fbpx

In een eerdere blog hadden we het over de komst van de warmtepomp. Het besluit van het sluiten van de gaskraan is inmiddels al weer een tijdje geleden en iedereen heeft aan het idee kunnen wennen. Er kan nu worden nagedacht over de aanschaf van een warmtepomp, maar focus hier niet te veel op. Het is natuurlijk de bedoeling dat in de loop van de tijd iedere huishouden beschikt over een warmtepomp in de woning. Toch komt er nog wel wat meer bij kijken dan alleen de aanschaf van deze cv-ketel vervanger. Het is namelijk erg belangrijk dat een woning goed is geïsoleerd voordat er een warmtepomp wordt geïnstalleerd. Er gaat nog steeds veel warmte verloren in heel Nederland en dit is zeker te voorkomen. Als er wordt geïnvesteerd in een warmtepomp, investeer dan eerst in goede isolatie van de woning.

Eerst goede isolatie, dan een warmtepomp

Om de warmte die wordt gegenereerd door warmtepompen goed te benutten, is een goed geïsoleerde woning een must. Als een woning niet goed is geïsoleerd gaat de warmte zo verloren en dat kost jaarlijks veel geld. De warmte kan verloren gaan doordat de muren niet goed geïsoleerd zijn, ook via de vloer en het dak gaat veel van deze warmte verloren. Het is daarom belangrijk dat deze delen van het huis worden voorzien van isolatie.

Er kan worden gekozen voor verschillend vormen van isolatie. Bij nieuwbouwwoningen zijn de muren standaard al voorzien van isolatie. Dit geldt echter niet bij oudere woningen. Er zijn namelijk nog erg veel woningen en gebouwen in Nederland die geen of slechte muurisolatie hebben. Bij muurisolatie wordt er vaak voor gekozen om de spouwmuur te vullen met isolatiemateriaal. Ook kan er bij muurisolatie binnen- of buitenom isolatie worden aangebracht. Er wordt vaak eerst gekeken welke muurisolatie het beste past bij een woning of gebouw.

Naast de muurisolatie zijn er ook veel woningen waarbij warmte verloren gaat via de vloer of waar juist de kou door de vloer heen komt. Hierdoor heeft het vaak ook weinig nut om warmte te creëren als deze toch wordt weggejaagd door de kou. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor dakisolatie. Deze vorm van isolatie wordt vaak gekozen als voorgaande isolatievormen al zijn toegepast. Door alle drie de vormen toe te passen op de woning, ontstaat er een uitstekend geïsoleerde woning en een perfecte plek voor een warmtepomp.

Uitstekende isolatie ✓ Check! Nu een warmtepomp laten plaatsen

Als de woning voorzien is van de juiste isolatie, dan kunt u overgaan op de volgende stap. Het laten plaatsen van een uitstekende kwaliteit warmtepomp. Bij Energie Control kunt u binnenkort terecht voor de plaatsing van warmtepompen. Wij kunnen er natuurlijk ook eerst voor zorgen dat de woning goed is geïsoleerd. Als dit is gedaan kan er een warmtepomp worden geplaatst. Zo kunnen wij woningen tot in de puntjes duurzaam maken. Voor meer informatie over isolatie of over het laten plaatsen van een warmtepomp kunt u altijd contact met ons opnemen!