fbpx

Wij van Energie Control willen u graag helpen met het plaatsen van zonnepanelen. Maar weet u zelf eigenlijk al wat de mogelijkheden zijn? Natuurlijk is het algemeen bekend dat zonnepanelen zonne-energie opwekken. Deze duurzame energie kunt u dan weer gebruiken om uzelf te voorzien van stroom. Op deze manier worden uw energiekosten gereduceerd. Maar wat nou als u stroom overhoudt? Wat gebeurt er dan? Een salderingsregeling ofniet?

In de afgelopen paar maanden was het zeer mooi weer in Nederland. De zonnepanelen hebben een ongelofelijke hoeveelheid zonlicht op kunnen vangen. Dan kans dat er dus zonne-energie aan het einde van de maand is overgebleven is dus ook zeer groot. Bent u benieuwd wat u met deze duurzame stroom kunt doen? Dan hebben wij goed nieuws. De overgebleven energie kan namelijk worden verrekenend op de energiekosten aan het einde van het jaar.

Wat houdt de salderingsregeling precies in?

De salderingsregeling klinkt gecompliceerd maar is vrij eenvoudig. De salderingsregeling houdt namelijk in dat er aan het einde jaar wordt gekeken hoeveel energie u heeft opgewekt. Deze hoeveelheid wordt dan weer van de hoeveel verbruikte energie afgetrokken. Twee simpele voorbeeld aan de hand van kilowattuur (kWh):

 

  1. Uw zonnepanelen produceren van 1 januari 2018 tot 1 januari 2019 1.300 kWh.

In dit jaar verbruikt u 1.500 kWh. Dan is de som als volgt:

1.500 – 1.300 = 200 kWh. Deze kWh moet u dan nog betalen.

 

  1. Uw zonnepanelen produceren van 1 januari 2018 tot 1 januari 2019 1.900 kWh.

In dit jaar verbruikt u weer 1.500 kWh. Dan is de som als volgt:

1.900 – 1.500 = 400 kWh. Deze kWh krijgt u dan vergoed.

 

Wij van Energie Control raden u aan om niet teveel zonnepanelen te plaatsen. De zonne-energie is volgens de salderingsregeling erg interessant om uw eigen kosten te dekken. Maar bij een overschot krijgt geen grote vergoeding. Het is voor u dus het beste als u uw eigen energiekosten weet te dekken.

 

Verdwijnt de salderingsregeling?

Vandaag de dag is de salderingsregeling een veel besproken onderwerp. Vorig jaar rond de maand juli heeft minister Kamp namelijk gezegd dat de salderingsregeling blijft bestaan tot het jaar 2023. Helaas is deze regel niet meer van toepassing. Het nieuwe kabinet heeft namelijk in het regeerakkoord opgenomen dat de salderingsregeling in 2020 wordt vervangen door een terugleversubsidie. Deze regel houdt in dat u voor iedere kWh een subsidie krijgt.

Het investeren in zonnepanelen is en blijft dus zeer interessant. U helpt mee aan een groenere wereld en daarnaast bespaard u uw geld. Wilt u graag zonnepanelen op uw huis laten plaatsen? Neem dan contact met ons op!