Maatregelen coronavirus

Onze werkzaamheden worden nog altijd uitgevoerd, alleen volgen wij rond het coronavirus de richtlijnen van het kabinet en het RIVM. Naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen, hebben wij vastgesteld welke gevolgen dit heeft voor geplande afspraken en het uitvoeren van onze werkzaamheden.
Lees meer

14 jul 2020

Tips bij het kiezen van LED verlichting

tips-kiezen-ledverlichting
De laatste jaren stappen veel mensen over op LED verlichting. Zoals de meeste mensen inmiddels wel weten, is LED verlichting namelijk voordelig voor zowel het milieu als uw portemonnee. Heeft u nog traditionele verlichting in uw woning of bedrijfspand, maar wilt u graag overstappen op LED verlichting? Bij het kiezen van de juiste LED verlichting kan veel komen kijken. Energie Control helpt u graag met een aantal tips bij het kiezen van LED verlichting!  

De kleurweergave en -temperatuur van LED verlichting

Allereerst adviseren wij onze klanten altijd om goed te kijken naar de kleurweergave (CRI) van de LED verlichting. Dit geeft namelijk aan hoe echt de kleur van een object wordt weergegeven waar de LED verlichting op schijnt. De kleurweergave kan worden uitgedrukt in procenten. Bij een lage kleurweergave is de kans groot dat u een object in een andere kleur ziet dan zijn echte kleur. Een hoge kleurweergave betekent dat u het object in dezelfde kleur ziet als in het daglicht. Welke CRI u het beste kunt kiezen, is afhankelijk van uw doel. In spuitcabines of tekenruimtes is het belangrijk om LED verlichting met uitstekende kleurweergave (90-100) te kiezen. Ook in kledingwinkels en meubelzaken is het belangrijk om een zo hoog mogelijke kleurweergave te kiezen, aangezien u natuurlijk wilt voorkomen dat uw klanten ontevreden zijn met de kleur van hun pas gekochte product. De meeste LED lampen hebben een kleurweergave van 80% tot 89% en zijn dus erg geschikt voor gebruik in huis en op kantoor. Naast de kleurweergave is de kleurtemperatuur van een LED lamp ook erg belangrijk. Een lichtkleur kan namelijk veel doen met de sfeer van een ruimte. De kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in Kelvin (K). Deze waarde geeft de kleur aan die een lichtbron uitstraalt. De meeste LED lampen hebben een witte lichtkleur. Ook de keuze voor kleurtemperatuur is afhankelijk van uw doel. Wilt u een ontspannende of romantische sfeer creëren? Dan kunt u kiezen voor een zeer warme kleur wit (<2700K). Als u een meer gezellige en comfortabele sfeer wilt neerzetten, kunt u gaan voor een warme kleur wit (2700-3300K). Koel wit (3300-5300K) is een perfecte kleur voor ruimtes waar men zich moet concentreren en goed zicht nodig heeft. Hierbij kan u denken aan een kantoor of supermarkt. Voor werkruimten met specifieke taken, zoals een ziekenhuis of fabriek, wordt een daglicht kleur (>5300K) aangeraden.  

De juiste LED verlichting kiezen met behulp van Energie Control

Bent u op zoek naar de juiste ledverlichting voor uw bedrijf? Dan bent u bij Energie Control aan het juiste adres! Wij helpen u graag met het bekijken van de mogelijkheden en het maken van de juiste keuze voor uw bedrijf. Onze specialisten weten door hun jarenlange ervaring precies welke LED verlichting bij uw situatie past. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van LED verlichting bij Energie Control? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op! Wilt u liever direct een prijsindicatie voor het plaatsen van LED verlichting in uw bedrijf? Vraag dan gelijk een offerte aan bij ons. Energie Control helpt u graag met uw LED verlichting!