fbpx

Isoleren, koel in de zomer en warm in de winter.

De ontzettend hete zomer ligt net achter ons. Een groot deel van deze zomer was de temperatuur ver in de 20°C, of zelfs boven de 30°C. Heerlijk weer om te zonnen, te zwemmen of om een gezellige barbecue te organiseren met familie en vrienden. Kortom, heerlijk weer om buiten te zijn. Een groot nadeel aan het warme weer, is dat het binnen in huis vaak niet uit te houden is. Vooral op zolderkamers en kamers met schuine daken is de temperatuur ontzettend hoog. Dit komt doordat de zon de gehele dag op deze delen van het huis staat.
Energie-control.nl biedt een ideale oplossing voor dit probleem, namelijk isoleren! Isolatie zorgt er in het geval van de zomer voor, dat de warmte buiten het huis blijft. Veel mensen denken nog steeds dat isolatie alleen zorgt voor het vast houden van de warmte in het huis, maar dit is een groot misverstand.

De isolatie zorgt er voor dat de warme lucht van buiten afgestoten wordt en de lucht van binnen redelijk koel blijft. Naast isolatie van het dak,is het ook mogelijk om spouwmuren en vloeren te laten isoleren door Energie-Control. Isolatie biedt dus voordelen in de winter én in de zomer. Bovendien bespaar je met een volledig geïsoleerd huis een hoop energiekosten. Naast het reguleren van warme en koude lucht zorgt isolatie er ook nog eens voor dat je minder last hebt van geluidsoverlast. Geluiden van het verkeer, mensen op straat en dichtslaande deuren worden gedempt. Dus als je huis nog niet of nauwelijks geïsoleerd is, bedenk je dan niet en laat je huis isoleren door de specialisten van Energie-Control. Bekijk hieronder wat het voordeel van isolatie in de wintermaanden is!

Energie besparen in de winter

De koude wintermaanden komen er weer aan. Tijdens deze periode worden de regenachtige dagen gevolgd door een aanzienlijke verlaging van de buitentemperatuur. Zodra het kouder wordt zetten veel mensen de kachel een stuk hoger. In de herfst en de winter stoken we dus veel meer gas en gebruiken we ook meer elektriciteit, ten opzichte van de andere seizoenen van het jaar. Om de energiekosten enigszins aan de lage kant te houden is het belangrijk om je huis goed te isoleren. Het is natuurlijk zonde als de warmte die je stookt verloren gaat, doordat de woning niet goed geïsoleerd is. Het is dus belangrijk dat je je huis laat isoleren voordat de winter begint. Het voorjaar is het perfecte moment om je huis te isoleren. Je huis is dan klaar om de warmte in de zomer buiten te houden en je hoeft dan niet direct bang te zijn dat de kou na de zomer zijn intrede weer doet. Bovendien is de investering in isolatie, afhankelijk van je stookgedrag, na circa vier jaar terugverdiend. Wacht dus niet met het isoleren van je huis en neem contact op met de specialisten van Energie-Control!