Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie Twente

Ben je van plan om jouw huis in Twente te laten isoleren? Dat kan een goed idee zijn! Een belangrijk onderdeel van het isoleren van jouw huis is het laten isoleren van de spouwmuur. De spouwmuur is het gedeelte tussen de binnen- en buitenmuur. Huizen die na 1975 zijn gebouwd hebben vaak al standaard spouwmuurisolatie, maar huizen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1975 niet. Ben je benieuwd of jouw huis spouwmuurisolatie heeft of wil je professioneel advies over het isoleren van jouwhuis? Energiecontrol Duurzaam Advies isoleert al jarenlang huizen in Twente en kan je van goed advies voorzien. Neem gerust contact met ons op voor al jouw vragen!
Spouwmuurisolatie | Energiecontrol

Waarom spouwmuurisolatie een goed idee is

Twijfel je nog of spouwmuurisolatie geschikt is voor jouw huis? Of twijfel je of spouwmuurisolatie rendabel voor jou kan zijn? Spouwmuurisolatie kan binnen enkele jaren al terugverdiend worden. Dit komt omdat de isolatie ervoor zorgt dat je minder energie verbruikt en hierdoor een lagere energierekening zult hebben. In een adviesgesprek kijken wij of jouw huis geschikt is voor spouwmuurisolatie.

Wat zijn precies de voordelen van spouwmuurisolatie? Spouwmuurisolatie is ten eerste goed voor het milieu, doordat je minder hoeft te stoken verbruikt je minder energie wat bijdraagt aan het tegengaan van de opwarming van de aarde. Ten tweede kan spouwmuurisolatie ervoor zorgen dat jij je behaaglijk in jouw eigen huis voelt. De warmte kan minder snel weg uit het huis en de kou blijft buiten. In de winter zal je het verschil echt gaan merken. Het laatste punt en het belangrijkste is uw gezondheid. Door de isolatie kan er minder goed vocht in jouw huis komen wat goed is voor de gezondheid van de mens.

Spouwmuurisolatie door Energie Control
Isolatiemateriaal
Bus Energie Control
Interesse in spouwmuurisolaie?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24 tot 48 uur in je mailbox!

De beste spouwmuurisolatie voor jouw situatie

Soorten spouwmuurisolatie

Als je kiest voor spouwmuurisolatie in Twente van Energiecontrol NL. Dan kies je voor kwaliteit en een uitstekende service. Doordat wij jarenlange ervaring hebben en beschikken over de juiste certificaten kunnen wij de spouwmuurisolatie tot in de puntjes uitvoeren. Wij isoleren uw spouwmuur binnen één dag en zorgen ervoor dat jouw huis binnen no-time geïsoleerd huis wordt.

Knauf Supafil (minerale glaswol)

Een materiaal wat vaak gebruikt wordt is Knauf Supafil. Dit is een minerale inblaaswol die zorgt voor een uitstekende thermische isolatie en na-isolatie van spouwmuren. De inblaaswol is duurzaam, waterafstotend en beschadigd de constructie niet. Hoewel het ook gebruikt kan worden bij nieuwbouwprojecten, werd Supafil speciaal ontwikkeld voor het na-isoleren van bestaande spouwmuren.

HR++ EPS Parels

HR++ EPS Parels is een isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde. Isoleren met parels is volledig waterdamp doorlatend en laat de spouwmuur ademen. De HR++ EPS parels zijn bestand tegen rot en schimmels. Heeft u een bestaande woning die gebouwd is tussen 1930 en 1980? Dan is spouwmuurisolatie met EPS parels een zeer goede optie. Het aanbrengen van de HR++ EPS parels geeft weinig gedoe; de spouwmuurisolatie wordt van de buitenkant aangebracht en is al binnen één dag klaar! Via kleine boorgaatjes in het voegwerk (in een speciaal patroon) worden de HR++ korrels in de spouw aangebracht.

Energiefoam

Energiefoam is een schuim wat in een spouwmuur of andere holle ruimte gespoten kan worden. Het schuim zet uit, waardoor het zich verspreidt in alle naden en kieren. Energiefoam is ook een uitermate geschikt isolatiemateriaal voor het na-isoleren van een woning.
Veelgestelde vragen
Bij spouwmuurisolatie wordt er isolatiemateriaal aangebrachtin de lege ruimte tussen de binnen en buitenmuur. In de buitenmuur worden gaten geboord en deze worden vervolgens opgevuld met isolatiemateriaal.

Spouwmuurisolatie kan met verschillende materialen worden aangebracht. Bij Energiecontrol Duurzaam Advies werken wij met minerale glaswol, HR++ EPS Parels en Energiefoam.

In de meeste gevallen wel. Hoeveel dit exact zal zijn kun je het beste altijd even checken op de site van de Rijksoverheid. Dit kan per jaar namelijk verschillen!
Helaas is niet elk huis geschikt voor spouwmuurisolatie. Laat dit daarom altijd checken door een gespecialiseerd bedrijf! Anders kunnen er vervelende problemen ontstaan.

Reviews

Wat onze tevreden klanten over ons zeggen

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

4 sterren review

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

4 sterren review

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien

Pijl naar rechts