[pbr_block_heading title=”Wat levert vloerisolatie op?”][/pbr_block_heading]

Met vloerisolatie bespaart u op uw energierekening. Het levert per jaar al snel een besparing op van 10 tot 15% op de gasrekening. Dit betekent een besparing van 5 tot 7 kubieke meter gas per vierkante meter geïsoleerde vloer. Naast de besparing op uw energierekening levert vloerisolatie u nog meer voordelen op:

  • Verhoogt wooncomfort: vloerisolatie zorgt voor een gelijkmatige temperatuur in uw woning. Hierdoor gaat het wooncomfort omhoog. Warmte verlaat de woning namelijk via de vloeren. Door het toepassen van vloerisolatie blijft de warmte in de gehele woning circuleren. Hierdoor zult u minder snel last hebben van koude voeten.
  • Investering terugverdienen: wanneer u vloerisolatie aanlegt in uw woning verdient u dit doorgaans in zes tot acht jaar terug. Door de lange levensduur van vloerisolatie blijft u daarna jaarlijks besparen op uw energiekosten.

Verschillende soorten vloerisolatie

Er zijn verschillende soorten vloerisolatie op de markt. Het hangt af van uw vloer welke vloerisolatie geschikt voor uw woning is. Een houten vloer vraagt om een andere behandeling dan een betonnen vloer. Daarnaast heeft het gehalte vocht in de kruipruimte invloed op het soort isolatie. Energie Control isoleert met de maatregelen Elastospray, PUR en EPS parels. U kunt voor passend advies contact opnemen met onze professionals.

Uw gehele woning verduurzamen door Energie Control

Naast vloerisolatie is het bij Energie Control ook mogelijk om uw dak en muur te isoleren. Naast dat u bespaart op de energiekosten, vergroot u ook het wooncomfort van uw woning. Uw woning krijgt een beter energielabel en wordt dus ook meer waard. Ook zorgt vloerisolatie, dakisolatie en spouwmuurisolatie ervoor dat u geen last zal krijgen van schimmel in uw woning. Het isoleren van uw woning brengt veel voordelen met zich mee.