Blog

Soorten isolatiematerialen bij een woning

Het isoleren van een woning is niet makkelijk, er komt veel bij kijken. De constructie van een woning is nooit hetzelfde en elke woning heeft ander isolatiemateriaal nodig.

Door de jaren heen zijn er veel verschillende soorten isolatiemateriaal gebruikt voor het isoleren van een woning.  Bij het isoleren van een woning zijn er vier verschillende mogelijkheden. Het gebruik van isolatiedekens, isolatieplaten, spuitisolatie en inblaasisolatie

Grip op uw energielabel | Energiecontrol NL

De manieren van een woning isoleren

Als eerste, kan er gebruik worden gemaakt van isolatiedekens. Deze manier bij isolatiedekens is flexibeler, dan het gebruik van isolatieplaten. Als er een ongelijke ondergrond is, vormt dit geen probleem. De isolatiedekens zijn meestal gemaakt van glaswol, rotswol of houtswol. Houtswol wordt voornamelijk gebruikt voor daken en muren. Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van isolatieplaten. Deze vorm van isolatie is, één van de meest gebruikte en bekendste manieren. De efficiëntie van isolatieplaten ligt erg hoog, waardoor er veel gewonnen wordt aan dikte. De isolatieplaten zijn meestal gemaakt van PUR (polyurethaan), PIR en EPS. Door het gebruik van PUR, kan er gemakkelijk energiekosten worden bespaard.

De vloer wordt gemiddeld  namelijk 2 tot 3 graden warmer. Deze stoffen zijn geschikt voor vloeren, daken en spouwmuren. De derde manier is het gebruik van spuitisolatie. Spuitisolatie is de makkelijkste en snelste manier om een woning te isoleren. Met spuitisolatie worden alle gaten en kieren gevuld, door middel van spray. Het voordeel van spuitisolatie is dat de kleine luchtopeningen sowieso gedicht worden. De vierde en laatste manier van isoleren, is via inblaasisolatie. Inblaasisolatie wordt meestal niet erg vaak gebruikt, maar is tevens wel erg milieuvriendelijk. De inblaasisolatie is geschikt voor het isoleren van holle ruimtes en moeilijk bereikbare plaatsen.

Vrijblijvende offerte ontvangen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24 tot 48 uur in je mailbox!

Dakisolatie

Soorten isolatie op het gebied van grondstoffen

Gebruik van anorganische isolatie is aanwezig in de natuur, maar het nadeel van anorganische isolatie is dat het veel energie kost om omgesmolten te worden. Naast anorganische isolatie is er ook nog ecologische isolatie waarvoor weinig energie verbruikt wordt. Bovendien zijn de grondstoffen genoeg aanwezig en is er geen uitputting van energiebronnen. Bij ecologische isolatie moet er gedacht worden aan schapenwol, houtwol en kurk. Bij Energie Control Duurzaam Advies gebruiken wij kwalitatieve isolatiematerialen om een woning zo goed mogelijk te isoleren.

Wij maken gebruik van PIF isolatiefolie, PUR en EPS-parels. EPS-parels is een speciaal soort isolatiemateriaal, wat geschikt is voor krappe en vochtige kruipruimtes. Optrekkend vocht uit de bodem wordt gestopt, met een droge vloer als resultaat. Voor vragen of adviezen over de verschillende soorten isolatiematerialen kan je altijd contact met ons opnemen.

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien

Pijl naar rechts