Zonnepanelen

Zonnepanelen in Almelo

Heb jij de laatste tijd veel gehoord en gezien over zonnepanelen? Zonnepanelen worden steeds meer gekocht door de stijgende populariteit. Dit komt onder andere door de energiebesparende voordelen die de zonnepanelen met zich mee brengen. Wil je meer informatie over zonnepanelen van Energiecontrol NL of het plaatsen van zonnepanelen? Neem contant op met onze specialisten of vraag een vrijblijvende offerte aan!

Diverse soorten zonnepanelen

Zonnepanelen in Almelo plaatsen voor energiebesparing

Voordat je kiest voor zonnepanelen is het belangrijk om na te gaan of jouw dak een gunstige ligging heeft voor zonnepanelen in Almelo. Tegenwoordig maakt de ligging niet heel veel meer uit, maar er zit wel verschil in het rendement als je de zonnepanelen op het zuiden of op het oosten plaatst. Natuurlijk hoeft niet al het energieverbruik gedekt te worden met de zonnepanelen, maar het is wel verstandig als zo veel mogelijk van jouw energieverbruik gedekt wordt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij de zonnepanelen goed monteren, zodat jij het meeste rendement eruit kunt halen. Het plaatsen van zonnepalen kun je zien als een investering, waarmee je jouw geld ongeveer binnen 6 tot 8 jaar terugverdiend.

Interesse in zonnepanelen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24 tot 48 uur in je mailbox!

Hoogwaardige plaatsing van zonnepanelen in Almelo

Zonnepanelen in Almelo worden steeds vaker gekozen als energiebesparende oplossing. Onze specialisten komen graag bij je langs om de mogelijkheden te bespreken over het kopen en plaatsen van zonnepanelen in Almelo. Energiecontrol NL biedt ook andere mogelijkheden om energie te besparen. Denk aan spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie en warmtepompen. Elke mogelijkheid kan gezien worden als een afzonderlijke investering, waarbij meerdere voordelen aanhangen. Bijvoorbeeld een stijgende huiswaarde of het behalen van een positieve rendement op lange termijn. Geef jouw wensen aan en wij zullen alles duidelijk in kaart brengen, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan voor het kopen en plaatsen van zonnepanelen aan en ontdek de vele voordelen van zonnepanelen in Almelo!

Veelgestelde vragen

Ja dit is mogelijk. Echter is per 1 januari 2023 in gegaan dat er in Nederland geen btw meer wordt gerekend op zonnepanelen. Het btw-tarief is dus 0%. Omdat u de btw teruggave niet meer hoeft aan te vragen, bespaart u daar veel tijd mee.

Het aantal zonuren is het aantal uur dat de zon schijnt. Hoe meer zonuren, hoe meer energie de zonnepanelen-installatie opwekt. Naast zonnige dagen zijn er ook bewolkte dagen. Ook op bewolkte dagen levert je zonnepanelen-installatie energie op. Echter wel minder dan in vergelijking met een zonnige dag.

Met zonnepanelen wekt u zelf duurzame energie op. Een deel van deze energie verbruikt u zelf. Het deel wat u niet verbruikt wordt terug geleverd aan het openbare net. Wanneer u meer energie verbruikt dan u opwekt, zal deze energie geleverd worden door uw energieleverancier.

Op je maandelijkse energierekening staat hoeveel energie je geleverd hebt gekregen van het energiebedrijf. Dit wordt aangegeven in kWh. De energie die je terug hebt geleverd aan de energieleverancier wordt in mindering gebracht. De complete som hiervan wordt saldering genoemd.

Let op: niet alle energie die je terug levert aan de energieleverancier valt onder de saldering. Er is een salderingsgrens. De voorwaarde hiervan is dat je de energie op dezelfde manier als dat je geleverd krijgt, moet terug leveren aan jouw energieleverancier. Enkel dan is saldering mogelijk. Ook kom je enkel in aanmerking voor saldering als je een kleinverbruikersaansluiting hebt.

Een omvormen zet de opgewekte energie van de zonnepanelen om in stroom dat je kunt gebruiken in je huis. Het is belangrijk om jouw omvormer te installeren in een ruimte waar goede ventilatie is. Omvormers hebben koeling nodig en hoe beter de omvormer gekoeld wordt, hoe hoger het rendement is. Ook heeft de omvormer daardoor een langere levensduur. De kabel van zonnepanelen wordt via de omvormer naar de meterkast getrokken.

Zonnepanelen zijn erg duurzaam, waardoor je installatie langzaam veroudert. Jammer genoeg is de verminderen op de opbrengst onvermijdelijk. Na een aantal jaren zal de opbrengstvermindering gemiddeld zo’n 0,5% per jaar zijn. De opbrengstvermindering is afhankelijk van het soort zonnepaneel dat op je dak ligt.

Er zijn natuurlijk een aantal factoren die belangrijk zijn om rekening mee te houden bij de aanschaf van zonnepanelen. Vanzelfsprekend is natuurlijk dat zonlicht de energie opwekt en dat wanneer een boom of ander obstakel het zonlicht tegenhoudt, de opbrengst flink zal dalen.

Een dak op het zuiden genereerd de meeste energie, gevolgd door daken richting het oosten en westen. Uit onderzoek is gebleken dat een dak richting het noorden het minst rendabel is. Op een plat dak is het altijd mogelijk om zonnepanelen te plaatsen. Bij het plaatsen wordt er rekening gehouden met de tussenruimte van de zonnepanelen om schaduwen te voorkomen. Allerlei verschillende factoren bepalen samen voor een groot deel de opbrengst van alle zonnepanelen.

Hoe beter uw dak voldoet voor zonnepanelen, hoe meer energie er opgewekt wordt en hoe meer geld u natuurlijk bespaard.

Reviews

Wat onze tevreden klanten over ons zeggen

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien