Blog

Vochtproblemen in huis

Heb je last van plotselinge schimmelvorming in jouw woning? Ruik je constant een vreemde, doordringende geur? Nemen jouw stookkosten onverklaarbaar toe? Dan kan het zijn dat je last hebt van vochtproblemen in jouw huis. Helaas zien we vandaag de dag nog veel woningen met een te hoog vochtpeil. Om vochtproblemen op de juiste manier te behandelen, is het verstandig om inzicht te krijgen in het proces. Hoe herken je vochtproblemen in huis? Wat zijn de gevolgen? Hoe kun je ervoor zorgen dat vochtproblemen verdwijnen? Wij leggen het je graag uit! 

Energiebesparende woning

Hoe herken ik vochtproblemen en wat zijn de gevolgen?

De kans is groot dat jij je al bewust bent van vochtproblemen in huis. Toch is het handig om de volgende alledaagse situaties na te lopen, om te bepalen wat de ernst is. Veel voorkomende verschijnselen zijn:

  • Stijging energiegebruik
  • Schimmelvorming op muren, plafond of vloer
  • Druppels of condens op ramen of langs kozijnen
  • Zichtbaar vocht op de muren
  • Na het douchen blijft vocht lang op tegels zitten
  • De was droogt vrij traag

 

Herken je meerdere situaties? Dan is de kans erg groot dat je last hebt van vochtproblemen in huis. Vochtproblemen in huis brengen vele gevolgen met zich mee. Zo hoort bij een stijging in energiegebruik, vanzelfsprekend een stijgende energierekening. Vocht zorgt ervoor dat warmte sneller wegstroomt en u meer gaat stoken. Daarnaast zorgt te veel vocht ervoor dat schimmelplekken ontstaan.

Heb je al last van schimmelplekken? Dit zal toenemen mits je het probleem niet bestrijdt. Ten derde kunt je last gaan krijgen van houtrot. Wanneer houtrot begint op een bepaalde plek in jouw huis, kan dit zich gaan verspreiden door alle houten balken en vloerdelen. Een ander gevolg van vochtproblemen in huis is ongewenst ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan houtworm, zilvervisjes, kakkerlakken en in het ergste geval ratten en muizen. Voornamelijk zilvervisjes zijn erg vervelend, het trek s ’nachts heel uw huis door en het kan schade toebrengen aan meubels en behang. Tot slot heeft te veel vochtinname een negatief invloed op jouw gezondheid. Het is schadelijk voor longen en luchtwegen, denk aan de gezondheidsrisico’s astma, huisstofmijt en hooikoorts. Ook kan het gebeuren dat een overmatig vochtgehalte wordt omgezet in spaanplaatgas. Dit gas heeft een constant, doordringende geur welke hoofdpijn of irritatie aan keel, neus of ogen kan veroorzaken.

Vrijblijvende offerte ontvangen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24 tot 48 uur in je mailbox!

Zonnepanelen

Hoe los ik vochtproblemen in huis op?

Waarschijnlijk weet je nu hoe vochtproblemen in huis te herkennen zijn en wat de mogelijke gevolgen zijn. Maar waar komen de vochtproblemen vandaan? Vaak is dit afkomstig uit de vloer, muren of het plafond. Dit is op te lossen met de juiste isolatie door een gespecialiseerd bedrijf. Een gespecialiseerd bedrijf bekijkt voor jou waar de vochtproblemen vandaan komen en biedt jou een passend isolatie voorstel. Bij vloer vochtproblemen is dit vaak een kruipruimte isolatie, bij muren een spouwmuurisolatie en bij het plafond een dakisolatie. Onderneem bij vochtproblemen actie en laat u helpen door de Energiecontrol NL!

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien

Pijl naar rechts