fbpx

Btw teruggave zonnepanelen

Heeft u dit jaar zonnepanelen gekocht en geïnstalleerd? Als particulier kunt u de btw op de aankoop en installatie van zonnepanelen terugvragen van de Belastingdienst. Deze btw bedraagt 21%. Bent u benieuwd hoe u de btw terugvraagt en waar u op moet letten? Wij helpen u graag met de onderstaande tips!

Betaalde btw over zonnepanelen terugvragen

Als u de betaalde btw over de zonnepanelen terug wilt vragen, moet u zich als ondernemer aanmelden bij de Belastingdienst. Het moment dat u zonnepanelen op uw dak heeft geplaatst, heeft u namelijk in feite een mini-energiebedrijf en daarmee bent u ‘ondernemer’ geworden. Aanmelden als ondernemer kan met het formulier ‘Opgaaf zonnepaneelhouders’ op de site van de Belastingdienst. U dient dit formulier in te vullen, te ondertekenen en naar de Belastingdienst op te sturen. Binnen tien werkdagen na ontvangst van uw formulier, stuurt de Belastingdienst u een brief. Hierin krijgt u bevestiging dat u als ondernemer bent geregistreerd. Uw btw-nummer staat hier ook in vermeld.
Vervolgens dient u uw rekeningnummer door te geven aan de Belastingdienst. Dit kunt u online doorgeven op de site van de Belastingdienst. Het is verstandig om dit te doen vóór dat u de btw-aangifte doet. De uitbetaling van de btw gaat dan namelijk sneller. Ten slotte krijgt u van de Belastingdienst een digitale aangifte. Als u de brief en inloggegevens heeft ontvangen, kunt u btw-aangifte doen.

Bent u niet van plan om de komende drie jaar extra zonnepanelen te nemen of als ondernemer te starten? Dan is het verstandig om aan de kleineondernemersregeling (KOR) mee te doen. Dit betekent namelijk dat u maar één keer btw-aangifte hoeft te doen. Niet alleen scheelt dit administratie; ook hoeft u geen btw over de opgewekte stroom te betalen.

Zonnepanelen laten plaatsen door Energiecontrol NL

Bent u nog geen eigenaar van zonnepanelen, maar bent u inmiddels wel geïnteresseerd? Op onze website leest u alle voordelen van zonnepanelen. Energiecontrol NL is al jarenlang gespecialiseerd in het plaatsen van zonnepanelen. Hierbij maakt het niet uit welk dak u heeft. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan snel vrijblijvend een offerte aan! Deze ontvangt u binnen 24-48 uur per e-mail of post. Voor vragen kunt u ons altijd telefonisch bereiken op 0546 – 57 44 72!