fbpx

Welke isolatie onder betonvloer?

Van plan om uw betonvloer te isoleren? Een geïsoleerde vloer voelt warmer aan dan een betonvloer zonder isolatie. Niet alleen voelt de vloer prettiger aan onder uw voeten; ook de energierekening zal een stuk lager zijn. De stookkosten zullen namelijk lager worden, omdat u de verwarming een stuk lager kunt zetten. Voor het isoleren van uw betonvloer zijn er verschillende opties mogelijk. Welke optie voor u het beste is, is afhankelijk van uw situatie.

Als er onder de betonvloer een kruipruimte aanwezig is, kan er gekozen worden voor isolatie aan de onderkant. Hiervoor worden isolatieplaten (steenwol, glaswol of xps) in verband aangebracht. Als er sprake is van veel vochtigheid, kan er PE-folie op de grond gelegd worden.

Indien er sprake is van een nieuwe betonvloer, zijn er twee mogelijkheden. U kunt ervoor kiezen om: 1) eerst een drukvaste isolatie te leggen, vervolgens de betonvloer te leggen en ten slotte de afwerkvloer te storten; of 2) eerst beton storten, vervolgens isolatie leggen en hier bovenop de afwerkvloer storten.

Ten slotte kunt u een bestaande betonvloer aan de bovenkant isoleren. Dit is de meest arbeidsintensieve manier om een betonvloer te isoleren, aangezien drempels en deuren veranderd moeten worden. De isolatielaag zal er namelijk voor zorgen dat de bestaande vloer zo’n 8 tot 10 centimeter hoger komt te liggen.

Voordelen van isolatie onder betonvloer

Doordat warmte naar boven stijgt, is de vloer het koudste oppervlak van de woonruimte. Wanneer u ervoor kiest om uw betonvloer niet te isoleren, zal de vloer nooit volledig op temperatuur komen. Hierdoor kan een temperatuurverschil van meer dan 5 graden ontstaan tussen de vloer en het plafond. Naast een hoger wooncomfort en een lagere energierekening, biedt het isoleren van een betonvloer nog vele andere voordelen. Zo zijn er bijvoorbeeld subsidies en premies beschikbaar voor het isoleren van een betonvloer. Daarnaast blijft uw woning ’s zomers langer koel, creëert u een gezonder woonklimaat en is vloerisolatie goed voor het milieu.

Vloerisolatie aanbrengen door Energiecontrol NL

Heeft u altijd een koude vloer en is het geen pretje om met blote voeten door uw huis te lopen? Dan is vloerisolatie de uitkomst. Hierdoor heeft u nooit meer koude voeten én zal uw energierekening een stuk lager zijn. Benieuwd naar de mogelijkheden? Energiecontrol NL geeft u graag een passend advies! Neem contact met ons op of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!