fbpx

Wat is vloerisolatie?

Veel mensen zijn nog onbekend met vloerisolatie en veel woningen hebben dan ook geen of een verouderde vloerisolatie. Dat is best gek, want de vloer van een huis is één van de grootste bronnen van warmteverlies. Woningen waarvan de vloeren niet geïsoleerd zijn, voelen vaak een stuk kouder aan. Vloerisolatie houdt de warmte in het huis en kan u veel besparen op de energiekosten. Er dringt geen kou meer door de vloer waardoor u minder snel last heeft van koude voeten, daarnaast wordt het wooncomfort verhoogd. Bij vloerisolatie wordt er een isolerende laag aan de onderkant van de woonkamer vloer aangelegd, dit wordt gedaan via de kruipruimte. Vloerisolatie is vrij eenvoudig en vaak is dit ook binnen een dag afgerond!

Voordelen van vloerisolatie

Vloerisolatie heeft veel voordelen. Natuurlijk is het belangrijkste voordeel dat uw wooncomfort sterk verbeterd. Maar er zijn nog meer voordelen. Met vloerisolatie wordt er een scheiding gemaakt tussen de temperatuur in de woning en de temperatuur in de kruipruimte, hierdoor blijft de warmte in de woning. Dit zult u al snel merken aan uw energierekening, waardoor de vloerisolatie snel wordt terugverdiend. Daarnaast zorgt vloerisolatie voor een beter energielabel, dit resulteert zich in een hogere waarde van uw woning. Vloerisolatie zorgt er tevens voor dat u minder zal stoken, dit zorgt ervoor dat de uitstoot verminderd wordt en dat is dus beter voor het milieu. Tot slot is vloerisolatie binnen één dag al bij u geplaatst en ondervindt u vrijwel geen hinder van bouwwerkzaamheden.

Welke vloerisolatie is geschikt?

Er zijn verschillende soorten vloerisolatie te verkrijgen. Welke soort vloerisolatie voor uw woning het meest geschikt is, hangt af van de vloer die u in uw woning heeft. Een betonnen vloer vraagt bijvoorbeeld een andere behandeling dan een houten vloer. Ook heeft de hoeveelheid vocht in de kruipruimte invloed op het soort vloerisolatie. Er zijn 3 verschillende soorten vloerisolatie.

PUR
Pur is een luchtdichte isolatielaag van polyurethaan. Vloeibaar purschuim wordt direct in of op de te isoleren ruimtes gespoten. Door deze isolatie zal uw vloer gemiddeld 2 tot 3 graden warmer aanvoelen. Pur is een uitstekend materiaal om te gebruiken voor vloerisolatie. Zo is het waterafstotend, duurzaam, brandveilig, milieuvriendelijk, heeft het een hoge isolatiewaarde en is het niet gevoelig voor vocht, schimmels, rot en zuren.

PIF isolatiefolie
PIF isolatiefolie is een innovatieve, hoogwaardige isolatiefolie en bestaat uit meerdere lagen aluminiumfolie die op afstand worden gehouden door luchtkussens. De unieke isolatiewerking van beide materialen geschiedt naast stilstaande lucht, tevens op basis van thermische reflectie. Thermische reflectie is het vermogen om stralingsenergie eenvoudig te weerkaatsen. De warmte blijft hierdoor grotendeels in de ruimte en verdwijnt niet door de vloer. PIF isolatiefolie onderscheidt zich door zijn uitstekende prestatie en verwerkingsgemak.

EPS parels
EPS parels zijn zeer geschikt voor vochtige of krappe kruipruimtes. Vochtige kruipruimtes veroorzaken vaak een vieze lucht in huis. Hiervoor zijn de bodemparels een zeer goede en betaalbare oplossing. De EPS parels worden ook veel gebruikt onder houten vloeren om houtrot te voorkomen. De bodemparels zijn te herkennen aan de grijze kleur, deze grijze kleur wordt veroorzaakt door de toevoeging van grafiet. Grafiet zorgt voor een nog hogere isolatiewaarde.

Wilt u graag passend advies ontvangen over vloerisolatie in uw woning? Neem dan contact op met één van de specialisten van Energiecontrol NL. Zij adviseren u graag!