fbpx
Het wordt steeds populairder onder Nederlanders, het opwekken van uw eigen stroom. Dit gaat vaak door middel van zonnepanelen. Er zijn veel verschillende zonne panelen en door de jaren heen zijn er veel verbeteringen aangebracht aan deze energievangers. Maar waarom zou u kunnen kiezen voor zonnepanelen en welke voordelen brengt dat met zich mee? Hier zijn een aantal redenen voor en er komen zeker wat voordelen bij kijken die erg gunstig kunnen zijn. Eerst zijn er een aantal misverstanden over zonnepanelen die even uit de weg moeten worden geruimd. Zo zijn er veel mensen die denken dat het aanschaffen van zonnepanelen veel te duur is, dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Vaak is het wel een investering maar het geld wat u erin hebt gestoken verdiend u naar een aantal jaar ook weer terug. Daarnaast gaan zonnepanelen ook langer mee dan gedacht en zonder subsidie is de aanschaf van zonnepanelen ook gewoon rendabel.   De bovenstaande misverstanden zijn vaak de oorzaak waardoor mensen geen zonnepanelen aanschaffen. Maar het gebruik van zonnepanelen voor het winnen van energie brengt juist voordelen met zich mee en is zeker geen verspilling van uw geld. U kunt eenvoudig stroom produceren zonder dat u er zelf echt wat voor hoeft te doen en dat met gratis zonlicht. U kunt gaan sparen, maar met de aanschaf van zonnepanelen zult u een hoger rendement behalen dan op uw bankrekening. Zonnepanelen zijn ook duurzaam en daarom denkt u gelijk aan de toekomst en aan het milieu.

De werking van zonnepanelen

Zonnepanelen worden ook wel fotovoltaïsche panelen genoemd, maar zonnepanelen is toch iets makkelijker om uit te spreken. Zonnepanelen zijn panelen die energie, die ze van de zon opvangen, om kunnen zetten in elektriciteit. Het opwekken van deze elektriciteit is duurzaam, dit omdat de zon er alleen voor wordt gebruikt. Een zonnepaneel bestaat uit meerdere zonnecellen, als daar licht op komt dan ontstaat er een elektrische spanning die zich bevindt tussen de twee lagen van deze zonnecel. Dit wordt dan naar een speciale omvormer doorgestuurd, deze maakt er dan energie van die ook echt te gebruiken is en dit komt uiteindelijk terecht in de meterkast.

De belasting op energie stijgt met de jaren

Prijzen voor energie worden steeds hoger, jaren geleden waren de energieprijzen nog een stuk lager dan wat we nu voor energie moeten betalen. Als u kiest voor zonnepanelen kunt u zelf de stroom produceren en zo betaalt u helemaal geen energiebelasting meer. Het is wel van belang dat u genoeg stroom produceert en dat u niet meer verbruikt. Vaak lukt dit wel en houdt u nog stroom over ook, de energie die u dan overhoudt kunt u verkopen aan een energiebedrijf. Bent u overtuigt van de grote voordelen van de aanschaf van zonnepanelen en wilt u ook graag uw eigen energie opwekken? Neem dan gerust contact op met ons, wij van Energie Control helpen u graag verder en kunnen u voorzien van goed advies en uitstekende informatie. Ook voor goede zonnepanelen en het laten plaatsen van deze energievangers kunt u bij ons terecht!