fbpx

Welke vloerisolatie is het beste?

Vloerisolatie verhoogt het wooncomfort van uw woning. De isolatie zorgt ervoor dat de vloer niet koud aanvoelt. Het hangt van de vloer af welke vloerisolatie geschikt is voor uw woning. Een betonnen vloer vraagt om een andere behandeling dan een houten vloer. Bovendien is het type vloerisolatie ook afhankelijk van het gehalte vocht in de kruipruimte. Hieronder kunt u zien welk type vloerisolatie het beste bij uw woning past.

  • Een droge kruipruimte met een hoogte van minstens 35 cm: hiervoor is PUR Super zeer geschikt. Vloeibaar purschuim wordt direct in of op te isoleren ruimtes gespoten. Met als resultaat de perfecte scheiding tussen het klimaat in de kruipruimte en de woning. Uw vloer zal door deze isolatie gemiddeld 2 tot 3 graden warmer aanvoelen.
  • Een vochtige kruipruimte met een hoogte van minstens 35 cm: hiervoor is Elastospray geschikt. Dit is een twee componenten isolatiemateriaal dat tegen de onderkant van de vloer wordt aangebracht. De vochtige lucht kan op deze manier niet de woning binnendringen. Uw vloer zal 2 tot 3 graden warmer aanvoelen.
  • Een vochtige en krappe kruipruimte: EPS parels helpen om optrekkend vocht uit de bodem te stoppen. Dit resulteert in een drogere vloer. De bodemparels worden veel gebruikt onder een houten vloer. Het voorkomt houtrot en een vieze lucht in huis. Bovendien zorgt de toevoeging van grafiet voor een hogere isolatiewaarde.

Vloerisolatie laten isoleren door Energiecontrol NL

Vloerisolatie is de uitkomst tegen een koude vloer. De warmte in uw woning verdwijnt minder snel én u bespaard veel op uw energiekosten. Energiecontrol NL geeft u graag passend advies over vloerisolatie in uw woning. U kunt contact met ons opnemen of geheel vrijblijvend een offerte opvragen.