fbpx

Kosten vloerisolatie

Het aanleggen van vloerisolatie is een investering. De kosten zijn gebaseerd op een prijs per vierkante meter isolatie en een starttarief. Het is dus per woning verschillend hoeveel u betaalt voor de vloerisolatie. De kosten voor een vrijstaand huis zijn hoger dan een appartement. Ook is het afhankelijk van het materiaal dat gebruikt wordt voor de vloerisolatie. Het aanleggen van vloerisolatie is een investering. Deze investering kunt u in zes tot acht jaar terugverdienen. Bovendien bespaart u op de energierekening.

Welk materiaal is geschikt voor uw woning?

De kosten van de vloerisolatie zijn onder meer afhankelijk van het materiaal dat moet worden gebruikt. Dit is per woning verschillend. Bekijk welk materiaal geschikt is voor uw woning:

  • PUR: dit materiaal wordt het meest frequent gebruikt. Het is zeer geschikt voor woningen met ruime kruipruimtes. Het zorgt voor de perfecte scheiding tussen het klimaat in de kruipruimte en dat in de woning. De vloer zal gemiddeld 2 tot 3 graden warmer aanvoelen.
  • Elastospray: dit materiaal wordt gebruikt bij vochtige kruipruimtes. Door het aan de onderkant van de vloer aan te brengen worden alle naden en kieren afgesloten. Op die manier kan de vochtige lucht niet de woning binnendringen.
  • EPS parels: dit materiaal is zeer geschikt voor vochtige, krappe kruipruimtes. Het wordt op de bodem van de kruipruimte gespoten. Hierdoor wordt optrekkend vocht uit de bodem gestopt, hetgeen resulteert in een droge en warmere vloer.

Vloer isoleren door Energiecontrol NL

Wilt u uw vloer isoleren? Energiecontrol NL kan voor u binnen één dag de vloerisolatie aanleggen. Zo kunt u al snel genieten van het verbeterde wooncomfort. Welke vloerisolatie voor uw woning geschikt is, hangt af van de vloer. Wilt u een passend advies ontvangen? Neem dan contact met ons op.