Blog

Wet milieubeheer energiebesparing

De wet milieubeheer energiebesparing is in het leven geroepen, om in grote lijnen de Nederlandse overheid en burgers beter met het milieu om te moeten laten gaan. Het activiteitenbesluit milieubeheer is onderdeel van deze wet. In dit besluit staan alle milieuregels opgesteld, waar ondernemers en bedrijven zich aan moeten houden. Bedrijven die een hoger verbruik hebben, zullen energiebesparende maatregelen moeten nemen die zich binnen 5 jaar moeten terugverdienen.

Grip op uw energielabel | Energiecontrol NL

Geldt deze wet ook voor mij?

Verbruikt je als ondernemer, instelling of bedrijf meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas per jaar en is het technisch ook mogelijk om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder? Dan ben je verplicht om energie te besparen en  je moet je houden aan de wettelijke informatieplicht. Dan valt jouw bedrijf onder de wet activiteitenbesluit milieubeheer en wordt het bedrijf gecontroleerd op naleving van de wet.

Vrijblijvende offerte ontvangen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24 tot 48 uur in je mailbox!

Dakisolatie

Energiebesparing: Zakelijke interessant!

Voor veel ondernemers is het een last om verplicht energie te moeten besparen. Het kost veel tijd en energie, maar aan de andere kant is het zakelijk behoorlijk interessant. Wanneer je maatregelen neemt om energie te besparen, zul je de kosten hiervan binnen 5 jaar hebben terugverdiend. Het verlaagt jouw maandelijkse energiekosten en daarnaast draag je bij aan een duurzamere wereld. Energiebesparende maatregelen moet je dan ook meer als een investering zien dan als een kostenpost.

Maatregelen
Energiecontrol Duurzaam Advies kan je helpen bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Er zijn talloze manieren om energiebesparende maatregelen door te voeren, waardoor je de kosten al binnen 5 jaar heeft terugverdiend. Hieronder geven wij je twee simpele voorbeelden:

LED
LED verlichting is veel milieuvriendelijker en zuiniger dan gloeilampen en TL lampen. Om het energieverbruik en de kosten te verlagen, is LED verlichting erg effectief en duurzaam. Voor de meeste bedrijven voelt het als een grote stap om alle verlichting aan te passen, maar dit hoeft niet zo te zijn. Bij Energiecontrol Duurzaam Advies kunnen wij namelijk de volledige plaatsing van LED verlichting voor jouwbedrijf uitvoeren en daarbij een gepast advies geven.

Isolatie
Wanneer jouw bedrijfspand goed geïsoleerd is zal de warmte het pand niet verlaten, met als gevolg dat de verwarming minder vaak aan staat. Verder draagt goede isolering natuurlijk ook bij aan een fijne werkomgeving en meer comfort. Energiecontrol Duurzaam Advies kan u een gepast advies geven en heeft verschillende isolatie mogelijkheden om zo het energieverbruik te laten dalen.

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien

Pijl naar rechts