fbpx

Als het aan de regeringspartijen ligt worden nieuwbouwwoningen in 2018 niet meer op het gasnet aangesloten. Dit genomen besluit is sneller dan de vier jaar die het kabinet in eerste instantie heeft uitgetrokken. Omdat vrijwel de hele Kamer het gasverbruik fors wil terugdringen om het klimaat te sparen en de gaskraan in Groningen uiteindelijk helemaal dicht te draaien, vinden veel politici dat dit besluit niet snel genoeg genomen kan worden.

Bijna alle huizen in Nederland worden met gas verwarmd en een nieuwbouwwoning moet ook opgeleverd worden met een gasaansluiting. Met de verandering die de regering voor ogen heeft wordt dit omgedraaid: een nieuwbouwwoning mag straks alleen nog op het gasnet worden aangesloten als er geen andere mogelijkheid aanwezig is óf als de kosten enorm uit de hand lopen bij bijvoorbeeld een warmtepomp of een warmtenet. 

Uw huis duurzaam warm houden

In de jaren ‘60 gingen alle huishoudens over van kolen naar gas als energievoorziening. Er werd een heel aardgasnet aangelegd onder de grond en in 1965 kookten de eerste gezinnen op dit fossiele brandstof. Maar de tijden zijn veranderd en zo ook de manier van ons huis verwarmen. De gasaansluiting verdween de afgelopen jaren steeds vaker uit het huis en groene energie nam de overhand.

Verwarming is een van de grootste energieverbruikers in huis. Bijna de helft van de energierekening bestaat uit de kosten voor de verwarming en een tiende voor het verwarmen van water. Wanneer u op een duurzame en energiezuinige manier uw huis kunt verwarmen is dit niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor uw portemonnee. Daarnaast wordt een goede isolatie van het huis als basis gezien. Een huis dat heel goed geïsoleerd is, heeft immers maar weinig warmte nodig om behaaglijk te zijn.

Besparen op uw rekening met isolatie

Waar nieuwe huizen, na 2000, goede isolatie hebben, is dit bij oudere huizen iets minder het geval. Oudere huizen zijn vaak gedeeltelijk geïsoleerd waarbij de isolatie van de gevel en de vloer in veel gevallen ontbreekt. Wist u bijvoorbeeld dat spouwmuurisolatie relatief goedkoop is en voor een flinke besparing op uw energiekosten kan zorgen? Het is niet voor niets één van de meest populaire isolatiemaatregelen van Nederland. Doorgaans is spouwmuurisolatie al binnen één dag geplaatst en heeft u binnen twee tot vier jaar uw investering al terugverdiend.

Ontdek wat de vakkundige isolatoren van Energie Control NL voor uw woning en portemonnee kunnen betekenen. Voor meer informatie over spouwmuurisolatie of één van de andere isolatieoplossingen kunt u contact met ons opnemen.