Blog

Zonnepanelen in de winter

De naam zegt het eigenlijk al, zonnepanelen, deze vangen de zon op. In de zomer kan je hierdoor erg veel zonlicht omzetten naar energie en zo je eigen stroom genereren. Maar wat nou als het herfst is of zelfs winter, zijn de zonnepanelen dan nog wel rendabel? Het antwoord daarop is heel makkelijk, ook in de herfst in zelfs in de winter brengen zonnepanelen stroom op. Zonnepanelen werken namelijk niet alleen op zonlicht, maar ook op licht. Dit houdt in, dat zelfs als de zon niet fel schijnt, de zonnepanelen nog steeds het licht opvangen en hierdoor stroom kunnen genereren. Natuurlijk zal dit niet zoveel opbrengst bieden als in de zomermaanden, maar toch halen ze wel wat binnen. Tussen de maanden maart en oktober zal de opbrengt qua stroom het grootste zijn en in de andere maanden wordt dit iets minder.

Wat u moet weten over zonnepanelen

Sneeuw op je zonnepanelen

In de winter wil het nog weleens sneeuwen in Nederland, er ligt niet elk jaar een dik pak, maar toch vallen er in de wintermaanden regelmatig witte vlokken. Met kou en minder zonlicht zijn zonnepanelen dus nog steeds rendabel, maar met sneeuw wordt dit toch wel een ander verhaal. Een dikke laag sneeuw is namelijk ondoordringbaar voor het licht en hierdoor kan het ervoor zorgen dat de zonnepanelen minder of zelfs helemaal geen rendement opleveren. Als het niet te hard vriest in de winter, dan zal de sneeuw er door de zon wel afglijden. Toch is dit niet altijd het geval, om ervoor te zorgen dat tijdens hevige sneeuwbuien de sneeuw er ook afglijdt is het aan te raden om de zonnepanelen in een hoek van 40 graden te plaatsen. Dit is natuurlijk niet bij iedere woning mogelijk, als dit bij jou niet kan dan kan je met een zachte borstel zelf de sneeuw van de zonnepanelen afhalen. Hou er dat wel rekening mee dat je dit veilig uitvoert.

Vrijblijvende offerte ontvangen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24 tot 48 uur in je mailbox!

Zonnepanelen

Heb jij al zonnepanelen?

Als je al zonnepanelen op het dak hebt liggen, dan ken je de voordelen ervan. Je kan jouw eigen stroom genereren en hierdoor gaan de energiekosten een heel stuk omlaag. Het kan zo zijn dat de zonnepanelen zoveel stroom opbrengen dat je zelfs wat overhoudt, dit kan je dan via een energiebedrijf verkopen. Zo kan je ook nog eens, naast dat je bezuinigt op energiekosten, winst maken op de behaalde energie. Wil je dit rendement van jouw zonnepanelen behouden, dan is goed onderhoud van belang. Zo blijven je zonnepanelen altijd goed werken en voorkom je dat er problemen ontstaan. Voor meer informatie over zonnepanelen of het aanleggen van deze zonnevangers, kun je contact opnemen met Energiecontrol Duurzaam Advies. Wij voorzien u graag van de juiste informatie en geven u advies op maat!

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien