Warmtepomp

Warmtepomp Enschede

Is het jou ook niet ontgaan dat mensen steeds vaker overstappen op een warmtepomp? Dat komt omdat milieuvriendelijk leven tegenwoordig veel meer aandacht krijgt. Eén van de belangrijkste redenen voor het overstappen is het besparen op energiekosten. Een warmtepomp installatie in Enschede werkt namelijk zeer energie-efficiënt. Energie kan op verschillende manieren worden gewonnen. Via grondwater, uit de bodem en uit de lucht kan er warmte worden gewonnen die wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem.

Warmtepomp | Energiecontrol

Verschillende warmtepomp installaties in Enschede

De diverse energiebronnen zijn ook de reden dat er verschillende soorten warmtepompen zijn. Het is belangrijk om de juiste warmtepomp te kiezen voor jouw situatie. Hieronder zitten we even op een rij welke warmtepomp installaties er in Enschede worden gebruikt

Water/water warmtepomp
Bij dit type wordt er energie uit het grondwater gewonnen. De bodem wordt niet verstoord doordat de bron zich oplaadt in de zomer als je jouw huis verkoelt. Over het algemeen wordt de water/water warmtepomp toegepast voor projecten met meerdere woningen omdat het boren een duur onderdeel is.

Lucht/lucht warmtepomp
Dit soort warmtepomp haalt zijn energie uit de buitenlucht. Het is te vergelijken met een airco systeem. De constante luchtstroom zorgt voor warmte of verkoeling in jouw huis. Het bijkomende voordeel is dat dit type gemakkelijk aan te sluiten is.

Lucht/water warmtepomp
Er zijn veel overeenkomsten met de lucht/lucht warmtepomp. Bij dit type wordt de warmte namelijk ook uit de buitenlucht gewonnen. Het grote verschil is dat deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van het water. Denk hierbij aan douchen en de verwarming.

Bodem/water warmtepomp
De verwarming van jouw huis in Enschede wordt gewonnen uit de ondiepe ondergrond. Dit is één van de meest voorkomende warmtepompen. Niet zo gek als je bedenkt dat het verwarmen van jouw woning hiermee bijna kosteloos is. De enige kanttekening is dat het aanleggen van deze bodembron een investering vergt. Het tegenoverstaande voordeel is wel dat dit de beste presterende warmtepomp installatie is.

Hybride warmtepomp
Beschik je over een cv-ketel? Dan is het interessant om te kiezen voor een hybride warmtepomp. Deze kan namelijk gemakkelijk worden gecombineerd met jouw cv-ketel. Mocht de warmtepomp te kort komen, dan kan deze worden aangevuld met de cv-ketel. De hybride warmtepomp installatie in Enschede zorgt ervoor dat je een stuk duurzamer kunt wonen.

Interesse in een warmtepomp?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24 tot 48 uur in je mailbox!

Advies op maat

Warmtepomp installaties effectiever laten functioneren

Woon jij in de omgeving van Enschede en denk je er aan om een warmtepomp te installeren? Dan zouden wij jou graag adviseren om eens met onze experts in gesprek te gaan. Zij bekijken voor jou welk type warmtepomp het beste aansluit op jouw situatie. Daarnaast is het ook belangrijk om eens te gaan kijken naar de isolatie van het huis. Goede isolatie zorgt namelijk ook voor het reduceren van de energie kosten. Het bijkomende voordeel is dat deze investering zich al binnen vier jaar terug heeft verdiend. Heb jij interesse in isolatie of in een warmtepomp installatie? Neem dan gerust contact met onze op met onze specialisten!

Monteursbus Energie Control
Veelgestelde vragen

Wanneer je zowel een warmtepomp als zonnepanelen laat installeren dan verbruik je vrijwel geen gas meer. Wel is het aan te raden een warmtepomp altijd in combinatie met zonnepanelen te gebruiken i.v.m. het verbruik van een warmtepomp. 

Met een warmtepomp kun je eenvoudig je vloer op een energiezuinige manier verwarmen. De vloer wordt verwarmd via een slangensysteem tussen de warmtepomp en het huis. 

Ja. Je kunt subsidie krijgen voor een warmtepomp, mits deze aan bepaalde eisen voldoet. Check dat op de site van het RVO. 

Een warmtepomp is een kostbare investering. Wanneer een huis goed is geisoleerd is het zeker het overwegen waard om een warmtepomp te installeren. Houd wel rekening met de terugverdientijd. De energierekening zal in ieder geval wel een heel stuk verlaagd zijn.  

Reviews

Wat onze tevreden klanten over ons zeggen

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

4 sterren review

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

4 sterren review

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien

Pijl naar rechts