fbpx

Een warmtepomp is een goede vervanger van uw huidige verwarmingsketel. Het is milieuvriendelijk en draagt bij aan een lagere energierekening. Een warmtepomp is een goede investering in uw huis, maar krijgt u ook subsidie voor de warmtepomp? Lees verder en kom erachter of door de overheid subsidie wordt geboden bij de aanschaf van een warmtepomp!

Aan welke eisen moet de warmtepomp voldoen voor subsidie?

Wanneer u een warmtepomp aanschaft krijgt u niet automatisch subsidie van de overheid. Er zitten een aantal eisen aan waaraan de warmtepomp moet voldoen. Uw warmtepomp moet aan de volgende voorwaarden voldoen volgens RVO Nederland:

  • De warmtepomp moet onderdeel zijn van het verwarmingstoestel in uw woning.
  • Op lucht-luchtwaterpompen krijgt u geen De subsidie geldt alleen bij lucht-waterpomp, grond-warmtepomp of water-waterwarmtepomp.
  • Het verwarmingstoestel moet een minimaal vermogen van ten hoogste 70kW hebben.
  • Het verwarmingstoestel moet een technische documentatie hebben, etiket en productkaart.
  • En deskundige installateur moet de warmtepomp installeren.

Bekijk op de apparatenlijst of uw warmtepomp in aanmerking komt voor subsidie. Er is geen vast bedrag dat u kunt ontvangen voor een warmtepomp, het bedrag is afhankelijk van de energieprestatie van de pomp. De bedragen voor warmtepomp subsidie liggen vaak tussen de €1.000 en €2.500.

Er zijn een aantal regels opgesteld door RVO Nederland zodat er geen misbruik wordt gemaakt van de subsidieregelgeving voor duurzame energie. Zo moet de warmtepomp nieuw zijn, geïnstalleerd zijn en moet u het betaalbewijs hebben wat op uw naam staat. U moet na installatie binnen 6 maanden de subsidie aanvragen, de warmtepomp moet in Nederland staan en u mag de warmtepomp niet binnen een jaar verwijderen.

Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?

Een warmtepomp kan voor een flinke energiebesparing zorgen. De woning wordt aantrekkelijker en de waarde stijgt bij verkoop. Naast dat u geld bespaard en uw woning meer waard wordt, bent u ook goed bezig voor het milieu. Er wordt minder energie verbruikt. Al met al is het een investering met vele voordelen die snel terugverdiend kan worden.

Kies voor een warmtepomp en u draagt bij aan een beter milieu en een lagere energierekening. Laat de warmtepomp installeren door de specialisten van Energie-Control. Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op voor deskundig advies.