Spouwmuurisolatie

Muren isoleren
in Enschede

In de oudere wijken van Enschede komt het vaak voor dat oude huizen een laag energielabel hebben. Doordat huizen vroeger niet of slecht geïsoleerd werden, hebben deze huizen hoge stookkosten. Dit komt omdat er veel warmte verloren kan gaan door het dak, de muren of de vloeren. Naast de hoge stookkosten, wordt er bij de verkoop van het huis ook een lagere taxatie waarde gegeven. Door uw huis in Enschede beter te isoleren voorkomt u dat u onnodig veel stookt. Daarnaast verhoogt dit ook uw wooncomfort. Er zijn diverse isolatie mogelijkheden om uw huis energiezuiniger te maken. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor vloerisolatie, dakisolatie of (spouw)muurisolatie. De investeringen in deze isolaties verdienen zich relatief snel terug. Zo verdiend de spouwmuurisolatie zich al tussen 2 tot 4 jaar terug, vloerisolatie gemiddeld tussen 5 en 8 jaar en dakisolatie verdient zich meestal al tussen de 3 en 5 jaar terug. Hoeveel jaar het exact voor uw woning is, is afhankelijk van het woonoppervlakte en het isolatiemateriaal dat er voor uw woning gebruikt is.

Interesse in spouwmuurisolatie?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24-48 uur

Spouwmuurisolatie voor uw woning in Enschede

Bij spouwmuurisolatie wordt er een isolatiemateriaal tussen uw buiten- en binnenmuur gespoten. Deze tussenruimte wordt ook wel de spouw genoemd. Door diverse gaten in de voeg van de muur te boren, wordt er door middel van een spuit isolatiemateriaal in de spouw gespoten. Na het vullen van de spouwmuur wordt het gat in de voeg weer netjes opgevuld, zodat dit nauwelijks zichtbaar is.

Helaas is spouwmuurisolatie niet voor alle huizen mogelijk. Zo hebben huizen die vóór 1920 gebouwd zijn geen spouwmuur, omdat deze woningen niet uit een binnen- en buitenmuur bestaan. Relatief nieuwere huizen, die na 1975 gebouwd zijn, zijn meestal tijdens de bouw al voorzien van isolatiemateriaal in de spouwmuur.

Interesse in spouwmuurisolatie?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24-48 uur

Waarom spouwmuurisolatie?

  • Binnen 2 tot 4 jaar heeft u uw investering terugverdiend
  • Meer comfort in uw woning
  • Beter energielabel
  • Goed voor het milieu
  • Geen schimmel meer in uw woning
  • Geluiddempend

Welke isolatie past het beste bij uw huis?

Om te bekijken welke isolatie het beste bij uw woning in Enschede past, is het van belang om te weten waar de meeste warmte verloren gaat. Eén van onze specialisten komt graag bij u langs om te bekijken waar de meeste warmte verloren gaat. Op basis van het advies van onze specialist kunt u kiezen voor vloerisolatie, muurisolatie of dakisolatie. Heeft u vragen of wilt u een afspraak inplannen? Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31 (0)546 – 574472 of mail ons op klantenservice@energie-control.nl.