Maatregelen coronavirus

Onze werkzaamheden worden nog altijd uitgevoerd, alleen volgen wij rond het coronavirus de richtlijnen van het kabinet en het RIVM. Naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen, hebben wij vastgesteld welke gevolgen dit heeft voor geplande afspraken en het uitvoeren van onze werkzaamheden.
Lees meer

Vloerisolatie

Heeft u altijd een koude vloer en is het geen pretje om met blote voeten door uw huis te lopen? Dan is vloerisolatie de uitkomst. Nooit meer koude voeten!
Ook vloerisolatie is belangrijk

Voor veel mensen is vloerisolatie nog een relatief onbekend begrip. Toch kan het isoleren van uw vloer, net als spouwmuurisolatie en dakisolatie, u veel besparen op uw energiekosten.

Woningen waarvan de vloeren niet geïsoleerd zijn, voelen vaak koud aan. Veel van de warmte in huis verlaat de woning door de vloeren. Door vloerisolatie kan er geen kou meer door de vloer dringen waardoor u minder snel last van koude voeten zult hebben. Daarnaast verhoogt u met vloerisolatie het wooncomfort van uw woning en bespaart u een hoop geld op uw energierekening.

Vloerisolatie Energie Control
Tips voor vloerisolatie

Vloerisolatie verdient zich doorgaans in zes tot acht jaar terug. Daarnaast pakt het vocht aan en zorgt het voor een gezonder klimaat in uw huis. U moet wel weten of het voor uw woning interessant en mogelijk is om vloerisolatie toe te passen.

Wanneer uw huis een kruipruimte met een hoogte van minstens 35 cm heeft, kan het voor u al aantrekkelijk zijn om vloerisolatie toe te passen. De vloerisolatie is dan gemakkelijk aan te brengen. Bij een kruipruimte onder de 35 cm zijn er altijd nog andere mogelijkheden die wij graag met u bespreken. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen.

Verschillende soorten vloerisolatie

Er zijn verschillende soorten vloerisolatie op de markt. Welke vloerisolatie voor uw woning geschikt is, hangt af van de vloer. Een betonnen vloer vraagt immers een ander behandeling dan een houten vloer. Ook heeft het gehalte vocht in de kruipruimte invloed op het soort vloerisolatie. Wilt u een passend advies ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Energie Control NL isoleert met de volgende maatregelen:

Elastospray

PUR

EPS parels

Elastospray

Elastosrpay is een twee componenten isolatiemateriaal dat tegen de onderkant van de vloer wordt aangebracht. Hierdoor worden alle naden en kieren afgesloten. Daardoor komt er een luchtdichte, maar damp-open, scheiding tussen de kruipruimte en in de woning. Vochtige lucht kan op deze manier niet de woning binnendringen. Door de isolatie zal uw vloer gemiddeld 2 tot 3 graden warmer aanvoelen.

PUR

PUR Super is een luchtdichte isolatielaag van polyurethaan. Vloeibaar purschuim wordt direct in of op te isoleren ruimtes gespoten. Het resultaat is een perfecte scheiding tussen het klimaat in de kruipruimte en dat in de woning. Door de isolatie zal uw vloer gemiddeld 2 tot 3 graden warmer aanvoelen.

Waterafstotend
Duurzaam
Brandveilig
Milieuvriendelijk
Hoge isolatiewaarde
Kan naadloos aangebracht worden
Ongevoelig voor vocht, schimmels, rot en zuren

 

EPS parels

Deze parels zijn geschikt voor vochtige of krappe kruipruimtes. Optrekkend vocht uit de bodem wordt gestopt wat resulteert in een drogere vloer.

Deze parels zijn uitermate geschikt voor een vochtige of krappe kruipruimte. Optrekkend vocht uit de bodem wordt gestopt, hetgeen resulteert in een droge en warmere vloer. Bodemparels worden bijv. veel toegepast onder houten vloeren om houtrot te voorkomen. Vochtige kruipruimtes veroorzaken vaak ook een vieze lucht in huis. Ook hiervoor zijn de bodemparels een zeer goede, betaalbare oplossing.  Deze bodemparels zijn EPS (piepschuim) isolatiekorrels, die te herkennen zijn aan de grijze kleur. De grijze kleur wordt veroorzaakt door de toevoeging van grafiet. Grafiet zorgt voor een nog hogere isolatiewaarde (t.o.v. wit piepschuim). De bodemparels worden een gelijke laag op de bodem van de kruipruimte worden gespoten.

Interesse in vloerisolatie?

Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan en ontvang deze binnen 24-48 uur per e-mail of post. Voor vragen kunt u ons altijd bereiken op 0546 – 57 44 72.