fbpx

Zonnepanelen zijn steeds vaker terug te vinden en niet alleen op woningen. Tegenwoordig worden zonnepanelen ook veel geplaatst op grote open velden, dit worden ook wel zonneparken genoemd. U kunt er zelf ook voor kiezen om zonnepanelen op de grond te laten plaatsen als uw dak minder geschikt is voor zonnepanelen. Deze zonnevangers kunnen dus op veel verschillende manieren worden geplaatst en steeds meer mensen kiezen voor deze investering. Daarom vindt u hieronder een aantal handige weetjes over zonnepanelen. 

Uw dak niet op het zuiden? Geen probleem!

Veel mensen denken dat zonnepanelen alleen wat opbrengen als het dak op het zuiden staat. Dit zou dus betekenen dat zonnepanelen niet rendabel zullen zijn als uw dak niet op zuiden is. Echter is dit niet waar. Een dak op het zuiden zorgt wel voor de beste prestatie, maar ook zonnepanelen die op het oosten of westen liggen leveren wat op. U kunt hiermee nog steeds een rendement van 80% behalen, wat genoeg is om uw investering mee terug te verdienen. Beschikt u over een open veld of een grote tuin? Dan kunt u er ook voor kiezen om daar de zonnepanelen te laten plaatsen. Er zijn verschillende mogelijkheden om zonnepanelen op de grond te zetten, denk hierbij aan een speciaal veldsysteem of een draaibare zonneschans voor nog meer opbrengst.

Kosten van zonnepanelen al jaren stabiel

Zonnepanelen zijn een hele investering, maar 10 jaar geleden was de prijs hiervan een stuk hoger. Er moeten tegenwoordig steeds meer zonnepanelen worden geproduceerd, waardoor de prijs erg omlaag is gegaan. De technologie van de zonnepanelen is aanzienlijk verbeterd, dus u heeft nu betere zonnepanelen voor een lagere prijs. In de laatste jaren is de prijs van zonnepanelen redelijk stabiel, hierdoor kiezen veel mensen voor de aanschaf van zonnepanelen.

Waarde van uw huis wordt verhoogt

Door zonnepanelen op uw dak wordt de waarde van uw huis verhoogt. Hoe dit kan? Veel mensen die een huis gaan kopen hechten waarde aan een duurzaam en energiebesparende woning. Een huis met zonnepanelen is een goede stap in de duurzame richting. U kunt eerst zelf genieten van de voordelen van zonnepanelen en als u uw huis wilt verkopen krijgt u hier meer voor terug. Twee vliegen in één klap dus!

Geen zon, wel opbrengst

Er is niet altijd zon nodig om opbrengt te genereren met zonnepanelen. Hoewel de naam dat wel doet denken, kunnen zonnepanelen ook prima energie opwekken op een bewolkte dag. Een zonnige dag zorgt natuurlijk wel voor meer opbrengst, maar zonder zon komt er ook zeker wat binnen. Zo kunt u het hele jaar door gebruik maken van de opgewekte energie van uw zonnepanelen.

Zonnepanelen aanschaffen

Nu u meer weet over zonnepanelen, bent u misschien ook wel meer overtuigd over de grote voordelen ervan. Wilt u graag weten wat zonnepanelen u gaat kosten en wat het u uiteindelijk zal opleveren? Vraag dan eenvoudig online een offerte aan bij Energie Control. Ook kunt u contact met ons opnemen voor meer informatie over onze zonnepanelen en de plaatsing ervan.