fbpx

Vloerisolatie is de beste oplossing wanneer planken of tegels tochtig, vochtig of koud aanvoelen. In de zoektocht om onze huizen warmer en efficiënter te maken, wordt vloerisolatie vaak over het hoofd gezien. Helaas is de vloer in oude huizen een veel voorkomende plaats waar warmte ontsnapt. Daarom is het de moeite waard om na te denken over hoe isolatie de warmte langer vast kan houden en uw huis tegen vocht kan beschermen.

Bij het isoleren van een houtenvloer is het ook belangrijk dat isolerende houten vloeren geen vocht in de constructie veroorzaken, wat na verloop van tijd kan leiden tot bederf en schade.Voordat u extra isolatie onder uw vloer installeert, moet u ervoor zorgen dat eventuele schade door vocht, rot of plagen is gerepareerd en zorg ervoor dat de nieuwe isolatie geen ventilatieopeningen blokkeert. In dit blog bespreken we hoe vloerisolatie te werk gaat en wat de voordelen ervan zijn.

Hoe gaat het te werk bij een isoleren van een houten vloer?

Er zijn meerdere manieren mogelijk om een houten vloer te isoleren, dit is allemaal afhankelijk van de situatie. Zo kunnen er tussen de vloerbalken massieve isolatieplaten of rollen minerale vezels worden aangebracht. Als uw vloer zich boven een onverwarmde kelder bevindt, moet u de isolatie precies tussen de balken aanbrengen en indien nodig met netten vastzetten. Een gipsplaat moet dan aan het plafond van de kelder worden bevestigd om brandwerendheid te bieden. Als u een zwevende vloerheeft met een kleine spouw eronder die moeilijk toegankelijk is, zou u normaal gesproken de vloerdelen moeten opnemen om de isolatie te plaatsen. 

Er zijn verschillende materialen beschikbaarom een houten vloer op de juiste manier te isoleren. Zo wordt er vaak gekozen voor glaswol, steenwol en minerale wol. Maar ook kan een houtenvloer geïsoleerd worden met bijvoorbeeld Pur. Laat geheel gratis een adviseur van Energie Control NL langskomen om de situatie te bekijken. Onze adviseurs kunnen al snel een inschatting maken welk materiaal het beste gebruikt kan worden.

Wat zijn de voordelen?

Een houten vloer isoleren is een investering die eigenlijk alleen maar voordelen kent. De warmte keert terug in huis, de vochtige vloer verdwijnt en de energierekening gaat flink omlaag. U heeft niet meer last van koude voeten en op lange termijn zult u merken dat de energierekening flink daalt, simpelweg omdat de warmte in huis blijft en de verwarming gebruikt wordt. Vloerisolatie moet u dan ook niet zien als grote kostenpost, maar als investering.

Wilt u graag meer informatie of advies voor het isoleren van een houten vloer? Dan bent u bij Energie Control NL aan het juiste adres! Wij zijn dé expert op het gebied van woningisolatie en weten als geen ander wat er nodig is om een vloer op de juiste manier te isoleren. Onze adviseur komt geheel gratisen verblijvend bij uw langs. Neem vandaag nog contact met ons op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.