fbpx

Niet alleen de feestdagen zijn in zicht, ook de winter staat weer voor de deur. Het wordt langzaamaan steeds kouder, een goed moment dus om uw woning even goed na te lopen. U kunt op verschillende manieren uw woning winterklaar maken. Wij geven u een aantal tips die voornamelijk te maken hebben met goede isolatie. Ook komen er andere tips aan bod waardoor u uw woning helemaal klaar kunt maken voor de koude wintermaanden.

Goede isolatie

Het belangrijkste om uw woning helemaal klaar te maken voor winter is isolatie. Woningisolatie brengt veel voordelen met zich mee tijdens de koude wintermaanden. In de winter wilt u natuurlijk lekker warm binnen kunnen zitten en een torenhoge energierekening is dan nooit leuk. Dit kan gelukkig ook anders. Door uw woning te laten isoleren kunt u veel besparen op de energiekosten. Het is daarom een echte aanrader om uw woning eens goed te controleren op isolatie. U kunt het  beste beginnen bij het dak, dan de muren en de vloer. Dit zijn namelijk de plekken waar de meeste kou naar binnen kan komen en warmte verloren gaat. Is er geen isolatie aanwezig in uw woning of kan dit nog verbeterd worden, laat dit dan gauw doen voordat alle warmte naar buiten glipt!

Kieren en naden dichten

Ook op kleine plekken kan kou naar binnen glippen. Om dit te voorkomen en de warmte nog beter binnen te houden, is het van belang dat u kieren en naden goed controleert. Zijn er kieren waar kou doorheen komt, dicht deze naden dan met speciale kit of isolatieschuim. Vooral plekken waar leidingen lopen zijn gevoelig en dienen goed gecontroleerd te worden op naden en kieren. Controleer iedere ruimte en kit waar nodig de naden en kieren goed dicht voor een nog betere isolatie van uw woning.

Het dak controleren

Bij veel woningen is het dak het zwakste punt en laat deze veel warmte door wat verloren gaat. Naast goede dakisolatie is het ook belangrijk om het dak voor de winter even goed te controleren. Voorkom lekkage door bladeren op tijd uit de dakgoten te halen. Ook bij het dak kunnen kieren en naden zitten, deze dienen gedicht te worden om zo te voorkomen dat de warmte verloren gaat. Zonder dakisolatie is het echter moeilijk om warmte binnen te houden en daardoor is deze vorm van isolatie erg belangrijk.

Nog meer besparen in de winter

De wintermaanden zijn vaak al duurdere maanden door alle feestdagen. Dit wilt u natuurlijk niet nog duurder maken door onnodige stookkosten. Door uw woning te voorzien van goede isolatie kunt u al flink besparen op de energierekening. Voor diverse vormen van isolatie, zoals vloerisolatie, dakisolatie en spouwmuurisolatie kunt u terecht bij Energie Control. Neem nu contact met ons op voor meer informatie en advies op maat!