Warmtepomp

Warmtepomp
in Enschede

Is het u ook niet ontgaan dat mensen steeds vaker overstappen op een warmtepomp? Dat komt omdat milieu vriendelijk leven tegenwoordig veel meer aandacht krijgt. Eén van de belangrijkste redenen voor het overstappen is het besparen op energiekosten. Een warmtepomp installatie in Enschede werkt namelijk zeer energie-efficiënt. Energie kan op verschillende manieren worden gewonnen. Via grondwater, uit de bodem en uit de lucht kan er warmte worden gewonnen die wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem.

Interesse in een warmtepomp?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24-48 uur

Verschillende warmtepomp installaties

De diverse energiebronnen zijn ook de reden dat er verschillende soorten warmtepompen zijn. Het is belangrijk om de juiste warmtepomp te kiezen voor uw situatie. Hieronder zitten we even op een rij welke warmtepomp installaties er in Enschede worden gebruikt

Water/water warmtepomp
Bij dit type wordt er energie uit het grondwater gewonnen. De bodem wordt niet verstoord doordat de bron zich oplaadt in de zomer als u uw huis verkoeld. Over het algemeen wordt de water/water warmtepomp toegepast voor projecten met meerdere woningen omdat het boren een duur onderdeel is.

Lucht/lucht warmtepomp
Dit soort warmtepomp haalt zijn energie uit de buitenlucht. Het is te vergelijken met een airco systeem. De constante luchtstroom zorgt voor warmte of verkoeling in uw huis. Het bijkomende voordeel is dat dit type gemakkelijk aan te sluiten is.

 

Lucht/water warmtepomp
Er zijn veel overeenkomsten met de lucht/lucht warmtepomp. Bij dit type wordt de warmte namelijk ook uit de buitenlucht gewonnen. Het grote verschil is dat deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van het water. Denk hierbij aan douchen en de verwarming.

Bodem/water warmtepomp
De verwarming van uw huis in Enschede wordt gewonnen uit de ondiepe ondergrond. Dit is één van de meest voorkomende warmtepompen. Niet zo gek als u bedenkt dat het verwarmen van uw woning hiermee bijna kosteloos is. De enige kanttekening is dat het aanleggen van deze bodembron een investering vergt. Het tegenoverstaande voordeel is wel dat dit de beste presterende warmtepomp installatie is.

Hybride warmtepomp
Beschikt u over een cv-ketel? Dan is het interessant om te kiezen voor een hybride warmtepomp. Deze kan namelijk gemakkelijk worden gecombineerd met uw cv-ketel. Mocht de warmtepomp te kort komen, dan kan deze worden aangevuld met de cv-ketel. De hybride warmtepomp installatie in Enschede zorgt ervoor dat u een stuk duurzamer kunt wonen.

Interesse in een warmtepomp?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24-48 uur

Waarom een warmtepomp?

  • Besparen op de energiekosten
  • Uitstekende luchtkwaliteit
  • Waardevermeerdering van uw woning

Warmtepomp installaties effectiever laten functioneren

Woont u in de omgeving van Enschede en denkt eraan om een warmtepomp te installeren? Dan zouden wij u graag adviseren om eens met onze experts in gesprek te gaan. Zij bekijken voor u welk type warmtepomp het beste aansluit op uw situatie. Daarnaast is het ook belangrijk om eens te gaan kijken naar de isolatie van het huis. Goede isolatie zorgt namelijk ook voor het reduceren van de energie kosten. Het bijkomende voordeel is dat deze investering zich al binnen vier jaar terug heeft verdiend. Heeft u interesse in isolatie of in een warmtepomp installatie? Neem dan gerust contact met onze op met onze specialisten!