Warmtepomp

Warmtepomp
in Twente

De afgelopen jaren is er veel veranderd op het gebied van energiegebruik en duurzaamheid. Zo zijn er op politiek vlak veel maatregelen genomen om nieuwe huizen duurzamer te maken dan voorheen. Eén van de genomen maatregelen is de warmtepomp. Ondanks het feit dat er steeds meer waterpompen in Twente geplaatst worden, zijn nog veel mensen onbekend met de voordelen die een waterpomp met zich mee brengt. Zo is de waterpomp een duurzaam alternatief ten opzichte van de veelgebruikte én bekende cv-ketel. In vergelijking met de cv-ketel stoot de warmtepomp veel minder CO2 uit, en heeft het veel lagere energielasten. Door de lagere energielasten betaald een waterpomp zich op den duur terug. De besparing door het gebruik van een warmtepomp kan al oplopen van  250 tot 300 euro per jaar. Wanneer u geïnteresseerd bent in een waterpomp, dan komt Energiecontrol NL graag bij u langs om de diverse besparingsmogelijkheden te bespreken. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten waterpomp installaties op de markt. Welke waterpomp installatie het beste bij u past is afhankelijk van uw woonsituatie. Bij nieuwbouwwoningen kiest men vaak voor de aardwarmtepomp, terwijl de hybride- en luchtwaterpomp voornamelijk gebruikt wordt bij bestaande woningen.

Interesse in een warmtepomp?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24-48 uur

Rust uw woning in Twente uit met een waterpomp installatie

Zoals net al naar voren kwam is de waterpomp een duurzamer alternatief dan de cv-ketel en brengt het lagere energiekosten met zich mee. Daarnaast brengt de waterpomp nog een aantal voordelen met zich mee. Naast het verwarmen van uw woning in de winter, zijn er ook een aantal warmtepompen die uw woning kunnen koelen in de zomer. Zo kunt u met een bodemwarmtepomp passief koelen. Met passief koelen wordt natuurlijke koeling gebruikt. Hiervoor wordt de bodemtemperatuur gebruikt omdat deze betrekkelijk constant is.

Met een lucht- of waterpomp kunt u ook koelen, echter is dit geen passieve koeling. Waar een lucht- of waterpomp in de wintermaanden warmte uit de buitenlucht omzet in bruikbare energie, keert dit proces zich in de zomermaanden om. Zo is de woning juist de bron, en niet de buitenlucht. Zo onttrekt de warmtepomp installatie warmte uit de woning en wordt de warmte door middel van de buitenunit naar buiten gebracht.

Een waterpomp brengt verschillende voordelen met zich mee, echter zijn er wel een aantal voorwaarden waar uw woning aan moet voldoen indien u van een warmtepomp gebruik wil maken. Zo moet uw woning in Twente voldoende geïsoleerd zijn, denk dan aan geïsoleerde vloerenmuren of daken. Wanneer dit niet het geval is gaat onnodig veel warmte verloren.

Interesse in een warmtepomp?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24-48 uur

Waarom een warmtepomp?

  • Besparen op de energiekosten
  • Uitstekende luchtkwaliteit
  • Waardevermeerdering van uw woning

Onze specialisten plaatsen de waterpomp in uw woning in Twente

Spreken bovenstaande voordelen u aan en besluit u voor een waterpomp te kiezen? Dan bent u bij Energiecontrol NL aan het juiste adres. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring in het plaatsen van verschillende waterpomp installaties in woningen in Twente. Door de jarenlange ervaring van onze specialisten bent u verzekerd van het feit dat de waterpomp correct geplaatst wordt. Mocht u vragen hebben over de installatie of werking van een waterpomp in uw woning in Twente, dan kunt u altijd contact opnemen. Zo komt één van onze medewerkers graag bij u langs om u van advies te voorzien, zo komt u achteraf niet voor verassingen te staan. Heeft u verdere vragen of opmerkingen? Dan zijn wij telefonisch bereikbaar op 0546-574472 of via de mail op klantenservice@energie-control.nl