fbpx

Is uw cv ketel aan vervanging toe of wilt u gewoon een duurzame verandering maken in uw woning, dan kunt u kiezen voor een warmtepomp. De warmtepomp wordt steeds interessanter en populairder. Er zitten ook vele voordelen aan een warmtepomp en er wordt niet voor niets gekozen voor deze verduurzamende oplossing. Een warmtepomp komt pas echt goed tot zijn recht en kan volle rendement leveren als de woning goed geïsoleerd is. Zonder isolatie gaat alle warmte weer verloren en heeft u er alsnog niks aan. U kunt een warmtepomp in een bestaande woning plaatsen, maar dit kan ook bij nieuwbouw of als er een renovatie van uw woning plaatsvindt. Voordat u een warmtepomp gaat aanschaffen is het verstandig om eerst een duidelijk plan op te stellen. Hierbij kunt u denken waarom u een warmtepomp wilt, waar deze kan komen te staan en wat dit u zal opbrengen. 

Verzamel de juiste informatie

Zit u erover te denken om een warmtepomp aan te schaffen, dan is het heel belangrijk dat u genoeg en vooral ook de juiste informatie verzamelt hierover. Op internet zijn genoeg artikelen te vinden over de warmtepomp, maar let wel op dat u een betrouwbare bron gebruikt. U kunt er ook voor kiezen om contact op te nemen met een bedrijf die kennis en ervaring heeft met warmtepompen. Zij kunnen u vaak de juiste informatie verschaffen, zodat u een goede keuze kunt maken. U kunt ook van te voren kijken of er subsidies beschikbaar zijn voor de aanschaf van een warmtepomp. Deze subsidie hangt af van het vermogen van de warmtepomp. Ook wordt hierbij gekeken naar de prijs van de warmtepomp en wat het rendement ervan is.

Eerst uw woning goed isoleren

Wat eerder al werd vermeld is dat het erg belangrijk is dat eerst uw woning goed wordt geïsoleerd, voordat u een warmtepomp aanschaft. Een warmtepomp zorgt voor een aangename temperatuur, maar niet als deze warmte verloren gaat via de muren, de kruipruimte of het dak. In uw plan is het dan ook belangrijk dat u de isolatie van uw woning opneemt. Ga na of uw woning al is geïsoleerd, dit eventueel verbeterd kan worden of dat dit nog moet gebeuren.

Voor informatie en advies op maat kunt u contact opnemen met de professionals van Energie Control. Wij kunnen u informeren over de aanschaf van een warmtepomp en de eventuele isolatie die moet worden uitgevoerd. Wij helpen u met het opstellen van een duidelijk plan voor een warmtepomp. Zo wordt alles duidelijk in kaart gebracht en weer u waar u aan toe bent.