Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie Utrecht

Spouwmuurisolatie is een goede manier om warmte binnen te kunnen houden en te besparen op je energiekosten. Hiermee zorg je voor een beter binnenklimaat en een hoger wooncomfort

Heb jij interesse in spouwmuurisolatie in Utrecht? Dan ben je bij Energiecontrol NL aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat de isolatie goed wordt toegepast en je komt bij ons niet voor verrassingen te staan.

Spouwmuurisolatie | Energiecontrol

Spouwmuurisolatie laten uitvoeren in Utrecht

Bij spouwmuurisolatie wordt er in de spouw, de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur, isolatiemateriaal gespoten. Het voordeel van spouwmuurisolatie is dat het relatief goedkoop is. Binnen één dag kan jouw woning al geïsoleerd zijn. De spouwmuur van jouw woning in Utrecht wordt verdeeld in verschillende gedeeltes. Vervolgens worden er kleine gaatjes gemaakt in de muur en in deze opening wordt het isolatiemateriaal gespoten. De vakkundige isolateurs van Energiecontrol NL hebben jarenlange ervaring en beschikken over alle benodigde keurmerken en certificaten.

Niet iedere woning is geschikt voor spouwmuurisolatie. Dit is afhankelijk van het type woning. Niet iedere woning in Utrecht beschikt namelijk over een spouwmuur. Weet je niet zeker of jouw woning een spouwmuur heeft? Met behulp van een aantal vragen kan je daar zelf achter komen. De meeste huizen in Utrecht die gebouwd zijn tussen 1920 en 1976 beschikken over een spouwmuur. De huizen voor 1920 hebben nog geen spouwmuur. Nieuwbouwwoningen beschikken meestal standaard al over spouwmuurisolatie. Als de muren dikker zijn dan 24 centimeter is de kans groot dat de muur over spouwmuurisolatie beschikt. Weet je het hierna nog niet zeker, dan kan je ook altijd contact met ons opnemen. Wij komen graag bij je langs in Utrecht om te kijken of spouwmuurisolatie kan worden toegepast op jouw woning.

Spouwmuurisolatie door Energie Control
Isolatiemateriaal
Bus Energie Control
Interesse in spouwmuurisolaie?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24 tot 48 uur in je mailbox!

De beste spouwmuurisolatie voor jouw situatie

Soorten spouwmuurisolatie

Als je kiest voor spouwmuurisolatie in Gelderland van Energiecontrol NL. Dan kies je voor kwaliteit en een uitstekende service. Doordat wij jarenlange ervaring hebben en beschikken over de juiste certificaten kunnen wij de spouwmuurisolatie tot in de puntjes uitvoeren. Wij isoleren uw spouwmuur binnen één dag en zorgen ervoor dat jouw huis binnen no-time geïsoleerd huis wordt.

Knauf Supafil (minerale glaswol)

Een materiaal wat vaak gebruikt wordt is Knauf Supafil. Dit is een minerale inblaaswol die zorgt voor een uitstekende thermische isolatie en na-isolatie van spouwmuren. De inblaaswol is duurzaam, waterafstotend en beschadigd de constructie niet. Hoewel het ook gebruikt kan worden bij nieuwbouwprojecten, werd Supafil speciaal ontwikkeld voor het na-isoleren van bestaande spouwmuren.

HR++ EPS Parels

HR++ EPS Parels is een isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde. Isoleren met parels is volledig waterdamp doorlatend en laat de spouwmuur ademen. De HR++ EPS parels zijn bestand tegen rot en schimmels. Heeft u een bestaande woning die gebouwd is tussen 1930 en 1980? Dan is spouwmuurisolatie met EPS parels een zeer goede optie. Het aanbrengen van de HR++ EPS parels geeft weinig gedoe; de spouwmuurisolatie wordt van de buitenkant aangebracht en is al binnen één dag klaar! Via kleine boorgaatjes in het voegwerk (in een speciaal patroon) worden de HR++ korrels in de spouw aangebracht.

Energiefoam

Energiefoam is een schuim wat in een spouwmuur of andere holle ruimte gespoten kan worden. Het schuim zet uit, waardoor het zich verspreidt in alle naden en kieren. Energiefoam is ook een uitermate geschikt isolatiemateriaal voor het na-isoleren van een woning.
Veelgestelde vragen
Bij spouwmuurisolatie wordt er isolatiemateriaal aangebrachtin de lege ruimte tussen de binnen en buitenmuur. In de buitenmuur worden gaten geboord en deze worden vervolgens opgevuld met isolatiemateriaal.
Spouwmuurisolatie kan met verschillende materialen worden aangebracht. Bij Energiecontrol NL werken wij met minerale glaswol, HR++ EPS Parels en Energiefoam.
In de meeste gevallen wel. Hoeveel dit exact zal zijn kun je het beste altijd even checken op de site van de Rijksoverheid. Dit kan per jaar namelijk verschillen!
Helaas is niet elk huis geschikt voor spouwmuurisolatie. Laat dit daarom altijd checken door een gespecialiseerd bedrijf! Anders kunnen er vervelende problemen ontstaan.

Reviews

Wat onze tevreden klanten over ons zeggen

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

4 sterren review

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

4 sterren review

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien

Pijl naar rechts