Spouwmuurisolatie

Muren isoleren
in Overijssel

Muren isolatie is één van de diensten die Energiecontrol NL haar klanten aanbiedt. Veel (oude) huizen in Overijssel zijn niet goed geïsoleerd, waardoor er veel warmte verloren kan gaan. Veel van deze warmte gaat verloren door de lege ruimtes tussen de binnen- en buitenmuren. Dit wordt ook wel de spouw genoemd. Door deze te vullen met isolatiemateriaal kan warmteverlies voorkomen worden.

Bij spouwmuurisolatie worden er een aantal gaten in de buitenmuur gemaakt. Hier wordt vervolgens een spuit op gezet, welke de holle ruimte in de spouw opvult met isolatiemateriaal. Als deze holle ruimte gevuld is, worden de gaten aan de buitenkant weer gedicht zodat het gat niet of nauwelijks zichtbaar is. Niet elke muur is geschikt voor isolatie. Zo zijn woningen die vóór 1920 gebouwd zijn niet voorzien van een spouwmuur, waardoor spouwmuurisolatie niet mogelijk is. Dit wil niet zeggen dat er geen enkele mogelijkheid is om uw woning in Overijssel beter te isoleren. Zo kunt u bijvoorbeeld ook voor een andere manier van isolatie kiezen, zoals dakisolatie of vloerisolatie.

Interesse in spouwmuurisolatie?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24-48 uur

Materialen voor muren isoleren Overijssel

Voor het isoleren van muren kiest Energiecontrol NL voor twee soorten isolatie materialen. Knauf Supafil is een minerale glaswol. Het voordeel van Knauf Supafil is dat het materiaal duurzaam, waterafstotend en brandveilig is. De Superfil inblaaswol wordt zonder lijm, onder een bepaalde druk, in de spouwmuur gespoten tot deze gevuld is.

Naast Knauf Supafil gebruiken we ook HR++ EPS Parels. HR++ EPS Parels is een isolatiemateriaal dat bestaat uit waterdamp doorlatende parels. De parels worden met een bepaalde lijmsubstantie in de spouwmuur gespoten, zodat de parels één geheel worden en minder warmte door laten.

Afhankelijk van uw voorkeur en andere technische aspecten (geluidswerend of brandwerend) wordt er met u gekeken naar welk isolatiemateriaal het beste voor uw woning is. Zo weet u zeker dat de muren van uw woning in Overijssel met het juiste isolatiemateriaal geïsoleerd worden.

Interesse in spouwmuurisolatie?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24-48 uur

Waarom spouwmuurisolatie?

  • Binnen 2 tot 4 jaar heeft u uw investering terugverdiend
  • Meer comfort in uw woning
  • Beter energielabel
  • Goed voor het milieu
  • Geen schimmel meer in uw woning
  • Geluiddempend

Eventuele vragen over spouwmuurisolatie

Heeft u nog vragen over spouwmuurisolatie voor uw woning in Overijssel of twijfelt u of dit het gewenste effect voor u oplevert? Wacht niet langer en neem contact op! Onze medewerkers staan u graag te woord over eventuele mogelijkheden. Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31 (0)546 – 574472 of mail ons op klantenservice@energie-control.nl.