Blog

Wat is koudeval?

Herken je dat gevoel, de verwarming staat aan en de ramen zijn gesloten en toch lijkt het alsof het tocht in huis. Dit wordt ook wel koudeval genoemd en is een veel voorkomend probleem in huis. Naast dat het kouder aanvoelt, blijft de energierekening maar oplopen zonder dat het warmer wordt in huis. Erg vervelend natuurlijk, maar er zijn oplossingen om koudeval het huis uit te krijgen. De specialisten van Energiecontrol NL hebben jarenlange ervaring in het oplossen van koudeval. In dit artikel lees je hoe koudeval opgelost kan worden.

Energiebesparende woning

Oorzaak en oplossingen van koudeval

Bij koudeval duwt de koude lucht de warme lucht weg en dit zorgt voor een kil gevoel. De warme lucht stijgt op en daardoor daalt juist de koude lucht. Dit gebeurt vaak bij grote ramen waar u een koude luchtstroom voelt. Daarom zitten mensen liever niet bij een raam omdat ze altijd het gevoel hebben dat het tocht. Koudeval kan op verschillende manieren worden opgelost. Dit kan o.a. door het plaatsen van dubbel of zelfs drie dubbel glas. Hierdoor komt er veel minder koude lucht van de ramen en zal de vloer minder snel koud aanvoelen.

Een andere manier is het aanpassen van de verwarming. Dit kan effectief gedaan worden door een radiator direct onder het koude glasoppervlak te plaatsen. De koude lucht zal hiermee stijgen en zal niet op een laagoppervlak blijven hangen. Ook kan een goede vloerisolatie een belangrijke rol spelen om koudeval op te lossen. Door vloerisolatie blijft de warmte in huis, is het minder koud en verlaag je tevens de energierekening.

Vrijblijvende offerte ontvangen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24 tot 48 uur in je mailbox!

Zonnepanelen

Profiteer van de voordelen

Wil je graag koudeval oplossen, waarmee je het koude gevoel in huis laat verdwijnen en de energierekening omlaag brengt? Dan ben je bij Energiecontrol NL aan het juiste adres! Er zijn meerdere manieren om koudeval in huis op te lossen. Afhankelijk van de oorzaak valt dit probleem vrijwel altijd op te lossen met vloerisolatie, dubbel glas of aanpassingen aan de vloer. De specialisten van Energiecontrol NL komen graag bij je langs om de mogelijkheden te bespreken. Zij maken een analyse en op basis daarvan krijg je van ons een advies hoe het koudeval probleem zo snel mogelijk opgelost kan worden.

Je kunt jouw wensen doorgeven en wij zullen alles duidelijk voor u in kaart brengen zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Je kunt altijd contact met ons opnemen via de telefoon, email of het contact formulier op de website. Ben je klaar om koudeval in huis te laten verdwijnen? Neem vandaag nog contact met ons op!

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien