Spouwmuurisolatie

Isoleren met spouwmuurisolatie

Ben jij ook klaar met die kou in jouw woning? Spouwmuurisolatie kan een goede oplossing zijn om kou buiten de deur te houden. Tegenwoordig wordt er veel gekozen voor spouwmuurisolatie. Het aanbrengen van spouwmuurisolatie biedt namelijk vele voordelen. Zo is het één van de goedkoopste manieren om je woning te isoleren. Daarmee is je woning niet alleen beter geïsoleerd en dus warmer, maar ook is je energierekening een stuk lager en draag je bij aan het milieu. Absoluut de moeite waard, als je het de specialisten van Energie Control NL vraagt. Maar wat kost spouwmuurisolatie, wat levert het op en waar moet je op letten? Wij helpen je graag!

Spouwmuurisolatie | Energiecontrol

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is een methode om je woning energie-efficiënt te maken door middel van isolatie in de spouwmuren. De ruimte tussen de binnen- en buitenmuren van je woning worden gevuld met isolatiemateriaal om warmteverlies terug te dringen en zorgt tegelijkertijd voor een besparing op je energierekening.

Het isolatiemateriaal wordt aangebracht door kleine gaten in de buitenmuur te boren, waardoor het isolatiemateriaal wordt gespoten. Het isolatiemateriaal kan bestaan uit diverse isolatiesoorten zoals isolatieparels, isolatieschuim of minerale isolatie wol. 

Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat je tijdens koude periodes de warmte binnen kunt houden en resulteert in een beter binnenklimaat gedurende het hele jaar. Daarnaast draagt het bij aan een vermindering van CO2-uitstoot van je woning, omdat je minder energie nodig hebt om de temperatuur in jouw woning op peil te houden. 

Voordat spouwmuurisolatie uitgevoerd kan worden, is een grondige inspectie nodig om de muren te beoordelen op geschiktheid. Informeer altijd vooraf naar de diverse mogelijkheden.

Interesse in spouwmuurisolatie?

Vraag een vrijblijvend advies en offerte aan en ontvang een bericht binnen één dag in je mailbox!

Diverse soorten isolatiemateriaal

Welke soorten spouwmuurisolatie zijn er?

Er zijn verschillende soorten spouwmuurisolatie. Welke het meest geschikt is voor jouw woning is o.a. afhankelijk van het type spouwmuur en de woonsituatie. Een adviseur kijkt altijd naar jouw woning en op basis daarvan geven wij een advies voor het beste isolatiemateriaal. In veel gevallen zijn er ook meerdere keuzes mogelijk. Bij Energiecontrol Duurzaam Advies werken wij met de volgende materialen:

Knauf Supafil (minerale glaswol)

Een materiaal wat vaak gebruikt wordt bij spouwmuurisolatie is Knauf Supafil. Dit is een minerale inblaaswol die zorgt voor een uitstekende thermische isolatie en na-isolatie van spouwmuren. De inblaaswol is duurzaam, waterafstotend en beschadigt de constructie niet. Hoewel het ook gebruikt kan worden bij nieuwbouwprojecten, werd Supafil speciaal ontwikkeld voor het na-isoleren van spouwmuren van bestaande woningen.

HR++ EPS Parels

HR++ EPS Parels is een isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde. Isoleren met isolatieparels is volledig waterdamp doorlatend en laat de spouwmuur ademen. De HR++ EPS parels zijn bestand tegen rot en schimmels. Heb je een bestaande woning die gebouwd is tussen 1930 en 1980? Dan is spouwmuurisolatie met EPS parels een zeer goede optie. Het aanbrengen van de HR++ EPS parels geeft weinig gedoe; de muurisolatie wordt van de buitenkant aangebracht en is al binnen één dag klaar! Via kleine boorgaatjes in het voegwerk (in een speciaal patroon) worden de HR++ korrels in de spouw aangebracht.

Energiefoam

Energiefoam is een schuim wat in een spouwmuur of andere holle ruimte gespoten kan worden. Het schuim zet uit, waardoor het zich verspreidt in alle naden en kieren. Energiefoam is naast de Knauf Supafil en HR++ EPS Parels ook een zeer geschikt isolatiemateriaal voor het na-isoleren van een woning.

Spouwmuurisolatie aanbrengen | Energiecontrol NL

Spouwmuurisolatie uit laten voeren door Energie Control NL

Wil je jouw woning laten voorzien van spouwmuurisolatie? Energie Control NL helpt je hier graag bij! Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang deze al binnen 24-48 uur. Ook voor dakisolatie en vloerisolatie kan je bij ons terecht. Neem gerust contact met ons op voor alle mogelijkheden!

Veelgestelde vragen
Bij spouwmuurisolatie wordt er isolatiemateriaal aangebrachtin de lege ruimte tussen de binnen en buitenmuur. In de buitenmuur worden gaten geboord en deze worden vervolgens opgevuld met isolatiemateriaal.

Spouwmuurisolatie kan met verschillende materialen worden aangebracht. Bij Energie Control NL werken we standaard met minerale glaswol, HR++ EPS Parels of Energiefoam.

In de meeste gevallen wel. Hoeveel dit exact zal zijn kun je het beste altijd even checken op de website van de Rijksoverheid. Dit kan per jaar namelijk verschillen!

Helaas is niet elk huis geschikt voor spouwmuurisolatie. Laat dit daarom altijd vooraf controleren door een gespecialiseerd isolatiebedrijf. Wanneer je dit niet laat doen, kunnen er vervelende problemen ontstaan.

Reviews

Wat onze tevreden klanten over ons zeggen

Top ervaring !

4 sterren review
‘’Vanaf het eerste moment werd ik bij hand genomen en werd er een dakplan gemaakt. Op aanraden van energiecontrol gekozen voor 14 panelen met Enphase miro omvormers. Montage is netjes verlopen. Ik zal energiecontrol zeker aanraden !’’  Tim – Haaksbergen

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

4 sterren review

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden