energiecontrol NL staan onze specialisten klaar om persoonlijk met jou te overleggen over de diverse opties voor het aanschaffen en installeren van zonnepanelen in Almelo. Bovendien bieden wij verschillende opties aan andere energiebesparende mogelijkheden, waaronder spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie en warmtepompen. Elke optie vertegenwoordigt een aparte investering met unieke voordelen, zoals verhoogde woningwaarde of een positief rendement op de lange termijn. Vertel ons jouw wensen en wij zullen alles nauwkeurig in kaart brengen. Ontdek de talloze voordelen van zonnepanelen in Almelo en neem vandaag nog vrijblijvend contact op met onze specialisten.

Zonnepanelen Almelo

Goede en duurzame investering
Lagere energierekening​
Belastingvrije aankoop
Veelgestelde vragen

Zonnepanelen in Almelo zetten zonlicht om in gelijkstroom (DC) elektriciteit d.m.v. fotovoltaïsche (PV) cellen. Deze cellen bestaan uit meerdere siliciumlagen die elektrisch geladen worden, wanneer ze licht/zon opvangen. De gelijkstroom wordt omgezet in wisselstroom (AC) elektriciteit d.m.v. een omvormer, zodat je de opgewekte stroom kunt gebruiken of opslaan.

De kosten van zonnepanelen in Almelo kunnen variëren. Dit is afhankelijk van het aantal panelen, maar ook de complexiteit van de installatie. Een compleet systeem kost gemiddeld €4.000,- tot €10.000,-. Er zijn diverse mogelijkheden om jouw zonnepanelen installatie te financieren. Enkele voorbeelden zijn: een lening afsluiten, zonnepanelen leasen of financieren via je werkgever.

De hoeveelheid energie die opgewekt kan worden hangt af van het aantal panelen, de locatie en de hoeveelheid zonlicht dat jouw zonnepanelen in Almelo opvangt. Gemiddeld kan een standaard zonnepaneleninstallatie van 10 panelen tussen de 2.500 en 3.000 kWh per jaar opwekken.

Zonnepanelen in Almelo verlagen de energierekening, verminderen de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, maar verhoogt de waarde van het huis. Zonnepanelen zijn erg duurzaam en hebben weinig onderhoud nodig. Over het algemeen gaan zonnepanelen meestal 25 tot 30 jaar mee.

Nee, subsidie aanvragen is niet meer mogelijk.

Echter geldt er in Nederland sinds 1 januari 2023 dat personen die zonnepanelen aan willen schaffen daar geen btw meer over hoeven te betalen. Je kunt nu eenvoudig en belastingvrij zonnepanelen aanschaffen. Subsidieaanvragen kostte veel tijd, maar is nu verleden tijd. Koop jouw zonnepanelen in Almelo vanaf nu belastingvrij.

In Nederland zijn er veel dagen dat de zon minder lang schijnt. Wanneer dit het geval is, zullen de zonnepanelen minder elektriciteit opwekken dan wanneer de zon volop schijnt. Er zijn verschillende installaties die zijn uitgerust met een back-up batterij die overtollig energie kan opslaan en ’s nachts vrij kan geven, waardoor je huis minder afhankelijk wordt van het elektriciteitsnet.

Reviews

Wat onze tevreden klanten over ons zeggen

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

4/5

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

4.5/5

‘’We hebben een warmtepomp laten plaatsen icm zonnepanelen. Beide klussen zijn gecombineerd en we hebben hulp gehad met alles wat erbij komt kijken om een woning gasloos te maken! Kortom een aanrader!’’

Henk – Enschede

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien

Pijl naar rechts