fbpx

Zonnepanelen, we zien ze vandaag de dag steeds vaker. Steeds meer huishoudens stappen dan ook over op zonnepanelen. Het is momenteel een zeer waardevolle investering om te doen, of het nou voor uw eigen energierekening is, of voor de toekomst. Overweegt u om zonnepanelen aan te schaffen of heeft u zonnepanelen maar bent u benieuwd hoe u hier het meeste rendement uithaalt? Er zijn een aantal factoren waarmee rekening moet worden gehouden om het optimale rendement van de zonnepanelen te garanderen. Wij leggen het u uit!

Zonuren

Een zonnepaneel behaalt de beste resultaten bij veel zonlicht. Het is dan ook belangrijk om de zonnepanelen te plaatsen op een plek met veel zonlicht. Hoe meer zonuren, hoe beter! In Nederland kan het aantal zonuren behoorlijk verschillen, zo schijnt de zon aan de kust gemiddeld meer dan in het binnenland. Het rendement zal in Noord-Holland dan over het algemeen ook hoger uitvallen dan bijvoorbeeld in Limburg. Toch kun je in ieder deel van Nederland maximaal profiteren van de zonnepanelen mits deze de juiste ligging hebben.

De ligging

De ligging van de zonnepanelen is één van de belangrijkste factoren voor een optimaal rendement van de zonnepanelen. Of ze nu op een dak of in een veldopstelling worden geplaatst. De ligging blijft belangrijk. Wanneer de zonnepanelen aan de zuidkant worde geplaatst is dit veel gunstiger voor de opbrengsten dan wanneer deze bijvoorbeeld richting het noorden worden geplaatst. Bij het aanleggen van zonnepanelen wordt hier ook altijd goed naar gekeken, omdat het rendement natuurlijk voorop staat.

Temperatuur

De temperatuur beïnvloedt het rendement van zonnepanelen vanwege de intrinsieke eigenschap van het halfgeleidermateriaal. Het is namelijk niet zo dat een hoge temperatuur ook zorgt voor meer rendement, zonnepanelen houden namelijk niet van warmte. Het rendement van de zonnepanelen neemt toe als de temperatuur daalt. Wanneer de temperatuur stijgt, zijn zonnepanelen juist minder effectief en zorgen ze voor minder rendement. De zonnepanelen zorgen voor het meeste rendement wanneer het niet te warm is, de zon schijnt er een zachte wind is.

Instraling

Zonnepanelen zijn erg gevoelig voor zonwering en de instraling is hierbij zeer belangrijk. Instraling is de hoeveelheid zonne-energie die een zonnepaneel bereikt. Totale of gedeeltelijke schaduwomstandigheden hebben een aanzienlijke invloed op het vermogen om energie te leveren. Wanneer een zonnepaneel een groot deel of deel van de dag zich in de schaduw bevindt, zorgt dit vanzelfsprekend voor een lager rendement.

Zonnepanelen van Energiecontrol NL

Het aanschaffen van zonnepanelen is een zeer goede en duurzame investering voor uw woning. U draagt hiermee uw steentje bij aan het milieu, verlaagt de energierekening en uw woning stijgt in waarde. De zonnepanelen van Energiecontrol NL leveren tenminste een opbrengst gedurende 25 jaar. Wij zijn dé specialist op het gebied van zonnepanelen en hebben een breed assortiment. Wilt u graag meer weten over de zonnepanelen van Energiecontrol NL? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.