Vloerisolatie

Vloerisolatie Noord-Brabant

Met behulp van vloerisolatie kan jij optimaal gaan genieten in Noord-Brabant. De warmte van jouw kachel of verwarming kan niet via de vloer ontsnappen, waardoor de bodem een aangename temperatuur krijgt. 

De vloerisolatie van Energiecontrol NL is van absolute topkwaliteit die ervoor zorgt dat de kou niet via de grond naar binnen kan trekken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op!

Vloerisolatie

Jouw vloer in Noord-Brabant laten isoleren

Energiecontrol NL beschikt over drie soorten vloerisolatie die kwalitatief zeer sterk zijn. Allen beschikken zij over een hoge isolatiewaarde en veel voordelen. Onze PIF-isolatiefolie kan snel en professioneel worden aangebracht. Deze vloerisolatie zorgt ervoor dat jij in Noord-Brabant veel energiekosten bespaart. Het materiaal bestaat namelijk uit diverse lagen aluminiumfolie die zijn voorzien van luchtkussens. Na het aanbrengen van de PIF-isolatiefolie wordt er een stilstaande lucht gecreëerd die warmte vasthoudt. Het bijkomende voordeel is dat de PIF-isolatiefolie door de thermische reflectie ervoor zorgt dat de energie van binnenuit weerkaatst. Op deze manier wordt de warmte van uw kachel of verwarming bewaard.

Ook is het mogelijk om jouw huis in Noord-Brabant te isoleren met PUR. Het materiaal bestaat uit polyurethaan en wordt vanuit de kruipruimte tegen de onderkant van jouw vloer gespoten. De laag is luchtdicht en zorgt ervoor dat je veel energie kunt besparen. Naast PUR is er ook een optie om te kiezen voor EPS-parels. Deze soort vloerisolatie bestaat uit piepschuim die zeer geschikt is voor krappe en vochtige kruipruimtes.

De soorten isolatiemateriaal zijn in Noord-Brabant een opkomend fenomeen. Jij wilt toch ook een steentje bijdragen aan milieuverbetering? Daarnaast scheelt het natuurlijk ook bij jou in de portemonnee. De vloerisolatie is waterafstotend waardoor het ongevoelig is voor vocht, schimmel, rot en zuren.

Vloerisolatie elastospray
Bus Energie Control
Isolatiemateriaal
Interesse in vloerisolatie?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24 tot 48 uur in je mailbox!

Beste advies in vloerisolatie!

Soorten vloerisolatie

Ook genieten van alle voordelen van vloerisolatie? Dan ben je bij Energiecontrol NL aan het juiste adres! Wij doen er alles aan zodat jij heerlijk kan genieten van een optimaal klimaat in huis. Voor vloerisolatie werken wij met de onderstaande materialen:  

PUR

PUR Super is een luchtdichte isolatielaag van polyurethaan waarmee je de vloer kunt isoleren. Vloeibaar purschuim wordt dan direct in of op te isoleren ruimtes gespoten. Het resultaat is een perfecte scheiding tussen het klimaat in de kruipruimte en dat in de woning. Door jouw vloer te isoleren op deze manier, zal jouw vloer gemiddeld 2 tot 3 graden warmer aanvoelen.

Elastospray

Elastospray is een twee componenten isolatiemateriaal dat tegen de onderkant van de vloer wordt aangebracht. Hierdoor worden alle naden en kieren afgesloten. Daardoor komt er een luchtdichte, maar damp-open scheiding tussen de kruipruimte en in de woning. Door middel van deze manier van vloerisolatie kan er geen vochtige lucht meer de woning binnendringen. Door jouw vloer te isoleren op deze manier, zal jouw vloer gemiddeld 2 tot 3 graden warmer aanvoelen.

EPS parels

EPS-parels zijn geschikt voor vochtige of krappe kruipruimtes, aangezien het optrekkend vocht uit de bodem stopt. Deze manier van vloerisolatie resulteert zodoende in een drogere vloer. Bodemparels worden bijvoorbeeld veel toegepast onder houten vloeren om houtrot te voorkomen. Vochtige kruipruimtes veroorzaken vaak ook een vieze lucht in huis. Hiervoor zijn de bodemparels ook een zeer goede, betaalbare oplossing. Deze bodemparels zijn EPS (piepschuim) isolatiekorrels, die te herkennen zijn aan de grijze kleur. De grijze kleur wordt veroorzaakt door de toevoeging van grafiet. Grafiet zorgt voor een nog hogere isolatiewaarde (t.o.v. wit piepschuim).
Veelgestelde vragen
Dat is afhankelijk van jouw woonsituatie en het bouwjaar van je woning. Onze specialisten voorzien je graag van een advies op maat.
Ja. Door het isolatiemateriaal aan de onderzijde van je vloer condenseert het vocht in de kruipruimte niet meer tegen de vloer aan. Het isolatiemateriaal houdt dit vocht tegen en zorgt ervoor dat vocht- en schimmelproblemen worden verholpen.
Ja. Als je kiest voor vloerisolatie, kun je gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Per 1 januari 2022 is deze subsidie verhoogd van 20% naar 30% van de gemiddelde totale investeringskosten.
De gemiddelde terugverdientijd van vloerisolatie ligt tussen de 3 en 7 jaar. Dit is afhankelijk van meerdere factoren, zoals het type woning, de energieprijzen en het stookgedrag in een huishouden.

Reviews

Wat onze tevreden klanten over ons zeggen

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

4 sterren review

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

4 sterren review

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien

Pijl naar rechts