fbpx

In de wereld van duurzaamheid spelen zonnepanelen een grote rol, maar er is ook plek voor andere innovaties zoals bijvoorbeeld de warmtepomp. En vooral deze combinatie van warmtepomp en zonnepanelen wordt vaak genoemd. Maar wat is een warmtepomp nou precies en waarom is deze combinatie zo interessant? Met een warmtepomp kunt u uw huis verwarmen. Het stroomgebruik stijgt, maar het gebruik van gas daalt. Omdat stroom veel goedkoper is dan gas, zult u besparen op uw energierekening. Het gebruik van fossiele brandstoffen zoals gas zorgt voor de uitstoot van CO2. Door volledig of gedeeltelijk te stoppen met het gebruiken van gas, helpt u naast uw portemonnee ook het milieu! Om nog meer te besparen op de energierekening is het een idee om de stijging van het stroomgebruik tegen te gaan. Door zonnepanelen te plaatsen, wekt u zelf energie op en bespaart u dus op het bedrag dat u moet afstaan aan de energiemaatschappij.

Zonnepanelen op het dak voor stroomopwekking

Nederland biedt de perfecte omstandigheden voor stroomopwekking met zonnepanelen. Het is namelijk niet te warm en er is voldoende zon. Een zonnepaneel levert gemiddeld zo’n 150 kWh aan stroom per jaar. Een gemiddeld dak van 60 vierkante meter kan met gemak 15 zonnepanelen aan. Hierdoor wekt u per jaar al gauw 2250 kWh aan stroom op. De warmtepomp verbruikt jaarlijks ongeveer ditzelfde aantal kWh. De zonnepanelen heffen dus als het ware het verbruik van de warmtepomp op. Goed voor de energierekening dus!

Energieverbruik verminderen door zelf stroom op te wekken

Het plaatsen van zonnepanelen en een warmtepomp levert u dus een behoorlijk rendement op waarbij energieneutraal wonen mogelijk wordt. Door zonnepanelen te plaatsen heeft u ruim 25 jaar geen zorgen om de energierekening. Zonnepanelen zijn tegenwoordig geschikt voor allerlei verschillende daken. Wilt u weten hoeveel zonnepanelen uw dak aan kan en wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met Energie Control!