Vloerisolatie

Vloerisolatie Gelderland

Een goed geïsoleerde woning brengt de nodige voordelen met zich mee. Bijvoorbeeld het besparen op jouw energiekosten en daarnaast is het ook goed voor het milieu. Een van de isolatievormen is vloerisolatie, dit is een veel gekozen vorm van isolatie in Nederland. Wil jij jouw vloer in Gelderland laten isoleren, dan is dit een goede keuze. Hiervoor heb je wel een gecertificeerd bedrijf voor nodig. Wij van Energiecontrol Duurzaam Advies staan dan ook graag voor je klaar. Wij komen graag bij je langs in Gelderland om de situatie te bekijken en om zo te bepalen welke vorm van vloerisolatie het beste kan worden toegepast.

Vloerisolatie

Kiezen voor topkwaliteit vloerisolatie in Gelderland

Vloerisolatie kan dus op verschillende manieren worden geplaatst. Het is van belang dat er goed wordt gekeken naar welke vorm van vloerisolatie het meest rendabel is voor jouw woning. Zo is de meest gekozen vorm van vloerisolatie via de kruipruimte. Hierbij wordt isolatiemateriaal onder de vloer aangebracht door in de kruipruimte te gaan. Er kan daarnaast ook nog gebruik worden gemaakt van diverse materialen, zo kunnen er isolatieplaten aan worden gebracht onder de vloer. Maar wat ook veel voorkomt is het gebruik van PUR-schuim. Dit schuim wordt vanzelf hard en wordt ook aan de onderkant van de vloer gespoten.

De meeste huizen beschikken wel over een kruipruimte, maar er zijn ook woningen die er geen hebben. Dan kunt u ook altijd nog kiezen voor een andere vorm van vloerisolatie in Gelderland. Zo kan er ook onder het laminaat of de vloerbedekking een isolerende laag worden geplaatst. Dit komt wel minder vaak voor, maar het is zeker mogelijk. Voordat je kiest voor vloerisolatie is het verstandig om een ervaren bedrijf ernaar te laten kijken om zo te bepalen welk materiaal het meest geschikt is. De isolatiematerialen hebben namelijk verschillende isolatiewaarden en hoe hoger de isolatiewaarde, hoe meer energie en geld u op den duur bespaard. Voor vloerisolatie in Gelderland ben je bij Energiecontrol Duurzaam Adviesaan het juiste adres.

Vloerisolatie elastospray
Bus Energie Control
Isolatiemateriaal
Interesse in vloerisolatie?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24 tot 48 uur in je mailbox!

Beste advies in vloerisolatie!

Soorten vloerisolatie

Ook genieten van alle voordelen van vloerisolatie? Dan ben je bij Energiecontrol Duurzaam Advies aan het juiste adres! Wij doen er alles aan zodat jij heerlijk kan genieten van een optimaal klimaat in huis. Voor vloerisolatie werken wij met de onderstaande materialen:  

PUR

PUR Super is een luchtdichte isolatielaag van polyurethaan waarmee je de vloer kunt isoleren. Vloeibaar purschuim wordt dan direct in of op te isoleren ruimtes gespoten. Het resultaat is een perfecte scheiding tussen het klimaat in de kruipruimte en dat in de woning. Door jouw vloer te isoleren op deze manier, zal jouw vloer gemiddeld 2 tot 3 graden warmer aanvoelen.

Elastospray

Elastospray is een twee componenten isolatiemateriaal dat tegen de onderkant van de vloer wordt aangebracht. Hierdoor worden alle naden en kieren afgesloten. Daardoor komt er een luchtdichte, maar damp-open scheiding tussen de kruipruimte en in de woning. Door middel van deze manier van vloerisolatie kan er geen vochtige lucht meer de woning binnendringen. Door jouw vloer te isoleren op deze manier, zal jouw vloer gemiddeld 2 tot 3 graden warmer aanvoelen.

EPS parels

EPS-parels zijn geschikt voor vochtige of krappe kruipruimtes, aangezien het optrekkend vocht uit de bodem stopt. Deze manier van vloerisolatie resulteert zodoende in een drogere vloer. Bodemparels worden bijvoorbeeld veel toegepast onder houten vloeren om houtrot te voorkomen. Vochtige kruipruimtes veroorzaken vaak ook een vieze lucht in huis. Hiervoor zijn de bodemparels ook een zeer goede, betaalbare oplossing. Deze bodemparels zijn EPS (piepschuim) isolatiekorrels, die te herkennen zijn aan de grijze kleur. De grijze kleur wordt veroorzaakt door de toevoeging van grafiet. Grafiet zorgt voor een nog hogere isolatiewaarde (t.o.v. wit piepschuim).
Veelgestelde vragen
Dat is afhankelijk van jouw woonsituatie en het bouwjaar van je woning. Onze specialisten voorzien je graag van een advies op maat.
Ja. Door het isolatiemateriaal aan de onderzijde van je vloer condenseert het vocht in de kruipruimte niet meer tegen de vloer aan. Het isolatiemateriaal houdt dit vocht tegen en zorgt ervoor dat vocht- en schimmelproblemen worden verholpen.
Ja. Als je kiest voor vloerisolatie, kun je gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Per 1 januari 2022 is deze subsidie verhoogd van 20% naar 30% van de gemiddelde totale investeringskosten.
De gemiddelde terugverdientijd van vloerisolatie ligt tussen de 3 en 7 jaar. Dit is afhankelijk van meerdere factoren, zoals het type woning, de energieprijzen en het stookgedrag in een huishouden.

Reviews

Wat onze tevreden klanten over ons zeggen

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

4 sterren review

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

4 sterren review

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien

Pijl naar rechts