fbpx

Voelt u op een bepaalde plek in huis altijd een koude windstroom? Tocht het vaak in uw huis? Zou u het graag overal warm willen hebben in huis maar lukt dit niet? Dan heeft u waarschijnlijk enkele koudebruggen in uw huis. Koudebruggen zijn plekken in de buitenschil van uw woning waar door slechte thermische isolatie een bovenmatige warmteoverdracht kan plaats vinden. Er zit dus als het ware een lek van buiten naar binnen. Denk bijvoorbeeld aan een slecht geïsoleerde gevel, dak of vloer. Wilt u alles weten over koudebruggen? Bent u benieuwd hoe u koudebruggen kunt opsporen? Heeft u zelf koudebruggen in uw woning en wilt u dat dit verholpen wordt? Lees deze blog om antwoord te krijgen op al uw vragen!

Hoge energiekosten door koudebruggen

Koude lucht in uw woning is een vervelend gevoel en heeft als gevolg een oplopende energierekening. U moet namelijk meer energie gebruiken om de temperatuur in uw woning op peil te houden. Ook in de zomer brengt een koudebrug extra kosten met zich mee. Tijdens warme zomerdagen wil iedereen graag een goed gekoeld huis hebben. Met een koudebrug kan de warme lucht van buiten naar binnendringen waardoor de temperatuur snel zal stijgen.

Helaas kunnen koudebruggen zich overal in huis voordoen, alhoewel er bepaalde plaatsen gevoeliger zijn voor het probleem. De meeste koudebruggen komen voor bij onderbrekingen van isolatie. Verschillende vormen van isolatie sluiten niet goed op elkaar aan, denk bijvoorbeeld aan beton of metselwerk boven een raam. Ten tweede komen er koudebruggen voor op plaatsen waar geen isolatie zit. Dit verschijnsel komt vaak terug bij oude huizen. Zo zijn er nog veel woningen waarbij de buitenmuur direct op de fundering van de vloerplaat rust. Tot slot kan buitenschrijnwerk verouderd zijn. De isolatie tussen de binnen en buitenmuur is erg verouderd waardoor koude lucht gemakkelijk kan verplaatsen.

Een koudebrug herkent u aan de koude plek op de muur, dak of vloer. Na enige tijd veroorzaakt dit vaak een schimmelplek als gevolg van vocht in de lucht dat zich gaat condenseren. Een koudebrug spoort u dus gemakkelijk binnen op.

Schakel een specialist in!

Het hebben van koudebruggen in uw woning of gebouw is een erg vervelend probleem. Gelukkig kan dit probleem opgelost worden! Wanneer u last heeft van koudebruggen, is het verstandig om een specialist in isolatie in te schaken. Onnodige kosten worden verholpen en u heeft geen last meer van het nare koude gevoel. Energiecontrol NL is een gespecialiseerd bedrijf in woningisolatie die u uitstekend kan helpen bij het verschijnsel koudebruggen. Wij helpen u met onze beste vakmensen en jarenlange ervaring. Benieuwd naar de isolatie mogelijkheden? Bij ons bent u verzekerd van topkwaliteit en een warme woning!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.