fbpx

De isolatie van uw woning is erg belangrijk. U wilt geen warmte verliezen tijdens het warmhouden van je huis. Wanneer u wel warmte verliest, kan dit heel vervelend zijn. Ten eerste ga je dit terug zien op je energierekening. Doordat u warmte verliest moet er meer gestookt worden om je huis op temperatuur te houden, dit kost geld! Daarnaast is het verliezen van de warmte slecht voor het comfort in het huis. Wanneer uw huis slecht geïsoleerd hebt, krijgt u snel koude voeten en tocht het door het huis. U wilt zich lekker comfortabel voelen in uw huis. Het derde punt is het milieu en misschien is dit wel het belangrijkste punt. Tijdens het stoken van onze huizen wordt veel gas verbruikt. Wanneer de warmte door slechte isolatie wegglipt is dit niet goed voor het milieu. Het laatste punt is onze gezondheid. Als het huis niet goed geïsoleerd is, komt er vocht in het huis wat nadelige gevolgen kan hebben voor de gezondheid van de mens. In deze blog komt u erachter of uw huis goed geïsoleerd is en wat u kan doen om uw huis beter te isoleren.

Is mijn huis goed geïsoleerd?

Het is belangrijk om te weten of uw huis goed geïsoleerd is. De eerste vraag die gesteld moet worden: Heeft mijn huis spouwmuurisolatie? Heeft u een huis  dat gebouwd is na 1975, dan heeft u hoogstwaarschijnlijk een geïsoleerde spouwmuur. Is uw huis vóór 1975 gebouwd dan is het een goed idee om de spouwmuren te laten isoleren. De meeste huizen die gebouwd zijn vóór 1975 hebben namelijk geen spouwmuurisolatie.

Naast de muren zelf is er nog een plek in de muur waar de warmte goed weg kan als het niet goed geïsoleerd is. Uw  ramen! Maar hoe weet u of het glas goed geïsoleerd is? Dit is te zien aan een code die tussen de twee glaslagen staat. De code HR++ staat voor dubbel glas en de code HR+++ staat voor ‘’Triple’’ glas. Staat er geen code in het glas, dan heeft u hoogstwaarschijnlijk geen geïsoleerd glas.

U verliest niet alleen warmte via de muur en het glas van de ramen, u kunt ook warmte verliezen via de vloer. Heeft u een kruipruimte in het huis? Dan kunt u de kruipruimte openen en kijken of er isolatiemateriaal tegen de onderkant van de vloer of tegen de bodem is geplakt. Wanneer de kruipruimte minstens 35 cm hoog is kan het voor u heel aantrekkelijk zijn om vloerisolatie toe te passen.  Is de hoogte van uw kruipruimte lager dan 35 cm of heeft u geen kruipruimte? Dan kunt u contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Een andere mogelijkheid om warmte te behouden in uw woning is dakisolatie. Warmte stijgt omhoog, het kan zeer rendabel zijn om dakisolatie toe te passen. Is het huis na 1989 gebouwd? Dan heeft u waarschijnlijk plafondisolatie. Is het huis  vóór 1989 gebouwd dan is het verstandig om te laten controleren of u dakisolatie heeft.

Isoleren woning is een goed idee!

Is uw huis nog niet volledig geïsoleerd? Of is uw huis lange tijd geleden geïsoleerd en is het tijd om uw huis opnieuw te isoleren? Dan is het niet onverstandig om uw huis te isoleren. De investering die u doet verdient u in een paar jaar weer terug doordat uw energierekening aanzienlijk verlaagd wordt. Verder is comfort erg belangrijk, in de winter is het hebben van vloerisolatie prettig. U zult geen last meer hebben van koude voeten. De laatste tijd is het milieu veel in het nieuws, u kunt een steentje bijdragen door uw huis te isoleren en zo minder gas te verbruiken. Twijfelt u nog over het isoleren van uw huis of wilt u meer informatie? Bel vandaag nog voor een adviesgesprek. U kunt ons bereiken op 0546 574472 of via klantenservice@energie-control.nl en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.