Blog

Tips voor energie besparen

Er zijn verschillende mogelijkheden om eenvoudig energie te besparen. Hiermee bespaart u niet alleen in de kosten, maar dit is ook nog eens goed voor het milieu! Hieronder hebben wij vier bespaartips die Energie Control Duurzaam Advies aanbeveelt!

Grip op uw energielabel | Energiecontrol NL

Vier bespaartips

  1. Sluipverbruik

Een Amerikaanse studie over het verbruik van elektronische apparaten geeft aan dat een apparaat dat op stand-by staat nog steeds 75% van de energie verbruikt. Een televisie die een jaar lang op stand-by staat, kan voor €35,- extra energiekosten zorgen. Om te weten te komen welke apparaten sluipverbruik hebben, kunt u bijvoorbeeld kijken of er een lampje van bijvoorbeeld een televisie brandt. Helaas is dit niet bij alle apparaten eenvoudig te herkennen. Een telefoonoplader die in het stopcontact zit, zonder dat deze een telefoon oplaadt, kan ook stroom verbruiken. Een handige oplossing is bijvoorbeeld een stekkerdoos met schakelaar, zo kan deze uitgezet worden als er geen gebruik wordt gemaakt van dit apparaat.

  1. Warmtepomp

Een duurzaam alternatief voor het verwarmen van het huis is een warmtepomp. In tegenstelling tot een gasketel werkt een warmtepomp namelijk op elektriciteit. De warmtepomp zet warmte die gecreëerd is op een slimme manier om in nog meer warmte. Er zijn verschillende soorten warmtepompen, welke het beste bij jouw huis past is afhankelijk van of je een bestaande woning of een nieuwbouwwoning hebt. Bij bestaande woningen wordt er vaak gekozen voor de hybride waterpomp of een luchtwaterwarmtepomp. Voor nieuwbouw wordt vaak gekozen voor aardwarmtepomp. De warmtepompen hebben allemaal hetzelfde doel, jouw woning energiezuiniger maken. Een warmtepomp levert namelijk een flinke besparing op in de energiekosten.

  1. Isoleren

Naast het creëren van warmte, is het binnenhouden van warmte net zo belangrijk! Als jouw woning slecht geïsoleerd is, verlies je veel warmte door bijvoorbeeld kieren en spleten. Deze kan je in de meeste gevallen eenvoudig dichten. Je kunt jouw huis vaak beter isoleren door bijvoorbeeld dakisolatiespouwmuurisolatie
en vloerisolatie. Deze isolerende opties verdienen zichzelf al binnen enkele jaren terug. Welke isolatie het meeste rendement voor jou oplevert, is afhankelijk van waar de meeste warmte verloren gaat. Zo kan het zijn dat er bij jouw woning veel warmte verloren gaat door de muren, waardoor spouwmuurisolatie het meeste rendement oplevert. Bij je buurman kan dat via de daken zijn, waardoor dakisolatie het meeste bespaart.

  1. Zonnepanelen

Naast deze bespaartips kan je ook kiezen voor het zelf opwekken van energie. Hiervoor kan je bijvoorbeeld zonnepanelen gebruiken. Indien je meer opwekt dan dat je gebruikt, kan je deze energie teruggeven aan jouw leverancier. Zo wordt dit verrekend met je huidige energieverbruik. Daarnaast kan er subsidie verkregen worden bij aanschaf van zonnepanelen! Bij een gezin van 2 personen kan je al €60,- besparen op jouw energieverbruik.

Vrijblijvende offerte ontvangen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24 tot 48 uur in je mailbox!

Dakisolatie

Kiezen van de juiste energiebesparende producten

Heb jij vragen over welke optie het meeste rendement oplevert voor jouw woning? Neem gerust contact met ons op, zo kan je gebruik maken van een vrijblijvend gesprek. Bekijk hier onze contactpagina.

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien

Pijl naar rechts