fbpx

In de meeste gevallen kiest men ervoor om zonnepanelen op het dak te laten plaatsen. Het dak is een handig oppervlak met een mooie helling welke veel zon opvangt. Zou u zelf ook graag zonnepanelen willen maar is dat op het dak niet mogelijk? Dan kunt u kiezen voor zonnepanelen in veldopstelling. Bij een veldopstelling worden rijen zonnepanelen in een veld of tuin geplaatst. Dit biedt een voordeel wanneer uw dak grotendeels wordt bedekt met schaduw óf u beschikt simpelweg niet over de ruimte op het dak. Wilt u weten wat zonnepanelen in veldopstelling exact inhouden? Bent u benieuwd welke kosten verbonden zijn aan deze optie? Dat leggen wij u uit! 

Kosten veldopstelling zonnepanelen

Over het algemeen liggen de kosten van zonnepanelen in veldopstelling iets hoger dan zonnepanelen op het dak. De reden hiervoor is dat zonnepanelen in veldopstelling vragen om een sterkere fundering. Zo is het aantal zonnepanelen dat de fundering draagt groter én er moet een verankering of verzwaring worden toegevoegd. De exacte kosten zijn lastig te zeggen, omdat dit verschillend is in iedere situatie. Wel kunt u uitgaan van circa 5 procent extra uitgaventen opzichte van zonnepanelen op het dak. De volgende tabel geeft u een indicatie van de kosten voor veldopstelling zonnepanelen inclusief de gemiddelde terugverdientijd. Let op, dit is slechts een indicatie en kan in iedere situatie afwijken! 

Zonnepanelen veldopstellingRendement per jaarPrijs incl. BTW (indicatie)Prijs excl. BTWTerugverdientijd
3000 Wp2500 kWh €575€6450€53309 tot 9,5 jaar
4100 Wp3500 kWh€805€8900€73559 tot 9,5 jaar
4700 Wp4000 kWh€920€9950€82239 jaar
5900 Wp5000 kWh€1150€12.000€99178,5 tot 9 jaar

Zoals u ziet is in de tabel de prijs inclusief en exclusief BTW aangegeven. De Nederlandse regering steunt groene energie en geeft daarom de mogelijkheid om BTW af te trekken van de investering. Dit is een gunstige regeling waarbij u maar liefst 21 procent bespaart op uw investering. Daarnaast kunt u in Nederland gebruik maken van een groene lening; dit is een lening bij de bank waarbij u een lager rentepercentage betaalt van circa 1,5 procent. Tot slot geven verschillende gemeentes en provincies ook subsidiesvoor dit soort investeringen. Vergeet dit dus zeker niet na te vragen!

Stap over op groene energie!

Kortom, zonnepanelen in veldopstelling bieden een mooie uitkomst om groene energie op te wekken. Deze zonnepanelen kunnen op de juiste plek met de perfecte hellingshoek geplaatst worden waardoor u het maximale weet te behalen uit uw duurzame investering. De Nederlandse regering steunt groene energie en geeft om deze reden de particulier én zakelijke gebruikerinteressante kostenbesparende regelingen. Zo worden de kosten van zonnepanelen in veldopstelling nog lager en neemt de terugverdientijd af. Wilt u zelf ook overstappen op groene energie? Vraag om deskundig advies bij een gespecialiseerd bedrijf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.