Vloerisolatie

Isoleren met vloerisolatie

Vloerisolatie is een zeer interessante en rendabele vorm van isoleren. Als je ervoor kiest om je vloer te isoleren, wordt de warmte in je huis beter vastgehouden en heb je minder snel last van koude voeten. Niet alleen verhoogt vloerisolatie het wooncomfort in jouw huis, maar ook bespaar je flink veel geld op je energierekening! Weten welke vorm van isolatie voor jouw woning van toepassing is? Vraag het onze specialisten!

Vloerisolatie

Wat is vloerisolatie?

Vloerisolatie is een isolatievorm waarbij isolatiemateriaal aan de onderkant van de vloer in de kruipruimte is aangebracht. Er zijn verschillende soorten vloerisolatie die toegepast kunnen worden.
Interesse in vloerisolatie?

Vraag een vrijblijvend advies en offerte aan en ontvang een bericht binnen één dag in je mailbox!

Diverse soorten isolatiemateriaal

Welke soorten vloerisolatie zijn er?

Er bestaan verschillende soorten vloerisolatie. Welk isolatiemateriaal het meest geschikt is in jouw situatie, is afhankelijk van het type vloer en je woonsituatie. Onze adviseurs kijken altijd naar jouw woning en op basis hiervan krijg je een advies voor het beste isolatiemateriaal voor vloerisolatie bij jou thuis. Vaak zijn er ook meerdere keuzes mogelijk. Bij Energiecontrol Duurzaam Advies werken wij met de volgende isolatiematerialen:

PUR

PUR Super is een luchtdichte isolatielaag van polyurethaan waarmee je jouw vloer kunt isoleren. Vloeibaar purschuim wordt dan direct in of op de te isoleren ruimtes gespoten. Het resultaat is een perfecte scheiding tussen het klimaat in de kruipruimte en dat in de woning. Door uw vloer te isoleren op deze manier, zal uw vloer gemiddeld 2 tot 3 graden warmer aanvoelen.

Elastospray

Elastospray is een twee componenten isolatiemateriaal dat tegen de onderkant van de vloer wordt aangebracht. Hierdoor worden alle naden en kieren afgesloten. Daardoor komt er een luchtdichte, maar damp-open scheiding tussen de kruipruimte en in de woning. Door middel van deze manier van vloerisolatie kan er geen vochtige lucht meer de woning binnendringen. Door de vloer op deze manier te isoleren, zal de vloer gemiddeld 2 tot 3 graden warmer aanvoelen.

EPS parels 

EPS-parels zijn geschikt voor vochtige of krappe kruipruimtes, aangezien het optrekkend vocht uit de bodem stopt. Deze manier van vloerisolatie resulteert zodoende in een drogere vloer. Bodemparels worden bijvoorbeeld veel toegepast onder houten vloeren om houtrot te voorkomen. Vochtige kruipruimtes veroorzaken vaak ook een vieze lucht in huis. Hiervoor zijn de bodemparels ook een zeer goede, betaalbare oplossing. Deze bodemparels zijn EPS (piepschuim) isolatiekorrels, die te herkennen zijn aan de grijze kleur. De grijze kleur wordt veroorzaakt door de toevoeging van grafiet. Grafiet zorgt voor een nog hogere isolatiewaarde (t.o.v. wit piepschuim).
Monteursbus Energie Control

Vloerisolatie laten aanbrengen door Energiecontrol Duurzaam Advies

Wil jij vloerisolatie laten plaatsen in jouw woning en ben je op zoek naar een ervaren isolatiebedrijf? Energiecontrol Duurzaam Advies helpt je hier graag bij! Als je bij ons een offerte aanvraagt, dan ontvang je die binnen 24-48 uur. Ook voor andere isolatievormen ben je bij Energiecontrol aan het juiste adres, zoals dakisolatie en spouwmuurisolatie. Neem gerust contact met ons op voor alle mogelijkheden!

Veelgestelde vragen

Dat is afhankelijk van jouw woonsituatie en het bouwjaar van je woning. Onze specialisten voorzien je graag van een advies op maat.

Ja. Door het isolatiemateriaal aan de onderzijde van je vloer condenseert het vocht in de kruipruimte niet meer tegen de vloer aan. Het isolatiemateriaal houdt dit vocht tegen en zorgt ervoor dat vocht- en schimmelproblemen worden verholpen.

Ja. Als je kiest voor vloerisolatie, kun je gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Per 1 januari 2022 is deze subsidie verhoogd van 20% naar 30% van de gemiddelde totale investeringskosten.

De gemiddelde terugverdientijd van vloerisolatie ligt tussen de 3 en 7 jaar. Dit is afhankelijk van meerdere factoren, zoals het type woning, de energieprijzen en het stookgedrag in een huishouden.

Reviews

Wat onze tevreden klanten over ons zeggen

Top ervaring !

4 sterren review
‘’Vanaf het eerste moment werd ik bij hand genomen en werd er een dakplan gemaakt. Op aanraden van energiecontrol gekozen voor 14 panelen met Enphase miro omvormers. Montage is netjes verlopen. Ik zal energiecontrol zeker aanraden !’’  Tim – Haaksbergen

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

4 sterren review

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien

Pijl naar rechts