fbpx

Herkent u dat gevoel, de verwarming staat aan en de ramen zijn gesloten en toch lijkt het alsof het tocht in huis. Dit wordt ook wel koudeval genoemd en is een veel voorkomend probleem in huis. Naast dat het kouder aanvoelt, blijft de energierekening maar oplopen zonder dat het warmer wordt in huis. Erg vervelend natuurlijk, maar er zijn oplossingen om koudeval het huis uit te krijgen. De specialisten van Energiecontrol NL hebben jarenlange ervaring in het oplossen van koudeval. In dit artikel leest u hoe koudeval opgelost kan worden.

Oorzaak & oplossingen van koudeval

Bij koudeval duwt de koude lucht de warme lucht weg en dit zorgt voor een kil gevoel. De warme lucht stijgt op en daardoor daalt juist de koude lucht. Dit gebeurt vaak bij grote ramen waar u een koude luchtstroom voelt. Daarom zitten mensen liever niet bij een raam omdat ze altijd het gevoel hebben dat het tocht. Koudeval kan op verschillende manieren worden opgelost. Dit kan o.a. door het plaatsen van dubbel of zelfs drie dubbel glas. Hierdoor komt er veel minder koude lucht van de ramen en zal de vloer minder snel koud aanvoelen.

Een andere manier is het aanpassen van de verwarming. Dit kan effectief gedaan worden door een radiator direct onder het koude glasoppervlak te plaatsen. De koude lucht zal hiermee stijgen en zal niet op een laagoppervlak blijven hangen. Ook kan een goede vloerisolatie een belangrijke rol spelen om koudeval op te lossen. Door vloerisolatie blijft de warmte in huis, is het minder koud en verlaagt u tevens de energierekening.  

Profiteer van de voordelen

Wilt u graag koudeval oplossen, waarmee u het koude gevoel in huis laat verdwijnen en de energierekening omlaag brengt? Dan bent u bij Energiecontrol NL aan het juiste adres! Er zijn meerdere manieren om koudeval in huis op te lossen. Afhankelijk van de oorzaak valt dit probleem vrijwel altijd op te lossen met vloerisolatie, dubbel glas of aanpassingen aan de vloer. De specialisten van Energiecontrol NL komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Zij maken een analyse en op basis daarvan krijgt u van ons een advies hoe het koudeval probleem zo snel mogelijk opgelost kan worden. U kunt uw wensen doorgeven en wij zullen alles duidelijk voor u in kaart brengen zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. U kunt altijd contact met ons opnemen via de telefoon, email of het contact formulier op de website. Bent u klaar om koudeval in huis te laten verdwijnen? Neem vandaag nog contact met ons op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.