Maatregelen coronavirus

Onze werkzaamheden worden nog altijd uitgevoerd, alleen volgen wij rond het coronavirus de richtlijnen van het kabinet en het RIVM. Naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen, hebben wij vastgesteld welke gevolgen dit heeft voor geplande afspraken en het uitvoeren van onze werkzaamheden.
Lees meer

27 aug 2019

De voordelen van spouwmuurisolatie

Er zijn verschillende vormen van isolatie mogelijk, waarvan spouwmuurisolatie er één is. Spouwmuurisolatie houdt in dat de spouw (ruimte tussen de binnen- en buitenmuur) wordt voorzien van isolatiemateriaal. Vaak wordt er gebruik gemaakt van isolatie pur wat in de muur wordt gespoten. Spouwmuurisolatie brengt verschillende voordelen met zich mee. Een aantal van deze voordelen vindt u hieronder, deze voordelen hebben wij speciaal voor u op een rijtje gezet.  Geen warmteverlies Eén van de grootste redenen waarom mensen kiezen voor isolatie, is om zo warmteverlies tegen te gaan. Door de spouwmuren te laten isoleren zorgt u ervoor dat er geen warmte verloren kan gaan via de muren. Ook kan er via deze weg geen kou binnen komen en in de zomer blijft de warmte goed buiten. Dit zorgt voor een aangenaam binnenklimaat die u gemakkelijk zelf kunt reguleren. Kostenbesparend Door te kiezen voor spouwmuurisolatie zorgt u ervoor dat uw energiekosten omlaag gaan. Dit komt doordat u niet onnodig hoeft te stoken. Er is minder energie nodig om een aangename temperatuur binnen te houden. Doordat u bespaard op uw energierekening kunt u de investering van de spouwmuurisolatie ook snel terugverdienen. Zo is spouwmuurisolatie in verhouding de meest voordelige isolatievorm. Milieuvriendelijk Met spouwmuurisolatie levert u een goede bijdrage aan het milieu. U hoeft minder gas en energie te verbruiken om het binnen een aangename temperatuur te houden. Hierdoor heeft uw woning direct een lagere CO2 uitstoot en dit heeft een positief effect op het milieu. Meer wooncomfort In de winter wordt de warmte goed binnengehouden en dit zorgt voor een aangename binnentemperatuur. In de zomer wordt het juist omgedraaid en houdt u de warmte goed buiten door de spouwmuurisolatie. Door te kiezen voor spouwmuurisolatie kiest u zowel in de zomer als in de winter voor meer wooncomfort en een aangename temperatuur. Tevens zorgt spouwmuurisolatie ervoor dat de luchtvochtigheid stabiel wordt en dat er geen schimmelplekken ontstaan door te veel vocht.

Kies nu voor spouwmuurisolatie

Genoeg voordelen om van te profiteren als u kiest voor spouwmuurisolatie. Om met de tijd mee te gaan zijn energiebesparende opties een goede investering. Zo kiezen ook steeds meer mensen voor een warmtepomp. De warmtepomp zorgt voor lage energiekosten en is, net als isolatie, milieuvriendelijk. Voordat u een warmtepomp kan laten plaatsen is het verstandig om eerst te kiezen voor spouwmuurisolatie of een andere vorm van isolatie om uw woning goed te isoleren. Als uw woning niet voorzien is van goede isolatie, dan heeft de aanschaf van een warmtepomp weinig zin. Meer informatie hierover? Neem contact op met Energie Control, wij helpen u graag verder!