fbpx

Zonnepanelen verzekeren

Heeft u onlangs zonnepanelen aangeschaft en vraagt u zich af of u deze apart moet verzekeren? Dat is logisch! Er bestaat veel onduidelijkheid over de verzekering van zonnepanelen. Of u een verzekering nodig heeft, is afhankelijk van het type woning. Zonnepanelen verzekeren? Energiecontrol NL helpt u graag!

Het verzekeren van zonnepanelen: waar moet u op letten?

Als u zonnepanelen heeft op een eigen woning, dan vallen de zonnepanelen normaal gesproken onder de opstalverzekering van uw woning. Het is verstandig om dit voor de zekerheid even te checken bij uw verzekeringsmaatschappij. Of de zonnepanelen worden gedekt door uw opstalverzekering, is namelijk afhankelijk van de manier waarop de zonnepanelen zijn gemonteerd. Als uw zonnepanelen los op het dak staan, is de kans groot dat uw zonnepanelen niet door de opstalverzekering worden gedekt. Bent u geen eigenaar van de woning? Dan is het verstandig om te kijken of u een extra verzekering moet aansluiten. Heeft u een huurhuis? In dat geval zijn de zonnepanelen hoogstwaarschijnlijk niet verzekerd en dient u een verzekering af te sluiten. Dit kan met een inboedelverzekering.

Bij het uitzoeken van een verzekering voor zonnepanelen is het verstandig om op een aantal dingen te letten. Bij diefstal van zonnepanelen ben je namelijk niet altijd verzekerd, omdat veel verzekeringsmaatschappijen de voorwaarde stellen dat er inbraakschade moet zijn. Zonnepanelen zijn echter redelijk makkelijk te demonteren zonder inbraakschade achter te laten. Informeer hier dus goed naar bij uw verzekeringsmaatschappij. Daarnaast doet u er goed aan om ook te informeren naar schade bij natuurrampen. Hoewel dit één van de grootste risico’s is voor zonnepanelen, wordt dit niet standaard verzekerd.

Zonnepanelen aanschaffen bij Energie Control

Bent u nog niet in bezit van zonnepanelen, maar wilt u deze wel graag aanschaffen? Dan bent u bij Energiecontrol NL aan het juiste adres! Wij zijn al jarenlang gespecialiseerd in het plaatsen van zonnepanelen. Hierbij maakt het niet uit welk soort dak uw woning heeft; wij plaatsen zonnepanelen op elk type dak. Heeft u interesse in zonnepanelen? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan en ontvang deze binnen 48 uur per e-mail of post! Heeft u vragen over de mogelijkheden of wilt u advies inwinnen bij één van onze specialisten? Wij helpen u graag! U kunt contact met ons opnemen via de website, telefonisch of per mail.