Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie Hengelo

Energiecontrol NL is een bedrijf gespecialiseerd in spouwmuurisolatie in Hengelo. Wanneer heb je eigenlijk spouwmuurisolatie nodig? Waar moet je op letten? Het eerste signaal is dat het in de winter vaak koud is en dat je het huis moeilijk warm kunt krijgen. Dit kan komen doordat de warmte niet goed in het huis blijft en via de muren weer naar buiten gaat. Een tweede signaal is dat het vaak tocht in huis en dat er vochtplekken of schimmelplekken op de muren zitten. Doordat het huis niet goed geïsoleerd is, kan vocht en kou makkelijker de binnenmuur bereiken. Kou en vocht kan voor een onprettig gevoel zorgen en dat wil je natuurlijk niet! 

Spouwmuurisolatie | Energiecontrol

Laat jouw woning in Hengelo isoleren

Kou en vocht in jouw woning wil je natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. Er zijn meerdere mogelijkheden om jouw woning te isoleren. Eén van de opties is het isoleren van de muur. Tussen de binnen- en buitenmuur zit een ruimte die spouw wordt genoemd. Woningen die vóór 1925 werden gebouwd kregen een enkele muur. Woningen die na 1925 en voor 1974 gebouwd werden kregen een dubbele muur om de regen buiten de woning te houden. Later bleek dat het verstandig was om de ruimte tussen de buiten en binnenmuur op te vullen met isolatiemateriaal.

Het isolatiemateriaal in de spouw zorgt ervoor dat het vocht en de kou helemaal niet meer bij de binnenmuur kunnen komen. Andere manieren om jouw huis te isoleren zijn vloerisolatie en dakisolatie. Net als de muur verliest een huis veel warmte bij de vloer en het dak. Heb je interesse om jouw huis te laten voorzien van spouwmuurisolatie? Wij bieden je deskundig advies om samen tot een oplossing te komen voor jouw isolatieprobleem.

Spouwmuurisolatie door Energie Control
Isolatiemateriaal
Bus Energie Control
Interesse in spouwmuurisolaie?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24 tot 48 uur in je mailbox!

De beste spouwmuurisolatie voor jouw situatie

Soorten spouwmuurisolatie

Als je kiest voor spouwmuurisolatie in Hengelo van Energiecontrol Duurzaam Advies. Dan kies je voor kwaliteit en een uitstekende service. Doordat wij jarenlange ervaring hebben en beschikken over de juiste certificaten kunnen wij de spouwmuurisolatie tot in de puntjes uitvoeren. Wij isoleren uw spouwmuur binnen één dag en zorgen ervoor dat jouw huis binnen no-time geïsoleerd huis wordt.

Knauf Supafil (minerale glaswol)

Een materiaal wat vaak gebruikt wordt is Knauf Supafil. Dit is een minerale inblaaswol die zorgt voor een uitstekende thermische isolatie en na-isolatie van spouwmuren. De inblaaswol is duurzaam, waterafstotend en beschadigd de constructie niet. Hoewel het ook gebruikt kan worden bij nieuwbouwprojecten, werd Supafil speciaal ontwikkeld voor het na-isoleren van bestaande spouwmuren.

HR++ EPS Parels

HR++ EPS Parels is een isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde. Isoleren met parels is volledig waterdamp doorlatend en laat de spouwmuur ademen. De HR++ EPS parels zijn bestand tegen rot en schimmels. Heeft u een bestaande woning die gebouwd is tussen 1930 en 1980? Dan is spouwmuurisolatie met EPS parels een zeer goede optie. Het aanbrengen van de HR++ EPS parels geeft weinig gedoe; de spouwmuurisolatie wordt van de buitenkant aangebracht en is al binnen één dag klaar! Via kleine boorgaatjes in het voegwerk (in een speciaal patroon) worden de HR++ korrels in de spouw aangebracht.

Energiefoam

Energiefoam is een schuim wat in een spouwmuur of andere holle ruimte gespoten kan worden. Het schuim zet uit, waardoor het zich verspreidt in alle naden en kieren. Energiefoam is ook een uitermate geschikt isolatiemateriaal voor het na-isoleren van een woning.
Veelgestelde vragen
Bij spouwmuurisolatie wordt er isolatiemateriaal aangebrachtin de lege ruimte tussen de binnen en buitenmuur. In de buitenmuur worden gaten geboord en deze worden vervolgens opgevuld met isolatiemateriaal.

Spouwmuurisolatie kan met verschillende materialen worden aangebracht. Bij Energiecontrol Duurzaam Advies werken wij met minerale glaswol, HR++ EPS Parels en Energiefoam.

In de meeste gevallen wel. Hoeveel dit exact zal zijn kun je het beste altijd even checken op de site van de Rijksoverheid. Dit kan per jaar namelijk verschillen!
Helaas is niet elk huis geschikt voor spouwmuurisolatie. Laat dit daarom altijd checken door een gespecialiseerd bedrijf! Anders kunnen er vervelende problemen ontstaan.

Reviews

Wat onze tevreden klanten over ons zeggen

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

4 sterren review

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

4 sterren review

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien

Pijl naar rechts