fbpx

De wet milieubeheer energiebesparing is in het leven geroepen, om in grote lijnen de Nederlandse overheid en burgers beter met het milieu om te moeten laten gaan. Het activiteitenbesluit milieubeheer is onderdeel van deze wet. In dit besluit staan alle milieuregels opgesteld, waar ondernemers en bedrijven zich aan moeten houden. Bedrijven die een hoger verbruik hebben, zullen energiebesparende maatregelen moeten nemen die zich binnen 5 jaar moeten terugverdienen.

Geldt deze wet ook voor mij?

Verbruikt u als ondernemer, instelling of bedrijf meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas per jaar en is het technisch ook mogelijk om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder? Dan bent u verplicht om energie te besparen en u moet zich houden aan de wettelijke informatieplicht. Dan valt uw bedrijf onder de wet activiteitenbesluit milieubeheer en wordt het bedrijf gecontroleerd op naleving van de wet.

Energiebesparing: Zakelijke interessant!

Voor veel ondernemers is het een last om verplicht energie te moeten besparen. Het kost veel tijd en energie, maar aan de andere kant is het zakelijk behoorlijk interessant. Wanneer u maatregelen neemt om energie te besparen, zult u de kosten hiervan binnen 5 jaar hebben terugverdiend. Het verlaagt uw maandelijkse energiekosten en daarnaast draagt u bij aan een duurzamere wereld. Energiebesparende maatregelen moet u dan ook meer als een investering zien dan als een kostenpost.

Maatregelen

Energiecontrol NL kan u helpen bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Er zijn talloze manieren om energiebesparende maatregelen door te voeren, waardoor u de kosten al binnen 5 jaar heeft terugverdiend. Hieronder geven wij u twee simpele voorbeelden:

LED

LED verlichting is veel milieuvriendelijker en zuiniger dan gloeilampen en TL lampen. Om het energieverbruik en de kosten te verlagen, is LED verlichting erg effectief en duurzaam. Voor de meeste bedrijven voelt het als een grote stap om alle verlichting aan te passen, maar dit hoeft niet zo te zijn. Bij Energiecontrol NL kunnen wij namelijk de volledige plaatsing van LED verlichting voor uw bedrijf uitvoeren en daarbij een gepast advies geven.

Isolatie

Wanneer uw bedrijfspand goed geïsoleerd is zal de warmte het pand niet verlaten, met als gevolg dat de verwarming minder vaak aan staat. Verder draagt goede isolering natuurlijk ook bij aan een fijne werkomgeving en meer comfort. Energiecontrol NL kan u een gepast advies geven en heeft verschillende isolatie mogelijkheden om zo het energieverbruik te laten dalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.