Warmtepomp

Warmtepomp Twente

Ondanks het feit dat er steeds meer warmtepompen in Twente geplaatst worden, zijn nog veel mensen onbekend met de voordelen die een warmtepomp met zich mee brengt. In vergelijking met de cv-ketel stoot de warmtepomp veel minder CO2 uit en zorgt het voor veel lagere energielasten. Wanneer je geïnteresseerd bent in een warmtepomp, dan komt Energiecontrol graag bij jou langs om de diverse besparingsmogelijkheden te bespreken. 

Warmtepomp | Energiecontrol

Rust uw woning in Twente uit met een warmtepomp installatie

Zoals net al naar voren kwam, is de warmtepomp een duurzamer alternatief dan de cv-ketel en brengt het lagere energiekosten met zich mee. Daarnaast brengt de warmtepomp nog een aantal voordelen met zich mee. Naast het verwarmen van jouw woning in de winter, zijn er ook een aantal warmtepompen die jouw woning kunnen koelen in de zomer. Zo kan je met een bodemwarmtepomp passief koelen. Met passief koelen wordt natuurlijke koeling gebruikt. Hiervoor wordt de bodemtemperatuur gebruikt omdat deze betrekkelijk constant is.

Met een lucht- of warmtepomp kan je ook koelen, echter is dit geen passieve koeling. Waar een lucht- of warmtepomp in de wintermaanden warmte uit de buitenlucht omzet in bruikbare energie, keert dit proces zich in de zomermaanden om. Zo is de woning juist de bron, en niet de buitenlucht. Zo onttrekt de warmtepomp installatie warmte uit de woning en wordt de warmte door middel van de buitenunit naar buiten gebracht.

Een warmtepomp brengt verschillende voordelen met zich mee, echter zijn er wel een aantal voorwaarden waar jouw woning aan moet voldoen indien je van een warmtepomp gebruik wil maken. Zo moet jouw woning in Twente voldoende geïsoleerd zijn, denk dan aan geïsoleerde vloerenmuren of daken. Wanneer dit niet het geval is gaat onnodig veel warmte verloren.

Interesse in een warmtepomp?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24 tot 48 uur in je mailbox!

Advies op maat

Onze specialisten plaatsen de warmtepomp in Twente

Spreken bovenstaande voordelen jou aan en besluit je voor een warmtepomp te kiezen? Dan ben je bij Energiecontrol aan het juiste adres. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring in het plaatsen van verschillende warmtepomp installaties in woningen in Twente. Door de jarenlange ervaring van onze specialisten ben je verzekerd van het feit dat de warmtepomp correct geplaatst wordt. Mocht je vragen hebben over de installatie of werking van een warmtepomp in jouw woning in Twente, dan kan je altijd contact opnemen. Zo komt één van onze medewerkers graag bij jou langs om je van advies te voorzien, zo kom je achteraf niet voor verassingen te staan. Heb je verdere vragen of opmerkingen? Dan zijn wij telefonisch bereikbaar op 0546-574472 of via de mail op klantenservice@energie-control.nl

Monteursbus Energie Control
Veelgestelde vragen

Wanneer je zowel een warmtepomp als zonnepanelen laat installeren dan verbruik je vrijwel geen gas meer. Wel is het aan te raden een warmtepomp altijd in combinatie met zonnepanelen te gebruiken i.v.m. het verbruik van een warmtepomp. 

Met een warmtepomp kun je eenvoudig je vloer op een energiezuinige manier verwarmen. De vloer wordt verwarmd via een slangensysteem tussen de warmtepomp en het huis. 

Ja. Je kunt subsidie krijgen voor een warmtepomp, mits deze aan bepaalde eisen voldoet. Check dat op de site van het RVO. 

Een warmtepomp is een kostbare investering. Wanneer een huis goed is geisoleerd is het zeker het overwegen waard om een warmtepomp te installeren. Houd wel rekening met de terugverdientijd. De energierekening zal in ieder geval wel een heel stuk verlaagd zijn.  

Reviews

Wat onze tevreden klanten over ons zeggen

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

4 sterren review

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

4 sterren review

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien

Pijl naar rechts