Blog

Koudebruggen: Wat is het en hoe voorkom ik het?

Voel je op een bepaalde plek in huis altijd een koude windstroom? Tocht het vaak in jouw huis? Zou je het graag overal warm willen hebben in huis maar lukt dit niet? Dan heb je waarschijnlijk enkele koudebruggen in jouw huis. Koudebruggen zijn plekken in de buitenschil van uw woning waar door slechte thermische isolatie een bovenmatige warmteoverdracht kan plaats vinden. Er zit dus als het ware een lek van buiten naar binnen. Denk bijvoorbeeld aan een slecht geïsoleerde gevel, dak of vloer. Wil je alles weten over koudebruggen? Ben je benieuwd hoe je koudebruggen kunt opsporen?? Lees deze blog om antwoord te krijgen op al jouw vragen!

Grip op uw energielabel | Energiecontrol NL

Hoge energiekosten door koudebruggen

Koude lucht in jouw woning is een vervelend gevoel en heeft als gevolg een oplopende energierekening. Je moet namelijk meer energie gebruiken om de temperatuur in jouw woning op peil te houden. Ook in de zomer brengt een koudebrug extra kosten met zich mee. Tijdens warme zomerdagen wil iedereen graag een goed gekoeld huis hebben. Met een koudebrug kan de warme lucht van buiten naar binnendringen waardoor de temperatuur snel zal stijgen.

Helaas kunnen koudebruggen zich overal in huis voordoen, alhoewel er bepaalde plaatsen gevoeliger zijn voor het probleem. De meeste koudebruggen komen voor bij onderbrekingen van isolatie. Verschillende vormen van isolatie sluiten niet goed op elkaar aan, denk bijvoorbeeld aan beton of metselwerk boven een raam. Ten tweede komen er koudebruggen voor op plaatsen waar geen isolatie zit.

Dit verschijnsel komt vaak terug bij oude huizen. Zo zijn er nog veel woningen waarbij de buitenmuur direct op de fundering van de vloerplaat rust. Tot slot kan buitenschrijnwerk verouderd zijn. De isolatie tussen de binnen en buitenmuur is erg verouderd waardoor koude lucht gemakkelijk kan verplaatsen.

Een koudebrug herken je aan de koude plek op de muur, dak of vloer. Na enige tijd veroorzaakt dit vaak een schimmelplek als gevolg van vocht in de lucht dat zich gaat condenseren. Een koudebrug spoor je dus gemakkelijk binnen op.

Vrijblijvende offerte ontvangen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24 tot 48 uur in je mailbox!

Dakisolatie

Schakel een specialist in!

Het hebben van koudebruggen in jouw woning of gebouw is een erg vervelend probleem. Gelukkig kan dit probleem opgelost worden! Wanneer je last hebt van koudebruggen, is het verstandig om een specialist in isolatie in te schaken. Onnodige kosten worden verholpen en je hebt geen last meer van het nare koude gevoel. Energiecontrol Duurzaam Advies is een gespecialiseerd bedrijf in woningisolatie die u uitstekend kan helpen bij het verschijnsel koudebruggen. Wij helpen u met onze beste vakmensen en jarenlange ervaring. Benieuwd naar de isolatie mogelijkheden? Bij ons ben je verzekerd van topkwaliteit en een warme woning!

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien

Pijl naar rechts