Blog

Warmtepomp en zonnepanelen combineren

In de wereld van duurzaamheid spelen zonnepanelen een grote rol, maar er is ook plek voor andere innovaties zoals bijvoorbeeld de warmtepomp. Vooral de combinatie van warmtepomp en zonnepanelen wordt vaak genoemd. Maar wat is een warmtepomp precies en waarom is deze combinatie zo interessant? 

Warmtepomp | Energiecontrol

Zonnepanelen op het dak voor stroomopwekking

Met een warmtepomp kun je je volledige huis verwarmen. Het stroomgebruik stijgt en het gebruik van gas daalt. Omdat stroom veel goedkoper is dan gas, zal je besparen op jouw energierekening. Het gebruik van fossiele brandstoffen zoals gas zorgt voor de uitstoot van CO2. Door volledig of gedeeltelijk te stoppen met het gebruiken van gas, help je naast je eigen portemonnee ook het milieu! Om nog meer te besparen op de energierekening is het een idee om de stijging van het stroomgebruik tegen te gaan. Door zonnepanelen te plaatsen, wek je zelf energie op en bespaar je dus op het bedrag dat je moet betalen aan je energieleverancier.

Nederland biedt de perfecte omstandigheden voor stroomopwekking met zonnepanelen. Het is namelijk niet te warm en er is voldoende zon. Een zonnepaneel levert gemiddeld zo’n 150 kWh op aan stroom per jaar. Een gemiddeld dak van 60 vierkante meter kan gemakkelijk 15 zonnepanelen aan. Hierdoor wek je per jaar al gauw 2250 kWh aan stroom op. De warmtepomp verbruikt jaarlijks ongeveer ditzelfde aantal kWh. De zonnepanelen heffen dus als het ware het verbruik van de warmtepomp op. Goed voor jouw energierekening dus!

Ben je zoek naar andere isolatiemogelijkheden van Energie Control NL om je energierekening zo laag mogelijk te houden? Neem dan eenvoudig en vrijblijvend contact op met onze specialisten!

Vrijblijvende offerte ontvangen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen één dag in je mailbox!

Bus Energie Control

Energieverbruik verminderen door zelf stroom op te wekken

Het plaatsen van zonnepanelen en een warmtepomp levert je dus een behoorlijk rendement op waarbij energieneutraal wonen mogelijk wordt. Door zonnepanelen te plaatsen heb je ruim 25 jaar geen zorgen om de energierekening. Zonnepanelen zijn tegenwoordig geschikt voor allerlei verschillende daken. Wil jij weten hoeveel zonnepanelen jouw dak aan kan en wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met Energiecontrol Duurzaam Advies!

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien

Pijl naar rechts