fbpx

Er is een nieuwe krachtig zonnepaneel op de markt. Solarus is een nieuwe soort zonnepaneel die veel meer energie opwekt vergelijken met de normale zonnepaneel. Deze zonnepaneel zorgt met een speciale techniek ervoor dat er 3 keer zoveel energie wordt opgewekt. De zonnepanelen van Solarus produceren warmte en stroom. Dit is een goede en duurzame investering voor mensen die zonnepanelen nodig hebben. Ze gebruiken een bepaalde techniek die niemand anders in de wereld gebruikt. De normale zonnepaneel heeft alleen zonnecellen aan de onderkant van het vlak. Maar deze nieuwe zonnepaneel heeft zowel boven als onder cellen. Hierdoor word de zonnepaneel flink versterkt. Door op deze manier zon te weerkaatsen heb je een veel hogere sterkte. Met deze nieuwe zonnepanelen van Solarus zal een gebouw gelijk snel in waarde stijgen en zal de huurder minder energiekosten betalen. Zo is er veel meer besparing.

9 jaar lang zonnepaneel ontwikkeling

De grote energie verzamelaar van Solarus is ontstaan bij de Zweedse energieleverancier Vattenfall. In de jaren negentig zijn ze een project gestart, daar kwam de Solarus uit. In het jaar 2006 is het bedrijf zelf verder gegaan met de ontwikkeling. Hierbij hadden ze hulp van een Nederlands bedrijf. De panelen waren wel 9 jaar lang in ontwikkeling. Het duurde zo lang, omdat er veel research naar moest gedaan worden en de zonnepanelen heel fragiel zijn. Bij een kleine kracht kan de zonnepaneel al breken. Met een speciaal ontworpen silicone worden de zonnecellen niet gebroken. Hierdoor kan de Solar zonnepaneel tot wel 70 graden opwarmen. Andere zonnepanelen stoppen bij 50 graden. De zonnepaneel van Solarus zijn dus wel 20 graden warmer. De bedoeling is dat in de toekomst deze nieuwe techniek wordt toegepast op huizen. Deze zonnepanelen zijn vooral bedoeld voor huizen die op gas draaien. In de tussentijd worden de zonnepanelen verkocht in landen zoals Zuid-Afrika, India, China en Midden-Amerika. In deze landen is dit een belangrijk alternatief voor mensen die willen besparen. In Nederland zijn er rond de 900 zonuren om energie op te wekken. In bijvoorbeeld Zuid-Afrika zijn dit 2400 zonuren. In dit soort landen is het dus beter om energie te kunnen opwekken. De tweede reden dat er daar verkoop is, is dat in die landen de energieprijs veel duurder is. Mensen zijn daar meer geneigd om over te stappen.

Zonnepanelen zijn goede en duurzame investeringen

De energieprijzen zijn erg hoog. En elk jaar blijven deze stijgen door de hoge vraag ernaar. Als u kiest voor zonnepanelen dan verdient dat naar een aantal jaar terug. Zo kunt u zelf stroom opvangen en gebruiken. Wilt u geld besparen en heeft u interesse in de zonnepanelen die wij aanbieden? Neem dan contact  met ons op voor vragen. Onze medewerkers staan dag en nacht klaar om adviezen te geven.