Warmtepomp

Warmtepompen

Ga jij voor duurzaam? Dan is een warmtepomp en goede oplossing om jouw woning op een duurzame manieren te verwarmen. Het is de vervanger van de welbekende cv-ketel en verwarmt de ruimte zonder gas. De keuze voor een warmtepomp is een slimme investering die zorgt voor lagere energiekosten. Meer weten? Schakel onze hulp in!

Warmtepomp | Energiecontrol

Wat is een warmtepomp?

Subsidie warmtepomp

Een warmtepomp verwarmt een ruimte zonder gas, doordat het warmte onttrekt aan de lucht, bodem of grondwater via een warmtewisselaar. Deze warmte wordt door middel van koudemiddel door de warmtepomp naar een hogere temperatuur gebracht en wordt vervolgens gebruikt als ruimteverwarming. Met een warmtepomp bespaar je op je gasrekening en wordt de CO2-uitstoot flink verlaagd. Hierdoor kan een warmtepomp een toevoeging zijn voor vrijwel elke situatie

Om de aanschaf van een warmtepomp nog aantrekkelijker te maken, geeft de Rijksoverheid subsidie op warmtepompen. Per 1 januari 2022 wordt het subsidiebedrag voor warmtepompen zelfs verhoogd van 20% naar 30%.

Interesse in een warmtepomp?

Vraag een vrijblijvend advies en offerte aan en ontvang een bericht binnen één dag in je mailbox!

Monteursbus Energie Control

Plaatsing van een warmtepomp door Energiecontrol Duurzaam Advies

Wil jij graag een warmtepomp laten installeren? Kies dan voor Energiecontrol! Warmtepompen zijn nog niet geschikt voor alle type woningen. Daarom komen wij graag bij jou langs om dit te controleren en jou van advies te voorzien. Vervolgens stellen wij een plan op om de installatie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!

Veelgestelde vragen

Wanneer je zowel een warmtepomp als zonnepanelen laat installeren dan verbruik je vrijwel geen gas meer. Wel is het aan te raden een warmtepomp altijd in combinatie met zonnepanelen te gebruiken i.v.m. het verbruik van een warmtepomp. 

Met een warmtepomp kun je eenvoudig je vloer op een energiezuinige manier verwarmen. De vloer wordt verwarmd via een slangensysteem tussen de warmtepomp en het huis. 

Ja. Je kunt subsidie krijgen voor een warmtepomp, mits deze aan bepaalde eisen voldoet. Check dat op de site van het RVO. 

Een warmtepomp is een kostbare investering. Wanneer een huis goed is geisoleerd is het zeker het overwegen waard om een warmtepomp te installeren. Houd wel rekening met de terugverdientijd. De energierekening zal in ieder geval wel een heel stuk verlaagd zijn.  

Reviews

Wat onze tevreden klanten over ons zeggen

Top ervaring !

4 sterren review
‘’Vanaf het eerste moment werd ik bij hand genomen en werd er een dakplan gemaakt. Op aanraden van energiecontrol gekozen voor 14 panelen met Enphase miro omvormers. Montage is netjes verlopen. Ik zal energiecontrol zeker aanraden !’’  Tim – Haaksbergen

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

4 sterren review

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien

Pijl naar rechts