Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie Overijssel

Bent je op zoek naar een goede vorm van isolatie om zo de warmte beter binnen te kunnen houden en zo te kunnen besparen op uw energiekosten? Dan is spouwmuurisolatie een goede vorm van isolatie om toe te passen op jouw woning. Door middel van spouwmuurisolatie zorg je voor een beter binnenklimaat en een hoger wooncomfort. Daarnaast kun je dus ook besparen op jouw stookkosten en dit scheelt weer mooi in de portemonnee.

Woon je in Overijssel en wil je graag jouw woning voorzien van spouwmuurisolatie? Dan kun je terecht bij Energiecontrol Duurzaam Advies. Vraag eenvoudig een offerte aan!

Spouwmuurisolatie | Energiecontrol

Spouwmuurisolatie in Overijssel van topkwaliteit

Spouwmuurisolatie houdt in dat er in de spouw, ruimte tussen de binnen- en buitenmuur, isolatiemateriaal wordt gespoten. Dit wordt gedaan door kleine gaatjes in de muur te boren en via die gaatjes wordt het isolatiemateriaal in de spouw gespoten. Het grote voordeel van spouwmuurisolatie is dat er niet veel tijd in gaat zitten. Doordat er alleen een paar gaatjes in de muur komen, houd je er bijna geen rommel aan over. En aan het einde van de dag woon je ineens in een goed geïsoleerde woning. De energierekening zal door spouwmuurisolatie aanzienlijk omlaag gaan, dit komt omdat er geen warmte meer verloren kan gaan via de muren. Doordat de muren de warmte nu beter binnen kunnen houden, hoef je minder te stoken en zo ben je minder geldt kwijt ook verloren energie en warmte.

Niet iedere woning is geschikt voor spouwmuurisolatie, niet iedere woning beschikt namelijk over een spouwmuur. Weet je zelf niet zeker of jouw woning een spouwmuur heeft, dan kun je door middel van een aantal vragen daar zelf achter komen. De meeste huizen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1976 beschikken over een spouwmuur. Voor 1920 hadden de huizen nog geen spouwmuren en de nieuwbouwwoningen beschikken standaard al over spouwmuurisolatie. Muren die dikker zijn dan 24 centimeter beschikken vaak ook over een spouwmuur. Weet je het hierna nog niet zeker, dan kun je ook altijd contact met ons opnemen. Wij komen graag bij je langs in Overijssel om te kijken of spouwmuurisolatie kan worden toegepast op uw woning.

Spouwmuurisolatie door Energie Control
Isolatiemateriaal
Bus Energie Control
Interesse in spouwmuurisolaie?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24 tot 48 uur in je mailbox!

De beste spouwmuurisolatie voor jouw situatie

Soorten spouwmuurisolatie

Als je kiest voor spouwmuurisolatie in Gelderland van Energiecontrol Duurzaam Advies. Dan kies je voor kwaliteit en een uitstekende service. Doordat wij jarenlange ervaring hebben en beschikken over de juiste certificaten kunnen wij de spouwmuurisolatie tot in de puntjes uitvoeren. Wij isoleren uw spouwmuur binnen één dag en zorgen ervoor dat jouw huis binnen no-time geïsoleerd huis wordt.

Knauf Supafil (minerale glaswol)

Een materiaal wat vaak gebruikt wordt is Knauf Supafil. Dit is een minerale inblaaswol die zorgt voor een uitstekende thermische isolatie en na-isolatie van spouwmuren. De inblaaswol is duurzaam, waterafstotend en beschadigd de constructie niet. Hoewel het ook gebruikt kan worden bij nieuwbouwprojecten, werd Supafil speciaal ontwikkeld voor het na-isoleren van bestaande spouwmuren.

HR++ EPS Parels

HR++ EPS Parels is een isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde. Isoleren met parels is volledig waterdamp doorlatend en laat de spouwmuur ademen. De HR++ EPS parels zijn bestand tegen rot en schimmels. Heeft u een bestaande woning die gebouwd is tussen 1930 en 1980? Dan is spouwmuurisolatie met EPS parels een zeer goede optie. Het aanbrengen van de HR++ EPS parels geeft weinig gedoe; de spouwmuurisolatie wordt van de buitenkant aangebracht en is al binnen één dag klaar! Via kleine boorgaatjes in het voegwerk (in een speciaal patroon) worden de HR++ korrels in de spouw aangebracht.

Energiefoam

Energiefoam is een schuim wat in een spouwmuur of andere holle ruimte gespoten kan worden. Het schuim zet uit, waardoor het zich verspreidt in alle naden en kieren. Energiefoam is ook een uitermate geschikt isolatiemateriaal voor het na-isoleren van een woning.
Veelgestelde vragen
Bij spouwmuurisolatie wordt er isolatiemateriaal aangebrachtin de lege ruimte tussen de binnen en buitenmuur. In de buitenmuur worden gaten geboord en deze worden vervolgens opgevuld met isolatiemateriaal.

Spouwmuurisolatie kan met verschillende materialen worden aangebracht. Bij Energiecontrol Duurzaam Advies werken wij met minerale glaswol, HR++ EPS Parels en Energiefoam.

In de meeste gevallen wel. Hoeveel dit exact zal zijn kun je het beste altijd even checken op de site van de Rijksoverheid. Dit kan per jaar namelijk verschillen!
Helaas is niet elk huis geschikt voor spouwmuurisolatie. Laat dit daarom altijd checken door een gespecialiseerd bedrijf! Anders kunnen er vervelende problemen ontstaan.

Reviews

Wat onze tevreden klanten over ons zeggen

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

4 sterren review

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

4 sterren review

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien

Pijl naar rechts