Blog

Wat is koudeval?

Tegenwoordig is koudeval een veelvoorkomend probleem in woningen, maar wat is koudeval eigenlijk? Koudeval treedt op wanneer er constant een koude luchtstroom, vergelijkbaar met tocht, aanwezig is in je woning. Zelfs als de verwarming aan staat en de ramen gesloten zijn, lijkt er vochtigheid in je woning te zijn. Dit zorgt voor een daling in gevoelstemperatuur in de woning. Dit wordt niet alleen als onaangenaam ervaren, maar leidt ook tot een voortdurende stijging van de energierekening. Gelukkig zijn er meerdere oplossingen om koudeval te verminderen. Bij Energiecontrol.nl hebben we uitgebreide ervaring in het aanpakken van dit probleem. Hieronder bespreken we verschillende effectieve manieren om koudeval aan te pakken.

Energiebesparende woning

Koudeval oplossen

Bij koudeval wordt warme lucht verdrongen door koude lucht, wat leidt tot een onaangenaam koel gevoel. Doordat warme lucht zwaarder is, daalt koude lucht neerwaarts, wat vaak merkbaar is bij grote ramen. Gelukkig zijn er diverse oplossingen om koudeval te verhelpen, zoals het plaatsen van dubbel- of isolatieglas. Hierdoor wordt de hoeveelheid koude lucht die van de ramen komt aanzienlijk verminderd en voelt de vloer hierdoor minder snel koud aan. 

Daarnaast kan de verwarming het probleem verminderen. Wij adviseren om de verwarming te plaatsen op plekken waar kou zich nadrukkelijk voordoet. Dit zou bijvoorbeeld bij ramen of koude muren kunnen zijn. Door de warme lucht van de verwarming kan het oppervlak de lucht niet tijdig koelen. Een goede vloerisolatie of spouwmuurisolatie kan daarbij een cruciale rol spelen bij het oplossen van koudeval. Door vloerisolatie blijft de warmte beter behouden in huis, wat resulteert in minder kou en een lagere energierekening.

Vrijblijvende offerte ontvangen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24 tot 48 uur in je mailbox!

Zonnepanelen

Profiteer van de voordelen

Wil je het onaangename koude gevoel laten verdwijnen en tegelijkertijd de energierekening verlagen? Energiecontrol is dé partner voor jou! Er bestaan verschillende manieren om koudeval in huis te verhelpen. Ongeacht de oorzaak, kan dit probleem vrijwel altijd worden opgelost door middel van vloerisolatie, dubbel glas of aanpassingen aan de vloer. Onze specialisten staan altijd voor je klaar om de mogelijkheden te bespreken. Na een grondige analyse bieden wij vrijblijvend advies op maat aan om koudeval het beste te verhelpen. Hierbij houden wij rekenen met jouw wensen, behoeftes en woonsituatie. Om onaangename verassingen te voorkomen stellen wij een uitgebreid, maar overzichtelijk plan op. In korte tijd hebben wij het probleem verholpen en stel je binnenkort weer de vraag; ‘’wat is koudeval?’’. Ben je klaar om koudeval in huis te laten verdwijnen, neem dan contact met ons op via telefoon, e-mail of het contactformulier op onze website. 

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien

Pijl naar rechts