fbpx

Energie is best duur en daarom kan een beetje verandering vaak geen kwaad voor een lagere energierekening. Hier kunt u op verschillende manieren voor zorgen en deze kosten vaak nog niet eens zoveel moeite. De energierekening bestaat vaak voor een groot deel uit verwarmingskosten, dus kosten die u  0verbruikt aan het warm houden van uw woning. Door te zorgen voor een goed geïsoleerd huis begint u al met het besparen van energie. Er zijn verschillende vormen van isolatie, maar het komt er allemaal op neer dat het de warmte binnen houdt en de kou buiten. Dit geldt dan vooral voor in de winter, in de warmere maanden wordt de warmte juist meer buiten gehouden.

Naast het verwarmen van uw woning gaat er ook een bedrag naar de verlichting. Tegenwoordig worden spaarlampen steeds populairder, deze lampen verbruiken ongeveer 75% minder energie, daarnaast gaan ze ook nog langer mee. Het is ook verstandig om rekening te houden met het uitdoen van licht, een ruimte die niet gebruikt wordt hoeft u ook niet te verlichten.

Daarnaast zijn er nog meer punten waar u op kunt letten bij het besparen van energie. Waarschijnlijk hebt u wel verschillende elektrische apparaten in huis staan, let op dat u deze niet onnodig aan laat staan. Ook op het wassen en douchen kan worden gelet om zo de kosten wat naar beneden te halen. Halve wasjes draaien is zonde van uw geld, dit geldt ook voor de vaatwasser. U kunt er ook voor kiezen om uw was wat minder warm te wassen, hierdoor wordt het nog steeds prima schoon. Het kan zijn dat u een snelle doucher bent, dan is er niks aan de hand. Maar houdt u ervan om lekker lang te douchen, dan kunt u de tijd wat inkorten om zo op uw energiekosten te besparen.

Kiezen voor een goed geïsoleerde woning

De meeste nieuwe huizen zijn voorzien van goede isolatie en daar hoeft u dan ook niet veel meer aan te doen. Maar Nederland staat ook nog vol met oudere huizen die zeker niet allemaal voorzien zijn van isolatie. Er zijn ook veel woningen die wel geïsoleerd zijn maar niet goed en daardoor de functie van isolatie niet goed tot zijn recht komt. Het kost misschien wel wat om uw woning te laten isoleren, maar hier krijgt u ook genoeg voor terug. In de loop der jaren zult u die investering zeker terug gaan verdienen en is het de isolatie het zeker waard geweest. Als u kiest voor goed isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde, dan zult u ook meer kunnen besparen. Door te kiezen voor goede isolatie blijft de warmte beter in uw woning en zo hoeft u deze minder te verwarmen.

Welke vormen van isolatie zijn er?

Als u uw woning laat isoleren kunt u dit doen op verschillende manieren, er zijn namelijk diverse vormen van isolatie mogelijk. Het ligt vaak ook een beetje aan de woning welke isolatievorm het meest geschikt is. Maar u kunt onder andere kiezen uit spouwmuurisolatie, dit is misschien wel de meest voorkomende vorm van isolatie. Bij deze vorm wordt er in de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur isolatiemateriaal gespoten. Op deze manier kan een woning de warmte beter binnen houden en zo hoeft u minder te stoken. Daarnaast is er ook nog vloerisolatie, hier kunt u voor kiezen als u last hebt van koude vloeren. Dan is er ook nog een mogelijkheid tot dakisolatie, zo is de kans een stuk kleiner dat u onnodig warmte verliest in een woning. Voor meer informatie over deze diverse isolatievormen en over het besparen van energie kunt u contact met ons opnemen.