fbpx

Afgelopen weekend is er redelijk wat sneeuw gevallen in Nederland en dit blijft zeker nog een aantal dagen liggen. Naast dat sneeuw er erg mooi uit ziet en het voor kinderen vooral leuk is om in te spelen, hebt u er als volwassenen ook wat aan. Sneeuw kan erg vervelend zijn, vooral in het verkeer, maar daarnaast is het eigenlijk ook een handig hulpmiddel. Door de sneeuw op uw dak kunt u namelijk zien of uw dak wel goed geïsoleerd is. Bij een goede isolatie van het dak kan er geen warmte verloren gaan via het dak, de sneeuw blijft dan dus een stuk langer liggen. Als uw dak niet goed is geïsoleerd, dit kan het hele dak zijn of op sommige plekken, dan zal de sneeuw sneller smelten. Dit komt doordat er warmte door het dak heen gaat en hierdoor wordt de sneeuw ook warm en verdwijnt het eerder. Zijn er plekken op uw dak waar de sneeuw al verdwenen is? Dan kunt u er toch een keer over nadenken om uw dak te laten isoleren of opnieuw te laten isoleren. Het kan namelijk ook zijn dat de eerdere dakisolatie niet goed is uitgevoerd en hierbij wat steken zijn blijven liggen. 

Dakisolatie zorgt voor een mooie besparing op uw energierekening

Als uw dak niet goed geïsoleerd is, dan kan er veel warmte verloren gaan. Warmte stijgt namelijk op naar boven en bij een niet geïsoleerd dak, gaat deze warmte zo weg. Op deze manier zit u eigenlijk voor niets te stoken en zo betaald u veel meer aan stookkosten dan eigenlijk nodig is. Door uw dak goed te laten isoleren kunt u ervoor zorgen dat u veel bespaard op uw energierekening. Dit komt doordat er dan geen warmte meer verloren gaat via het dak en hierdoor blijft de warmte veel beter binnen. Op deze manier hoeft u veel minder te stoken of een aangename temperatuur in huis te hebben. Dit kan u erg veel geldt schelen en zo kunt u mooi geld besparen hierop. Het laten isoleren van uw dak kost natuurlijk ook geld, maar dit heeft u makkelijk binnen een aantal jaar weer terugverdient. De jaren daarna bespaart u dus flink en daarnaast gaat de waarde van uw woning ook nog eens omhoog wat erg gunstig kan zijn bij de verkoop van uw woning.

Nog meer manieren om uw huis warm te houden in de winter

Door isolatie alleen krijgt u het niet warm in huis, hier dient u wel voor te stoken. Maar dit kunt u op een efficiënte en slimme manier doen zodat u daar zo min mogelijk geld aan kwijt bent. Zo hoeft u niet het hele huis te verwarmen, het is beter om gewoon de plekken waar u het meeste bent warm te houden. Daarnaast hoeft ’s nachts de verwarming niet volop aan, natuurlijk hoeft u deze ook niet helemaal uit te doen, maar deze kunt u ook zo rond de 16 á 17 graden houden. En als er geen mensen thuis zijn is het natuurlijk ook niet nodig om de verwarming aan te hebben. Op deze manier kunt u al veel meer geld besparen op uw energierekening naast isolatie. Daarnaast kunt u ook rekening houden met het sluiten van deuren en ramen, door de deur achter u dicht te doen, kan er geen warmte verloren gaan. Genoeg manieren dus om uw huis lekker warm te houden in de winter zonder dat u onnodig geld daaraan kwijt bent.

Interesse in één van onze diensten?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24-48 uur